Montimi i modulit të kamerës Aplikimi i produkteve ngjitëse të modulit të kamerës DeepMaterial
Në fushën e elektronikës, ngjitësit përdoren veçanërisht për modulet e kamerës së celularëve dhe smartfonëve. Kjo përfshin lidhjen e komponentëve individualë—si p.sh. montimin e lenteve me lente ose sensorin e montimit të lentës me kamerën—, sigurimin e çipave të kamerës në bordet e qarkut (lidhjen e makinerive), përdorimin e ngjitësit si mbushje të çipave, lidhjen me kalim të ulët të filtrit dhe ngjitësit moduli i montuar i kamerës në kutinë e pajisjes.

Ngjitësit special mundësojnë montim të saktë dhe lidhje të qëndrueshme të montimeve më të vogla të moduleve të kamerës. Ngjitësi i përdorur është i përshtatshëm për prodhimin masiv të moduleve të kamerës dhe shërohet shpejt në temperatura të ulëta.

Ngjitës të montimit të modulit të kamerës
Modulet e kamerës përdoren gjithnjë e më shumë në pajisjet përreth nesh. Rritja e kërkesës së konsumatorëve për siguri ka nxitur nevojën për zhvillimin e sistemeve të avancuara të ndihmës së shoferit (ADAS) në automjete. Telefonat inteligjentë po lëvizin në dy, tre apo edhe katër sisteme kamerash në një pajisje të vetme për të ofruar funksione të përdoruesit që më parë ishin të aksesueshme vetëm përmes pajisjeve të fotografisë së nivelit të lartë. Përhapja e pajisjeve shtëpiake inteligjente ka futur gjithashtu më shumë kamera në jetën tonë - zilet inteligjente të dyerve, sistemet e sigurisë, qendrat e shtëpisë dhe madje edhe dispenzuesit e ushqimeve të qenve tani kanë kamera për transmetim të drejtpërdrejtë. Për shkak të nevojës për të minimizuar më tej komponentët e kamerës dhe për të përmirësuar besueshmërinë, prodhuesit e moduleve të kamerës po kërkojnë gjithnjë e më shumë materiale montimi. Portofoli i ngjitësve UV dhe me pjekje të dyfishtë të Chemence është krijuar për të përmbushur nevojat e prodhuesve për shumicën e aplikacioneve, duke përfshirë përforcimin FPC, lidhjen e sensorit të imazhit, lidhjen e filtrit IR, lidhjen e lenteve dhe montimin e tytës së lenteve, montimin VCM dhe madje edhe shtrirjen aktive.

Rreshtimi aktiv
Nevoja për të ofruar aftësi imazhi me cilësi të lartë kërkon zgjidhje shumë të sakta dhe të besueshme për vendosjen dhe fiksimin e modulit të kamerës. Ngjitës Deepmaterial me pjekje të dyfishtë për montim të shtrirjes aktive. Ngjitësit tanë të kurimit UV dhe nxehtësisë ofrojnë shpërndarje të lehtë, vendosje super të shpejtë dhe shërim të besueshëm të nxehtësisë në zonat me hije. Çdo produkt i shtrirjes aktive siguron ngjitje të shkëlqyeshme në nënshtresat kritike me karakteristika shumë të ulëta të daljes së gazit dhe tkurrjes, duke siguruar besueshmëri afatgjatë të komponentëve.

Lidhja e lenteve
Lidhja e lenteve dhe lidhja e tytës së lenteve kërkojnë ngjitës me karakteristika shumë të specializuara të performancës. Nënshtresat precize diktojnë që përpunimi në temperaturë të ulët është kritik për të minimizuar shtrembërimin e nënshtresës. Për më tepër, një indeks i lartë tiksotropik dhe një dalje e ulët e gazit janë kritike për të siguruar që ngjitësi të mos migrojë në zona të padëshiruara dhe të kontaminojë komponentët. Përveç sigurimit të ngjitjes së shkëlqyeshme në nënshtresa të tilla si LCP dhe PA dhe thithjes së përmirësuar të goditjeve dhe rezistencës ndaj goditjes, ngjitësit për lidhjen e lenteve Deepmaterial plotësojnë gjithashtu këto kërkesa të performancës.

Ruggedization FPC
Modulet e kamerës shpesh lidhen me montimin e tyre përfundimtar nëpërmjet një qarku të printuar fleksibël (FPC). Përveç rezistencës së shkëlqyeshme ndaj lëvozhgës, fleksibilitetit dhe rezistencës ndaj ujit, ngjitësit e shërueshëm me UV Deepmaterial ofrojnë ngjitje të shkëlqyeshme në nënshtresat FPC si poliimidi dhe poliesteri.

DeepMaterial është furnizues me ngjitës optik me indeks të lartë thyerjeje dhe prodhues ngjitësish epoksi të polimereve të rrëshirës me indeks të ulët thyerjeje, ngjitësi më i mirë për kamerën e sigurisë, furnizon ngjitësin ngjitës optik epoksi me funksion të dyfishtë për modulin e kamerës vcm dhe montimin e sensorit të prekjes, modulin e montimit aktiv të kamerës pc. montimi i kamerës në procesin e prodhimit të kamerës