pangalusna sénsitip tekanan panas ngalembereh pabrik napel

Nalika ngagunakeun lem napel permukaan pikeun ngabeungkeut komponén SMT sareng beungkeutan chip underfill sisi handap

Nalika ngagunakeun lem napel permukaan pikeun ngabeungkeut komponén SMT sareng beungkeutan chip underfill sisi handap

Sababaraha kaayaan nelepon pikeun pamakéan hiji napel kana komponén SMT beungkeut. Pilarian kumaha anjeun tiasa nangtukeun jinis napel anu diperyogikeun sareng kaayaan naon waé anu peryogi metode beungkeutan anu béda.

Iraha Anjeun Kedah Nganggo Surface Mount Adhesive Pikeun Ngabeungkeut Komponén SMT?

Sacara umum, elém dipaké pikeun ngabeungkeut komponén SMT dina dua kaayaan: nalika komponén kudu dipasang dina permukaan henteu rata atawa nalika gabungan antara bagian jeung substrat kudu kacida fléksibel.

Permukaan henteu rata

Upami permukaan anu anjeun pasangkeun komponén SMT henteu rata, sigana anjeun kedah nganggo napel pikeun mastikeun yén unsur éta diamankeun leres. Ieu kusabab meunang sambungan mékanis alus antara permukaan kasar jeung komponén SMT bisa hésé. Salaku tambahan, adhesives tiasa ngabantosan ngeusian sagala celah antara permukaan sareng komponén, langkung ningkatkeun beungkeutan.

Sendi anu Fleksibel pisan

Situasi anu sanés dimana anjeun kedah nganggo napel nyaéta nyiptakeun gabungan anu fleksibel pisan antara komponén SMT sareng substrat. Contona, ieu bisa jadi diperlukeun lamun alat nu nuju assembling bakal tunduk kana geter atawa jenis séjén gerakan. Dina kasus ieu, ngagunakeun napel bisa mantuan ngurangan stresses gabungan sarta nyegah karuksakan kana komponén.

Produsén napel Sensitip Tekanan Pangalusna Di Cina
Produsén napel Sensitip Tekanan Pangalusna Di Cina

Naha make permukaan Gunung napel beungkeut komponén SMT?

Napel tiasa dianggo pikeun ngabeungkeut komponén SMT dina sababaraha kaayaan. Contona, napel bisa dipaké pikeun ngagantelkeun komponén SMT kana substrat nalika soldering teu mungkin atawa desirable. Napel ogé tiasa ngajaga komponén SMT tina geter sareng setrés termal. Nalika milih hiji napel pikeun beungkeutan komponén SMT, hal anu penting pikeun mertimbangkeun sipat napel, kayaning waktu cageur, kakuatan adhesion, sarta lalawanan termal.

Naha éta penting pikeun ngagunakeun napel bener nalika beungkeutan komponén SMT?

Pilihan napel penting nalika beungkeutan komponén SMT sabab napel kedah cocog sareng bahan anu dibeungkeut sareng gaduh sipat anu cocog pikeun aplikasina. Contona, napel anu lemah teuing moal nahan komponén SMT dina tempatna, sedengkeun napel anu kuat teuing bisa ngaruksak komponén SMT atawa substrat.

Jenis napel

- résin époksi: Ieu mangrupikeun jinis napel anu pang populerna anu dianggo dina aplikasi SMT. Résin epoksi aya dina dua bagian, résin sareng hardener. Sakali dicampur, aranjeunna sacara kimiawi ngaréaksikeun pikeun ngabentuk beungkeut anu kuat.

- napel akrilik: Perekat akrilik mangrupikeun sistem dua bagian anu diwangun ku résin sareng hardener. Aranjeunna cageur ngaliwatan évaporasi tinimbang réaksi kimiawi jeung umumna boga waktu curing pondok ti résin epoxy.

- Silikon napel: napel silikon mangrupikeun sistem bagian tunggal anu ngubaran ku paparan hawa atanapi Uap. Aranjeunna mibanda sipat termal jeung listrik alus teuing, sahingga idéal pikeun suhu luhur atawa aplikasi éléktronik sénsitip.

