prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin me UV të Kinës

Pse komponimi i vazove silikoni për elektronikë është një zgjedhje ideale

Pse komponim silikoni për enët elektronike është një zgjedhje ideale

Materialet e vazove mbrojnë komponentët kritikë dhe të ndjeshëm nga kërcënime të ndryshme. Këto materiale janë shumë të rëndësishme dhe nevojiten në montimin e elektronikës. Duke përdorur komponimet e pots silikoni ju jep nivele të larta elasticiteti dhe forcë të madhe mekanike. Ky treg ka qenë në rritje të shpejtë, veçanërisht për shkak të përdorimit të tij të gjerë në industrinë e automobilave dhe elektronike sot.

Prodhuesi i ngjitësit epoksid me një përbërës
Prodhuesi i ngjitësit epoksid me një përbërës

Elektronika është kaq e rëndësishme për racën njerëzore sot. Ata po e fuqizojnë botën shumë dhe kanë përmirësuar jetën në të gjithë botën. Ne kemi aplikacione të mëdha për pajisjet e vogla që shohim sot. Këto shërbime dhe produkte janë të dobishme vetëm kur ato janë të siguruara siç duhet. Kur produktet elektronike janë të mbrojtura dhe elastike siç duhet, ato nuk prishen shpejt, kështu që nuk kanë nevojë të zëvendësohen herë pas here. Kjo është një gjë e mirë për mjedisin.

Komponimet e vazove janë të rëndësishme në montimin e elektronikës pasi ato ofrojnë mbrojtje të madhe edhe në mjediset më të vështira mjedisore. Kjo do të thotë se ato ofrojnë izolim më të mirë dhe forcë më të mirë mekanike. Komponimet e poçeve përdoren në elektronikë të ndryshëm të konsumit, hapësirën ajrore të automobilave dhe sektorë të tjerë ku ne kemi nevojë për montime elektrike.

Pse vazoja është e rëndësishme

Komponimet e vazove janë shumë të rëndësishme për mbrojtjen e komponentëve kritikë dhe të ndjeshëm nga nxehtësia nga zjarri, pluhuri, korrozioni kimik, dridhjet dhe kushtet e rënda klimatike dhe mjedisore, ndër të tjera.

Procedura e mbushjes përfshin mbushjen ose futjen e njësisë elektronike ose përbërësve brenda mbylljeve me materiale rrëshirë si silikoni për të ofruar siguri. Ju merrni izolim më të mirë elektrik, shpërndarje të nxehtësisë dhe ngadalësim të flakës me komponimet e vazove. Kur përdoren, këto komponime ofrojnë një ndihmë të mirë mbrojtëse dhe janë një pjesë e madhe për ta siguruar atë. Ato ofrojnë shumë përfitime kur përdoren në mënyrën e duhur.

Një nga arsyet kryesore pse komponimet e vazove janë përdorur mbi izoluesit e tjerë është aftësia e tyre për të mbrojtur nga lagështia. Kjo do të thotë se nuk do të ketë qark të shkurtër. Kjo siguron mbrojtje më të mirë kimike në asambletë më të ndërlikuara. Në mjedise të rënda, dridhjet dhe lëkundjet mekanike mbahen larg. Ato ofrojnë gjithashtu fshehjen më të mirë të aseteve intelektuale që gjenden brenda qarqeve të zhvilluara mirë.

Pse të zgjidhni silikonin?

Ka pasur një rritje të kërkesës për komponimet me bazë silikoni për shkak të përfitimeve që mund të gëzojnë në një asamble elektrike. Kjo ka çuar në parashikimin se tregu do të vazhdojë të rritet gjatë viteve të ardhshme.

Këto komponime në vazo kanë fleksibilitet të madh, janë rezistent ndaj temperaturave të ulëta dhe të larta dhe mund të ruajnë vetitë e tyre mekanike pavarësisht nga diapazoni i temperaturës.

Ky është një material fleksibël dhe i butë që mund të zgjatet. Kjo është më e mira për vulosjen edhe të komponentëve më të ndjeshëm në elektronikë. Xhelët përdoren në njësi që priren të jenë të ndjeshme. Ato e bëjnë më të lehtë riparimin.

Një gjë që e bën silikonin të dallohet është se ato janë shumë elastike. Megjithatë, forca e tyre mekanike është e ulët. Ato vijnë nga temperatura dhe mund të përdoren kur mbizotërojnë temperatura të larta.

Globalisht, komponimet e vazove silikoni kanë parë rritje masive. Ato janë komponenti kryesor në automobila dhe elektronikë. Komponimet mbrojnë kundër korrozionit që ndodh për shkak të hyrjes së ujit si dhe lagështisë. Ato gjithashtu ofrojnë siguri nga agjentët kaustikë dhe kimikatet. Ata kanë disa karakteristika unike në krahasim me komponimet e tjera. Ata:

  • Bëni mirëmbajtjen të lehtë sepse ato mund të shkëputen lehtësisht nga komponentët
  • Ofroni rezistencën më të mirë ndaj temperaturës
  • Ofroni rezistencë të madhe UV nëse një pajisje duhet të ekspozohet ndaj diellit
  • Janë të lehta në tenxhere për shkak të nivelit të tyre të viskozitetit
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve elektronikë në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve elektronikë në Kinë

Për më shumë se pse komponim silikoni për enët elektronike është një zgjedhje ideale, ju mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/category/pcb-potting-material/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X