prodhuesi më i mirë i ngjitësve elektronikë

Ngjitësi më i mirë i papërshkueshëm nga uji i automobilave për plastikë në metal nga furnizuesit e ngjitësve dhe ngjitësve industrialë të automobilave

Ngjitësi më i mirë i papërshkueshëm nga uji i automobilave për plastikë në metal nga furnizuesit e ngjitësve dhe ngjitësve industrialë të automobilave

Kur dëshironi të ngjitni sipërfaqe ose sende të ngjashme së bashku, gjërat janë të thjeshta sepse ka ngjitës që mund të përdoren për këtë qëllim. Ngjitja e artikujve të ndryshëm është ajo ku qëndron problemi. Mund të bëhet shumë e ndërlikuar. Kur ju dëshironi ngjitni plastikën në metal apo sende të ndryshme, duhet të keni kujdes se si e bëni këtë. Gjetja e një ngjitësi ideal për këtë qëllim është e rëndësishme. Lidhja e metaleve dhe e plastikës është e vështirë sepse, në natyrë, të dyja janë jo poroze. Kjo kufizon mundësitë.

Automobilat kanë një kombinim të plastikës dhe metalit; prandaj, është e rëndësishme të gjeni një ngjitës që mund t'i trajtojë të dyja.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë

Ngjitësit më të mirë

Plastika është në dispozicion në varietete të ndryshme, nga plastika e butë deri te ajo e fortë. Çdo lloj plastike ka disa karakteristika unike. Plastika të ndryshme përdoren në mënyra të ndryshme. Disa përdoren për kontejnerë magazinimi, kontejnerë ushqimi dhe tuba kullimi, ndër përdorime të tjera. Plastika gjendet në pjesët e makinave në lodra, sende shtëpiake dhe ndërtime. Disa modele janë bërë gjithashtu duke përdorur plastikë, por mund të përfshihen edhe komponentë të tjerë si metalet.

Ngjitësja më e fortë për metalin

Ashtu si plastika, ka metale të ndryshme, duke përfshirë bakrin, bronzin, çelikun dhe shumë të tjerë. Një magnet shiringë nevojitet për të lidhur plastikën dhe metalin. Ka ngjitës si zam druri që janë të përshtatshëm për sipërfaqe druri që janë poroze, por jo më të mirat për sipërfaqet e lëmuara metalike ose plastike.

lidhje plastike dhe metali me sukses, epoksi është më i miri dhe mund të punojë në sipërfaqe të ndryshme. Epoksi zakonisht krijon një nga lidhjet më të forta që janë rezistente ndaj ujit dhe ndikimit, nxehtësisë dhe kimikateve. Epoksi është bërë nga një ngurtësues dhe rrëshirë. Kur përzihet, arrihet një lidhje e fortë.

Në disa raste, mund të përdoret stuko epoksi. Përbërësit përzihen për t'i aktivizuar ato. Kjo ofron veti të shkëlqyera ngjitjeje dhe mund të mbështillet në copa plastike dhe metalike. Kjo nuk mund të arrihet me ngjitës të lëngshëm.

Nëse po trajtoni një projekt të vogël, mund të përdorni një produkt shiringë me dy përbërës që përzihen pasi të aplikohen. Disa janë të disponueshme në kontejnerë të veçantë dhe duhet të përzihen me dorë. Në një rast të tillë, duhet të ndiqni udhëzimet për të marrë raportet e korrigjuara që ato të funksionojnë siç duhet. Lloji i ngjitësit që zgjidhni duhet të përputhet me aplikimin tuaj të veçantë.

Cianoakrilates

Ky është një ngjitës i njohur në mbarë botën për ngjitje brenda disa sekondave nga aplikimi. Kjo do të thotë që ju duhet të punoni shpejt. Artikujt tuaj duhet të pozicionohen shumë shpejt sepse lidhja ndodh në sekonda. Nëse dëshironi të lidhni metalin dhe plastikën, duhet të zgjidhni super ngjitësin e duhur për detyrën. Duhet të merrni kohë për të parë etiketën dhe për të gjetur se cilat sipërfaqe mund të lidhen me produktin që keni. Kjo duhet të bëhet përpara blerjes, pasi, si rregull i përgjithshëm, super ngjitësi nuk funksionon mirë në sipërfaqe të lëmuara. Afërsimi i sipërfaqeve metalike dhe plastike është një mënyrë e mirë për të përmirësuar lidhjen.

Ngjitja e plastikës dhe metalit lehtë

Opsioni tjetër i disponueshëm janë ngjitësit silikoni. Gjëja më e mirë për silikonin është se është fleksibël dhe mund të përballojë temperaturat e larta. Me silikon, duhet t'i jepni kohë për t'u kuruar. Mund t'ju duhet të prisni 24 orë ose edhe disa ditë.

Opsione të tjera përfshijnë një pistoletë ngjitëse, ngjitës poliuretani, kurim UV dhe ngjitës silikoni.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë

Për më shumë rreth ngjitësi më i mirë i papërshkueshëm nga uji i automobilave për plastikë në metal nga furnizuesit e ngjitësve dhe ngjitësve industrialë të automobilave, mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/what-is-the-best-waterproof-adhesive-glue-for-plastic-to-plastic/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X