Surface Mount napel Pamilihan

Perekat SMT nyaéta bahan cair atawa semi-padet anu diterapkeun kana beungeut hiji objék pikeun ngabentuk beungkeutan antara éta objék jeung nu séjénna. Seueur jinis elém SMT sayogi, masing-masing gaduh kaunggulan sareng kalemahan sorangan. Jinis napel anu anjeun anggo bakal gumantung kana aplikasi, bahan anu dianggo, sareng kakuatan beungkeut anu dipikahoyong.

napel SMT umum ngawengku:

Perekat akrilik: Perekat akrilik kuat sareng tahan tahan panas sareng bahan kimia. Aranjeunna sayogi dina versi anu jelas sareng opaque.

Epoxy adhesives: Epoxy adhesives kuat sareng tahan ka panas sareng bahan kimia. Aranjeunna sayogi dina versi anu jelas sareng opaque.

Perekat silikon: Perekat silikon fleksibel sareng nolak panas sareng bahan kimia. Aranjeunna sayogi dina versi anu jelas sareng opaque.

Perekat uretana: Perekat uretana fleksibel sareng nolak panas sareng bahan kimia. Aranjeunna sayogi dina versi anu jelas sareng opaque.

Aplikasi napel sareng prosés curing

Aplikasi napel na curing mangrupakeun hambalan penting dina assembling komponén surface mount téhnologi (SMT). Perekat anu dianggo pikeun ngabeungkeut komponén SMT kedah cocog sareng bahan anu dihijikeun, sareng kaayaan aplikasi sareng ubar kedah dikontrol pikeun mastikeun beungkeut anu kuat sareng dipercaya.

Dua jenis dasar napel dipaké dina assembly SMT: conductive jeung non-conductive. Napel konduktif ilaharna dipaké pikeun ngagabung logam, sedengkeun napel non-conductive dipaké pikeun ngagabung diéléktrik. Pilihan napel gumantung kana bahan keur ngagabung jeung sipat listrik nu dipikahoyong tina assembly rengse.

Prosés aplikasi napel kudu dikawasa taliti pikeun mastikeun yén jumlah bener tina napel diterapkeun kana surfaces ngagabung. Saeutik teuing napel bisa ngakibatkeun beungkeut goréng, bari teuing bisa ngabalukarkeun rongga atawa defects lianna. Pikeun mastikeun beungkeutan konsisten, napel kudu ogé disebarkeun merata sakuliah beungeut cai.

Saatos aplikasi, napel kudu diubaran pikeun ngahontal kakuatan optimal sarta reliabilitas. Curing tiasa dilaksanakeun nganggo panas, sinar UV, atanapi kombinasi. Waktos panyebaran sareng suhu bakal rupa-rupa gumantung kana jinis napel sareng bahan anu dihijikeun.

Saatos léngkah-léngkah ieu, rakitan anu dilakukeun ku komponén SMT tiasa ngahontal beungkeut anu kuat sareng dipercaya anu nyumponan atanapi ngaleuwihan ekspektasi pelanggan.

Ngagunakeun vakum salaku alternatif pikeun beungkeutan napel

Dina sababaraha kaayaan, vakum bisa dipaké salaku alternatif pikeun beungkeutan napel. Contona, nalika beungkeutan komponén SMT kana substrat, hiji vakum bisa nahan komponén dina tempat bari napel diterapkeun. Ieu tiasa ngabantosan upami bagian-bagianna henteu rata atanapi permukaanna henteu rata. Vakum ogé tiasa ngaleungitkeun gelembung hawa tina napel sateuacan garing.

Kauntungan sejen tina ngagunakeun vakum téh nya éta bisa leuwih gampang pikeun ngadalikeun ti beungkeutan napel. Kalawan beungkeutan napel, bisa jadi nangtang pikeun nerapkeun napel merata, ngarah kana drying henteu rata sarta hasilna. Vakum bisa mantuan mastikeun yén napel disebarkeun merata.

Tungtungna, vakum tiasa kirang pabalatak ti beungkeutan napel. Beungkeutan napel mindeng merlukeun pamakéan pangleyur, nu bisa jadi pabalatak sarta hésé pikeun ngabersihan up.

Produsén lem kontak napel basis cai pangalusna
Produsén lem kontak napel basis cai pangalusna

Pikeun leuwih lengkep ngeunaan pamakéan permukaan Gunung napel lem ka beungkeut komponén smt jeung sisi handap underfill beungkeutan chip, anjeun tiasa nganjang ka DeepMaterial di https://www.epoxyadhesiveglue.com/what-is-smt-epoxy-adhesive-and-how-to-apply-smd-epoxy-adhesive/ pikeun info deui.

parantos ditambihan kana karanjang anjeun.
Parios