Prodhuesit më të mirë të ngjitësve elektronikë në Kinë

Mbushja e elektronikës me silikon për performancë më të mirë

Mbushja e elektronikës me silikon për performancë më të mirë

Nëse dëshironi që elektronika juaj t'ju japë performanca të shkëlqyera dhe të zgjasë, duhet të përdorni silikone kapsulimi dhe potting. Sot rreth nesh ka më shumë pajisje elektronike se kurrë më parë. Këto pajisje elektronike janë bërë pjesë e jetës sonë të përditshme në lidhje me rrjetet elektrike, ECU, ndriçimin inteligjent dhe ekranet. Pajisjet e dorës, pajisjet mjekësore dhe transporti, ndër të tjera.

Ne shohim teknologjitë që përdoren në kaq shumë komponentë, duke përfshirë bordet e qarkut të printuar, njësitë e përpunimit, aktivizuesit, sensorët, etj. Këto kanë nevojë për mbrojtje nga ekspozimi i forcës, nxehtësia, lëngu, lagështia dhe pluhuri. Për të mbrojtur komponentët e ndjeshëm, silikoni duhet të jetë alternativa më e mirë. Ata mund të veprojnë si një mbrojtje kundër agresionit.

prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës
prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës

Në treg mund të gjeni të gjitha llojet e xheleve dhe gomave silikoni që rekomandohen shumë për aplikime të ndryshme elektronike. Kjo ndihmon në garantimin e mbrojtjes mjedisore dhe mekanike.

Pse silikoni njihet brenda fushës elektronike

Ka veti mekanike dhe teknike që i bëjnë silikonet materialin e zgjedhur në fushën elektrike. Kjo perfshin:

 • Vetitë amortizuese
 • Mbrojtje e brendshme nga stresi për shkak të modulit të ulët
 • Rezistencë ndaj lagështirës
 • Forca dielektrike
 • Fortësia mekanike
 • Rezistenca termike dhe qartësia optike në temperatura të ndryshme
 • Rezistenca ndaj flakës
 • Ngjitje e madhe kur është e nevojshme
 • Rezistenca mjedisore

Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre, silikonet sigurojnë që komponentët të mbeten të sigurt për sa i përket rezistencës ndaj zjarrit, temperaturës, ngjitjes dhe izolimit elektrik. Ato janë materiale të besueshme dhe të qëndrueshme që ndihmojnë në zgjatjen e ciklit jetësor të komponentëve tuaj. Kjo çon në qëndrueshmërinë e pajisjes. Kjo do të thotë që pajisjet zgjasin shumë më gjatë. Me kalimin e kohës, mbetjet e landfilleve reduktohen në masë të madhe.

Aplikime

Ka disa skenarë ku është më mirë të përdorni silikone. Aplikimet sigurojnë që komponentët të mbrohen mirë në çdo kohë. Kjo perfshin:

 • Mbushja e elektronikës në temperaturën e dhomës për sensorë CPU, transistorë të izoluar, elektronikë të energjisë, kuti kryqëzimi dhe module diellore
 • Përdorimi i silikonit optikisht të pastër për të ofruar transparencë të lartë në gjatësinë e valës së dukshme UV. Kjo siguron stabilitetin më të mirë optik. Kjo e bën atë një opsion të mirë për pajisjet dhe modelet LED
 • Komponimet e vazove për të gjitha llojet e komponentëve që gjenden në bordet e qarkut të printuar

Pse silikoni është një zgjedhje e mirë

Përbërësit e vazos janë një zgjidhje e mirë kur dëshironi të mbroni komponentët kritikë dhe të ndjeshëm nga të gjitha llojet e kërcënimeve. Komponimet e vazove zakonisht ofrojnë forcën dhe elasticitetin më të mirë mekanik. Në nivel global, komponimet e silikonit po shohin rritje të madhe, sepse ato janë bërë komponentët më të mirë për automobila dhe elektronikë.

Nga pajisjet e vogla të përdorura në nivel personal deri te njësitë më të mëdha të automatizuara dhe anijet e mëdha, elektronika është bërë pjesë e jetës sonë në shkallë globale. Është e rëndësishme të përmirësohen shërbimet dhe produktet për të siguruar që gjithçka të jetë e siguruar ashtu siç duhet të jetë.

Kur produktet elektronike mbrohen mirë dhe me elasticitet, ne mund të shmangim deri në një farë mase efektet e degradimit të mjedisit. Kjo mund të arrihet duke pasur pajisje dhe pajisje elektronike më të qëndrueshme, duke reduktuar kështu asgjësimin. Kjo i ndihmon komponentët jo vetëm t'i rezistojnë situatave mjedisore, por gjithashtu rrit forcën mekanike dhe siguron izolim të mirë. Produktet tani përdoren në kaq shumë sektorë.

Zgjedhja e një prodhuesi

Prodhuesit nuk janë të barabartë. Në DeepMaterial, ne kuptojmë se sa të rëndësishme janë proceset dhe pajisjet. Si të tillë, ne përpiqemi t'i ofrojmë botës zgjidhje të qëndrueshme që i bëjnë gjërat edhe më mirë se më parë.

Ne ofrojmë një gamë të gjerë materialesh silikoni superiore për vazo. Ato mund të personalizohen për të ofruar llojin e rezultateve që kërkoni. Me kërkimin dhe zhvillimin, ne jemi në ballë për t'i ofruar botës rezultatet më të mahnitshme.

prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin me UV të Kinës
prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin me UV të Kinës

Për më shumë elektronikë në vazo me silikon për performancë më të mirë, mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/category/pcb-potting-material/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje