Ngjitësja më e mirë epoksi për plastikën e automjeteve në metal

Materiali i përshtatshëm kapsulues dhe mbushës për komponentët elektronikë dhe PCB

Materiali i përshtatshëm kapsulues dhe mbushës për komponentët elektronikë dhe PCB

Kur zgjedh të drejtën komponim potting, është e lehtë për një ekspert të vërejë shqetësimet dhe të bëjë disa rekomandime materiale. Një ekspert mund të sigurojë gjithashtu materiale për testim dhe të japë informacion në lidhje me forcën dielektrike, përçueshmërinë termike dhe karakteristikat e ngjitësit, ndër të tjera, kur testimi të ketë përfunduar.

Materialet e poçeve të përdorura në industritë e nevojave elektrike dhe në elektronikë duhet të mbulojnë komponentët ose pajisjet për të siguruar që është i sigurt nga mjedisi. Pas pompimit, komponenti është i siguruar brenda montimit, i mbrojtur nga lagështia dhe i izoluar elektrikisht për ta ndihmuar atë të kryejë detyrat për të cilat është krijuar.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të kontaktit me bazë uji
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të kontaktit me bazë uji

Potting krijon një guaskë që rrethon pajisjen tuaj ku futet përbërësi, jo materiali i vazos. Kjo mund të bëhet me dorë ose mund të përdoret një pajisje shpërndarëse e automatizuar.

Konsiderata për potting

Kur zgjidhni përbërjen e duhur për nevojën tuaj, së pari duhet t'u përgjigjeni disa pyetjeve.

  • Çfarë lloj komponenti ose pajisjeje duhet të futet në vazo? Cili është vëllimi i jashtëm ose i zgavrës që duhet të mbushet? Kjo ndihmon në përcaktimin e madhësisë së goditjes.
  • A është pajisja që po futet në vazo një komponent i tensionit të lartë, një transformator apo një pjesë elektronike? Përgjigja e kësaj pyetjeje mund t'ju tregojë më shumë për karakteristikat e tij. A komponim potting mund të jetë një zgjedhje e mirë për pjesët elektronike, por mund të mos ketë përçueshmëri termike ose vetitë dielektrike të nevojshme për aplikimet me tension të lartë.
  • Në çfarë mjedisi do të funksionojë pajisja? Do të jetë ftohtë apo nxehtë? A do të ketë ekspozim ndaj lagështirës? A do të ketë kimikate apo tretës? Po dridhjet?
  • Cila është koha e xhelit ose koha e pjekjes që është e pranueshme për projektin ose aplikimin? Çfarë lloj mekanizmi nevojitet për shërim? Furra? Temperatura e dhomës? UV?
  • Cilat janë karakteristikat e kërkuara nga aplikacioni? Lidhje e fortë fleksibël apo e qëndrueshme?
  • Cila është CTE e përbërjes? Kur ka koeficient të zgjerimit termik, diferencat midis përbërësit dhe përbërësve mund të çojnë në stres dhe ndonjëherë në thyerje të pjesëve, veçanërisht të atyre të brishta.
  • Si keni ndërmend të aplikoni përbërjen? Me dorë apo përmes një procesi të automatizuar? Sa pjesë nevojiten çdo orë dhe çfarë madhësie ka nevojë?
  • Dëshironi një material që është rezistent ndaj flakës?
  • Çfarë lloj fortësie dëshironi të ketë përbërja?
  • Cila është kostoja e përbërësve dhe e përbërjes? Sa kushton produkti final?

Duke marrë parasysh shembujt e mësipërm, bëhet shumë më e lehtë të zgjedhësh përbërjen më të mirë të vazos dhe procesin për t'u përdorur. Kjo është mënyra e vetme për të marrë në dorë përbërjen më të mirë të vazove që përputhet me nevojat tuaja.

Bottom line

Mund të konsiderohen komponime të ndryshme vazo, me ato të njohura silikonet, uretanet, poliesterët e pangopur dhe shkrirjet e nxehta. Të gjitha këto komponime kanë të mirat dhe të këqijat e tyre. Gjetja e cilësisë më të mirë është mënyra e vetme për të siguruar që pajisjet dhe komponentët tuaj të mos rrezikohen.

Në DeepMaterial, ne kemi bërë përbërjet më të mira që mund të përdoren për mbushjen dhe kapsulimin e pajisjeve dhe përbërësve tuaj. Gjëja më e mirë për të punuar me ne është lehtësia me të cilën ne mund të krijojmë zgjidhje të personalizuara për të përmbushur kërkesat shumë specifike. Ne angazhohemi në kërkime dhe zhvillim për të zhvilluar produktet më superiore që mund të përdoren në shumë aplikacione sot.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit dhe ngjitësve për ngjitjen e paneleve diellore fotovoltaike
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit dhe ngjitësve për ngjitjen e paneleve diellore fotovoltaike

Për më shumë rreth të duhurit Material për kapsulim dhe mbushje për komponentët elektronikë dhe PCB,mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/the-major-types-of-encapsulating-and-potting-compounds-for-pcb/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X