Asambleja e Power Bank

Aplikimi i montimit të Power Bank-it të produkteve ngjitëse DeepMaterial

Ndërsa elektrifikimi i automjeteve vazhdon të evoluojë, arkitekturat e fuqishme të baterive litium-jon (li-ion) janë në qendër të diskutimeve rreth automjeteve elektrike. Ndërsa dizajnet e sistemit të baterive ndryshojnë sipas prodhuesit, qëllimet e zakonshme të performancës për të gjitha teknologjitë e baterive të automobilave janë jetëgjatësia më e gjatë, siguria operacionale, efikasiteti i kostos dhe besueshmëria. Në bashkëpunimin e tyre të fundit, Deepmaterial dhe Covestro kanë zhvilluar një zgjidhje që mundëson mbajtjen efikase të baterive cilindrike litium-jon brenda një mbajtëse baterie plastike. Zgjidhja bazohet në një ngjitës të shërueshëm me UV nga Deepmaterial dhe një përzierje polikarbonate transparente ndaj UV nga Covestro.

Asambleja e baterive litium-jon në shkallë të gjerë dhe me kosto efektive është një parakusht për çdo OEM të automobilave pasi konsumatorët shtyjnë fuqimisht për të ulur çmimet e EV. Prandaj, ngjitësi i montimit të baterisë Loctite AA 3963 të Deepmaterial dhe përzierja e polikarbonatit transparent me UV të Covestro-s, Bayblend®, u zhvilluan për të qenë të pajtueshëm me teknologjinë e automatizuar të shpërndarjes me volum të lartë dhe për të ofruar një mekanizëm fleksibël dhe të shpejtë shërimi. Ngjitësi akrilik është i formuluar për përdorim me mbajtëset e baterive, të cilat janë bërë nga një plastikë e posaçme rezistente ndaj flakës. Siguron ngjitje të fortë me materialet e nënshtresës dhe siguron fleksibilitet prodhimi gjatë kohërave të gjata të hapura dhe cikleve të shkurtra të kurimit.

Prodhim efikas dhe fleksibël

"Operacionet e prodhimit me volum të lartë me kohë të shkurtër cikli dhe fleksibilitet procesi janë kritike," shpjegon Frank Kerstan, Shefi i Automjeteve Elektrike në Evropë në Deepmaterial. “Ngjitësi i miratuar nga Loctite OEM është projektuar për të mbajtur bateritë cilindrike të litium-jonit në një mbajtëse dhe është një formulim një herë, kurues sipas kërkesës. Pas shpërndarjes me shpejtësi të lartë, koha e gjatë e hapur e materialit lejon çdo ndërprerje të papritur të prodhimit, përshtatshmëria e procesit është ndërtuar në thelb. Pasi të gjitha qelizat vendosen në ngjitës dhe fiksohen në mbajtëse, kurimi aktivizohet me dritë ultravjollcë (UV) dhe përfundon në më pak se pesë sekonda. Ky është një avantazh i madh në krahasim me prodhimin tradicional, i cili ka kohë shërimi që variojnë nga minuta në orë dhe për këtë arsye kërkon kapacitet shtesë të ruajtjes së pjesëve.

Mbajtësja e baterisë është bërë nga Bayblend® FR3040 EV, përzierje PC+ABS e Covestro. Vetëm 1 mm e trashë, plastika plotëson vlerësimin e ndezshmërisë UL94 të Underwriters Laboratories, Klasa V-0, por ka përshkueshmëri të mirë ndaj rrezatimit UV në rangun e gjatësisë së valës mbi 380 nm.

"Ky material na lejon të ndërtojmë pjesë të qëndrueshme në dimensione që janë të nevojshme për montim të automatizuar në shkallë të gjerë," tha Steven Daelemans, menaxher i zhvillimit të tregut për automjetet elektrike në divizionin e polikarbonatit të Covestro. Aftësia e kurimit, ky kombinim material ofron një qasje inovative për prodhimin e modulit të baterisë cilindrike litium-jon në shkallë të gjerë.”

en English
X