prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës

Nevoja për ngjitës ngjitës për elektronikën e vazove

Nevoja për ngjitës ngjitës për elektronikën e vazove

Potting përfshin mbushjet e bëra duke përdorur një ngjitës ose komponim potting. Kur kjo është bërë, përbërësit zakonisht janë në një prerje ose strehim që duhet të mbushet me ngjitës.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë

Pse është e nevojshme

Pllakat e qarkut kanë disa komponentë të vegjël që janë shumë të ndjeshëm. Këto përfshijnë diodat, transistorët dhe mikroçipet. Ekziston nevoja për t'i mbrojtur ato nga lagështia që shkakton qarqe të shkurtra në sistem. Ekziston gjithashtu nevoja për mbrojtje kimike, pasi mund të sulmojë ose gërryejë komponentët. Ndikimi, dridhja dhe goditja termike gjithashtu duhet të mbrohen. Kjo është për shkak se ata mund të shkëputin komponentët duke e bërë pajisjen ose aplikacionin të padobishëm.

Ka shumë raste kur elektronika e bën të vështirë kopjimin ose spiunimin e qarkut. Kjo i bën lexuesit e kartave dhe çipat inteligjentë të vështirë për kriminelët për t'u aksesuar dhe për t'u manipuluar. Kjo është veçanërisht kur vazoja bëhet pjesë e pajisjeve dhe nuk mund të hiqet pa dëmtuar teknologjinë.

Ngjitësit e përdorur

Kur futeni në vazo në aplikime të ndryshme, është gjithmonë më mirë të përdorni ngjitës me viskozitet të ulët. Janë zgjedhja e preferuar. Kjo është për shkak se ato mbushin më mirë përbërësit duke reduktuar bllokimin e flluskave të ajrit.

Epoksitë e modifikuar dhe epoksidet me dy pjesë janë disa nga zgjedhjet më të mira. Silikonet dhe poliuretani janë gjithashtu zgjedhje të mira. Atje jane Ngjitësit UV që mund të përdoren për të aktivizuar një kurë të shpejtë dhe nuk kanë nevojë për përzierje. Zonat me hije, si dhe thellësia e kufizuar, zakonisht tregojnë se ato mund të mos jenë të përshtatshme. Megjithatë, disa ngjitës UV kanë metoda dytësore kurimi që lejojnë kurimin e plotë, edhe në zonat me hije.

konsideratat

Kur zgjidhni ngjitës për t'u përdorur për tenxhere, duhet të bëni konsiderata të ndryshme. Kjo perfshin:

  • Vëllimi i enës: nëse keni nevojë të mbushni vëllime të mëdha, duhet të keni parasysh ekzoterminë e ngjitësit ndërsa shërohet. Është më mirë të zgjidhni ngjitës me pjekje të ngadaltë, sepse ato kanë më pak gjasa të nxehen ndërsa kurohen.
  • Karakteristikat e rrjedhës dhe viskozitetit: ju duhet të përcaktoni nëse vazoja mund të rrjedhë ashtu siç duhet të mbulojë komponentët më të vegjël dhe më të ndërlikuar. Ju gjithashtu duhet të përcaktoni nëse mund të parandaloni bllokimin e ajrit dhe flluskat e ajrit.
  • Ju duhet të përcaktoni se sa shpejt nevojitet shërimi. Kjo ju ndihmon të përcaktoni llojin e përbërjes që do të përdorni
  • Materiali i nënshtresës së përdorur për të bërë enën duhet të përcaktohet gjithashtu. Është e rëndësishme të sigurohet ngjitja më e mirë në skajet.
  • Duhet të përcaktohet edhe procesi i aplikimit. Ju duhet të konsideroni nëse do të bëhet manualisht apo automatikisht. Gjithashtu, shikoni idealitetin e përdorimit të produkteve me dy pjesë.
  • Gjithashtu, përcaktoni ngjyrën ose patejdukshmërinë e ngjitësit sipas nevojës. Ka raste kur keni nevojë për rezultate të qarta optike, ndërsa në të tjera, një përbërje opake është më e mira.
  • Fortësia e ngjitësit është e rëndësishme pasi zvogëlon rreziqet e ngacmimit. Kjo do të thotë më pak stres në komponentët në tkurrjen dhe zgjerimin termik.
  • Duhet të përcaktohet edhe kostoja. Nuk është gjithmonë e mençur të zgjedhësh opsionin më të lirë. Gjeni diçka me cilësi të lartë dhe të aftë për të përballuar detyrën në fjalë.

Në DeepMaterial, ne kemi ngjitësit më të mirë të vazos që mund t'i lexoni. Me idenë e duhur, duhet të jeni në gjendje të merrni rezultatet më të mira në fund të ditës. Puna me më të mirët ju jep një shans më të mirë për të marrë zgjidhje të qëndrueshme.

prodhuesit më të mirë të ngjitësve të shkrirë të nxehtë të ndjeshëm ndaj presionit
prodhuesit më të mirë të ngjitësve të shkrirë të nxehtë të ndjeshëm ndaj presionit

Për më shumë rreth nevojës së njëngjitës dhesivë për elektronikën e vazove,mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/potting-material-for-electronics-and-how-to-choose-the-best/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X