pangalusna sénsitip tekanan panas ngalembereh pabrik napel

Naha Anjeun Kudu Paké Conformal Coating Pikeun Nangtayungan Electronic PCB Circuit Boards

Naha Anjeun Kudu Paké Conformal Coating Pikeun Nangtayungan Electronic PCB Circuit Boards

Papan sirkuit mangrupikeun bagian anu paling penting dina desain éléktronika. Éta tanggung jawab pikeun mawa sinyal listrik ka sareng ti motherboard, kartu periferal, sareng catu daya supados tiasa ngalaksanakeun fungsi anu ditunjuk. Tanpa papan sirkuit, téknologi modéren moal aya. Éta sababna produsén produk éléktronik kedah nyandak unggal pancegahan pikeun ngajagi alat-alat hipu ieu tina paparan zat ngabahayakeun sareng suhu anu ekstrim.

Produsén napel Sensitip Tekanan Pangalusna Di Cina
Produsén napel Sensitip Tekanan Pangalusna Di Cina

Ihtisar palapis conformal

Palapis konformal nyaéta lapisan ipis bahan anu diterapkeun kana permukaan papan sirkuit éléktronik. Lapisan ieu ngajaga papan sirkuit tina lingkungan sareng nyegah karusakan komponén. Lapisan konformal sayogi dina sababaraha bahan, kalebet akrilik, poliuretan, silikon, sareng epoksi.

Lapisan konformal diterapkeun nganggo sababaraha cara, kalebet semprot, dip, sareng sikat. Cara anu paling umum nyaéta semprot anu dianggo pikeun papan sirkuit ageung. Métode dip sareng sikat biasana dianggo pikeun papan anu langkung alit atanapi daérah anu sesah dihontal ku sprayer.

Lapisan konformal tiasa diterapkeun sateuacan atanapi saatos papan sirkuit dirakit. Lamun dipaké saméméh assembly, hal anu penting pikeun mastikeun yén lapisan teu datang kana kontak jeung komponén nanaon. Komponén kudu ditangtayungan tina bahan palapis lamun dilarapkeun sanggeus assembly.

Lapisan konformal biasana diterapkeun dina lingkungan anu dikontrol pikeun mastikeun yén bahan palapis henteu aya kontak sareng lebu atanapi rereged anu sanés. The coated circuit board ieu lajeng disimpen dina oven curing pikeun harden palapis nu.

Palapis conformal nyadiakeun sababaraha mangpaat pikeun papan sirkuit. Éta ngajagi komponén tina karusakan kusabab kalembaban, kalembaban, sareng faktor lingkungan anu sanés. Ogé nyegah sirkuit pondok ku insulating jalur conductive dina circuit board.

Lapisan konformal ogé tiasa ningkatkeun réliabilitas papan sirkuit ku ngirangan résiko gagalna gabungan solder. Sambungan solder sering mangrupikeun titik anu paling lemah dina papan sirkuit.

Kaunggulan tina Conformal Coating

Lapisan konformal nyayogikeun seueur kaunggulan tibatan metode anu sanés pikeun ngajagaan papan sirkuit éléktronik. Éta mangrupikeun pilem anu ipis pisan anu diterapkeun kana permukaan papan, sareng saluyu sareng kontur papan sirkuit, nyayogikeun lapisan panyalindungan anu seragam. Palapis konformal oge kacida tahan ka Uap jeung bahan kimia, sahingga idéal pikeun ngajaga circuit boards kakeunaan lingkungan kasar.

Kakurangan Conformal Coating

Lapisan konformal ngagaduhan sababaraha kalemahan. Hiji nyaéta yén éta tiasa mahal. Anu sanésna nyaéta yén ngalamar tiasa sesah, khususna upami anjeun peryogi alat anu leres. Tungtungna, upami palapis henteu diterapkeun leres, éta tiasa nyababkeun masalah sareng papan sirkuit.

Kumaha Pilih Bahan anu Katuhu?

Nalika milih bahan anu cocog pikeun kabutuhan palapis konformal anjeun, aya sababaraha faktor konci anu anjeun badé émut. Anu kahiji nyaéta lingkungan dimana PCB anu dilapis bakal dianggo. Upami éta kakeunaan bahan kimia anu parah atanapi suhu anu luhur, anjeun peryogi bahan anu tiasa tahan kana kaayaan éta. Aya rupa-rupa coatings conformal dina pasaran nu dirancang pikeun aplikasi béda, jadi pastikeun pikeun milih hiji nu cocog pikeun kaperluan anjeun.

