Pabrikan napel motor listrik industri pangsaéna

Naon Dupi Silicone Conformal Coating Pikeun PCB

Naon Dupi Silicone Conformal Coating Pikeun PCB

The circuitry éléktronik bisa ruksak ku korosi lamun aya lapisan cai condensing kontinyu. Sababaraha ion leyur téh sadayana nu diperlukeun pikeun réaksi éléktrokimia dimimitian, corroding logam dina dewan atawa nyieun leaks listrik antara konduktor. Pikeun manjangkeun umur éléktronika, palapis pelindung penting. Palapis konformal silikon mangrupikeun sababaraha anu paling efektif dina nawiskeun panyalindungan anu diperyogikeun.

Silicone manglaku ka aplikasi industri jeung kaayaan kusabab reliabiliti sarta mangpaatna. Upami anjeun milarian panyalindungan papan sirkuit anu dicitak pangsaéna, palapis konformal silikon mangrupikeun anu anjeun kedah pertimbangkeun.

Produsén lem kontak napel basis cai pangalusna
Produsén lem kontak napel basis cai pangalusna

Pasipatan 

Adhesion alus tur wetting attainment anu krusial lamun néangan panangtayungan pikeun circuitry kaayaan sarta surfaces logam. Silikon kapok nawiskeun panyalindungan anu diperyogikeun dina modul sareng alat éléktronik sabab ngaleungitkeun cai. Sanaos uap cai dina aplikasi anu lembab tiasa nembus antarmuka anjeun, henteu aya épék anu bakal diwujudkeun nalika lapisan silikon dipasang. Adhesion silikon anu saé ngaleungitkeun jurang anu ngamungkinkeun cai ngembun. Sipat anu ngajantenkeun palapis silikon janten pilihan anu populer di antarana:

  • Rintangan lembab
  • Protéksi kontaminan
  • Transparan sareng karacunan rendah
  • Kinerja suhu luhur anu saé
  • Aplikasi Gampang
  • stabilitas kimia impressive, kaasup ozon jeung UV ngahinakeun
  • Kamampuhan transmisi cahaya

mangpaat 

Palapis cocog nu dumasar-silikon condong jadi bahan abrasion-tahan, lemes, atawa tangguh, gumantung kana rumusan maranéhanana. Anjeun bakal mendakan palapis dina padet, formulasi dumasar-pangleyur, sareng padet anu meryogikeun panas, UV, atanapi Uap pikeun ngubaran. Nyoplokkeun coatings merlukeun strippers kimiawi, tapi naon kaunggulan tina coatings conformal dijieun tina silicone?

stabilitas rentang hawa lega. Silicone umumna diakuan sareng dipilih kusabab mangpaatna. Kanyataan yén éta tiasa nahan suhu anu luhur bahkan salami siklus suhu ngajadikeun éta tiasa dipercaya. Kisaranna ti -40 darajat dugi ka 200 darajat Celsius, anu lumayan pikaresepeun dibandingkeun sareng jinis palapis anu sanés.

Kalenturan. Kalenturan tina palapis silicone ngajadikeun eta cocog pikeun nyadiakeun dampak na dampening panyalindungan. Bahanna supple sareng gampang cocog upami diperyogikeun dina aplikasi anu béda.

Énergi permukaan low. Énergi permukaan low penting pikeun wetting hadé. Ieu mangrupikeun kauntungan anu anjeun pikahoyong nalika anjeun milih palapis konformal silikon.

Résistansi kalembaban anu luar biasa. Lamun dipigawé leres, anjeun moal kudu salempang ngeunaan karuksakan Uap sakumaha palapis nyadiakeun korosi dipercaya jeung lalawanan Uap.

kakuatan diéléktrik tinggi. Ieu ngandung harti yén bahan tahan médan listrik anu luhur sareng henteu aya kamungkinan konduksi. Sabalikna, éta ngajagi alat tina korsét listrik, ngaleupaskeun statik, sareng arcing tegangan tinggi.

Aplikasina 

Dina palapis conformal, metode aplikasi anu béda dianggo. Pikeun palapis silikon, anu paling sering dianggo nyaéta:

Dipping tiasa manual atanapi otomatis. Metoda ieu ngagunakeun panangan robotic pikeun nahan alat, nurunkeun sareng dicelupkeun kana tanki anu dieusi lapisan silikon. Unggal dip nawiskeun ketebalan anu konsisten, sareng téknikna paling cocog pikeun produksi volume tinggi.

Nyemprot mangrupikeun metode aplikasi anu sanés anu anjeun tiasa dianggo sareng palapis silikon. Anjeun tiasa nganggo gun semprot atanapi aerosol pikeun nerapkeun, sareng éta mangrupikeun metode anu cocog pikeun volume ageung sabab gancang sareng gampang diulang.

Lem napel epoxy silikon pangsaéna pikeun komponén éléktronik PCB papan sirkuit logam kana plastik
Lem napel epoxy silikon pangsaéna pikeun komponén éléktronik PCB papan sirkuit logam kana plastik

Anjeun oge bisa make brushing pikeun nerapkeun coatings silicone. Operator brushes palapis jeung ngidinan ka ngalir ngaliwatan dewan. Metoda ieu cocog pikeun perbaikan reworks, sarta low-volume jalan.

Pikeun leuwih lengkep ngeunaan naon palapis conformal silicone pikeun pcb, Anjeun tiasa nganjang ka DeepMaterial di https://www.epoxyadhesiveglue.com/what-is-silicone-conformal-coating-for-electronics-pcb-circuit-board-protection/ pikeun info deui.

parantos ditambihan kana karanjang anjeun.
Parios