Faktor penting séjén anu kedah dipertimbangkeun nyaéta ketebalan palapis. Ipis teuing sareng moal masihan panyalindungan anu nyukupan; kandel teuing sareng tiasa ngaganggu kinerja papan sirkuit. Ketebalanna ogé bakal mangaruhan waktos pengeringan, janten faktor éta kana kaputusan anjeun.

Tungtungna, anjeun bakal hoyong mertimbangkeun biaya bahan palapis conformal tur dibandingkeun jeung pilihan séjén dina pasaran. Dina seueur kasus, harga sanés ngan ukur faktor anu mutuskeun, tapi éta mangrupikeun hal anu anjeun kedah perhatoskeun.

Ku ngajaga faktor-faktor ieu dina pikiran, anjeun tiasa mastikeun milih bahan anu cocog pikeun kabutuhan palapis konformal anjeun.

Kasalahan Desain Umum sareng Cara Nyegahna

Ngeunaan desain papan sirkuit éléktronik, sababaraha cacad umum tiasa nyababkeun masalah. Ieu sababaraha cacad desain anu paling umum sareng kumaha anjeun tiasa nyegah:

Langkung clearance sabudeureun komponén: Komponén dina circuit board merlukeun leuwih rojongan sabudeureun éta, ngarah teu datang kana kontak saling atawa bagian séjén dewan. Ieu bisa ngabalukarkeun kolor atawa masalah sejenna.

Tapak anu caket pisan: Tapak dina papan sirkuit kedah jarakna cukup jauh, supados henteu pondok. Ieu hususna penting pikeun ngambah tinggi-ayeuna.

Vias langkung: Vias mangrupikeun sambungan antara lapisan papan sirkuit. Éta penting pikeun routing sinyal jeung kakuatan sabudeureun dewan. Upami teu aya cukup vias, sinyal tiasa leungit atanapi rusak.

Pamakéan pesawat taneuh anu henteu leres: Pesawat taneuh mangrupikeun daérah tambaga anu ageung dina papan sirkuit anu nyayogikeun jalur balik impedansi rendah pikeun sinyal sareng kakuatan. Upami éta henteu dianggo kalayan leres, éta tiasa nyababkeun seueur masalah.

Ieu mangrupikeun sababaraha cacad desain papan sirkuit éléktronik anu paling umum. Anjeun tiasa ngabantosan nyegah éta lumangsung dina desain anjeun ku sadar kana éta.

Naon Prosedur anu Leres pikeun Ngalarapkeun Lapisan Konformal?

Aya seueur jinis palapis konformal, masing-masing kalayan prosés aplikasi anu khusus. Sanajan kitu, léngkah umum kudu dituturkeun nalika nerapkeun a palapis konformal ka papan sirkuit éléktronik.

1. Hambalan munggaran nyaéta pikeun ngabersihan circuit board. Ieu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, tapi penting pikeun ngaleungitkeun sagala kokotor, gajih, sareng rereged sanésna tina permukaan papan.

2. Sakali dewan beresih, lapisan ipis bahan palapis conformal kudu dilarapkeun merata leuwih sakabéh beungeut.

3. dewan coated kudu diubaran ngagunakeun boh sinar ultraviolét atawa panas.

4. Saatos curing, circuit board bakal perlu inspected pikeun mastikeun yén palapis nu geus dilarapkeun leres tur nu aya euweuh defects.

Hiji komponén Epoxy napel lem Produsén
Hiji komponén Epoxy napel lem Produsén

kacindekan

Lapisan konformal penting pisan pikeun ngajaga papan sirkuit éléktronik tina lingkungan anu parah. Ku ngagunakeun palapis konformal, anjeun tiasa manjangkeun umur papan sirkuit anjeun sareng ningkatkeun kamampuanana dina sababaraha aplikasi. Upami Anjeun keur néangan cara pikeun ngaronjatkeun reliabilitas alat éléktronik Anjeun, mertimbangkeun ngagunakeun palapis conformal ngajaga circuit board Anjeun.

Pikeun langkung seueur ngeunaan naha anjeun kedah nganggo palapis conformal ngajaga papan circuit pcb éléktronik, Anjeun tiasa nganjang ka DeepMaterial di https://www.epoxyadhesiveglue.com/what-is-silicone-conformal-coating-for-electronics-pcb-circuit-board-protection/ pikeun info deui.

parantos ditambihan kana karanjang anjeun.
Parios
en English
X