prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës

Gjetja e materialit të duhur të vazos për PCB

Gjetja e duhur material vazo për PCB

PCB ose bordi i qarkut të printuar ka komponentë kritikë të një elektronik. Këta komponentë duhet të mbrohen nga dëmtimi. Inxhinierët e elektronikës përdorin metoda të ndryshme për të mbrojtur pjesët. Këto janë veshje konformale dhe Potting PCB.

Kjo përfshin përdorimin e polimereve organike për të mbrojtur bordet e qarkut dhe komponentët elektronikë të lidhur me to. Ato vijnë me dallime dhe ngjashmëri, dhe ajo që zgjidhni zakonisht varet nga aplikimi i elektronikës.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë

Potting PCB

Vazoja me PCB mbron nënshtresën duke e mbushur mbylljen me përbërjen e vazos në formë të lëngshme. Mund të përdoret gjithashtu një rrëshirë kapsulimi. Komponimi mbush kapakun dhe, në disa raste, i gjithë komponenti ose bordi i qarkut është i mbuluar.

Kjo është një nga mënyrat më të mira për t'i dhënë komponentëve rezistencë ndaj gërryerjes. Në varësi të përbërjes së poçes së përdorur, ekziston mbrojtje kundër ndikimit, dridhjeve, kimikateve dhe nxehtësisë. Ka të tjera që janë më të mirat për mbrojtjen nga rreziqet mjedisore. Materialet më tipike të sotme përfshijnë silikonin, poliuretanët, epoksidin dhe poliesterët e pangopur.

A duhet të përdorni një shtresë konformale ose vazo për PCB-të?

Kur të njiheni me potting konformale dhe PCB, mund të filloni të pyesni se cili është opsioni më i mirë. Përgjigja për këtë pyetje zakonisht varet nga aplikacionet për të cilat përdoret. Vazoja konformale dhe ajo me PCB synojnë të ofrojnë mbrojtje për nënshtresën nga rreziqe të ndryshme për të siguruar që integriteti i tyre të mos cenohet.

Nëse keni të bëni me një aplikacion që ka nevojë për rezistencë të lartë ndaj kimikateve, nxehtësisë, gërryerjes, ndikimit dhe dridhjeve, duhet të zgjidhni Potting PCB. Ky është një opsion më elastik dhe më i qëndrueshëm që është më i miri për aplikacionet që janë fizikisht kërkuese.

Vazoja me PCB ofron mbrojtje kundër harqeve të ndryshme elektrike. Kjo është arsyeja pse përdoret zakonisht në pajisjet elektrike që janë të tensionit të lartë. Kjo metodë është e shpejtë dhe mund të bëhet lehtësisht në linjat e montimit sipas nevojës.

Kur dëshironi të inspektoni, riparoni ose ripërpunoni një pajisje në vazo, ajo që është futur në vazo mund të jetë e ndërlikuar dhe mund të përfundojë duke dëmtuar të gjithë nënshtresën. Veshjet konformale janë më të lehta për t'u trajtuar. Veshjet nuk kanë stres fizik, duke i lejuar ata të mbrojnë PCB-të, veçanërisht kur komponentët janë të ndjeshëm.

Veshjet konformale gjithashtu priren të zënë më pak hapësirë ​​brenda mbylljes së pajisjes, që do të thotë se pesha e pajisjes nuk është shumë e lartë. Kjo është një zgjedhje e mirë për pajisjet që kanë të bëjnë me peshën dhe madhësinë. Kjo përfshin industri të tilla si elektronika e dorës.

Bottom line

Në industrinë e montimit elektronik, përbërësit e vazove janë shumë të rëndësishme dhe ofrojnë mbrojtjen më efektive, edhe në kushte sfiduese. Ata përmirësojnë forcën e komponentit mekanikisht dhe ofrojnë izolimin më të mirë elektrik.

Komponimet e vazove mund të përdoren në industri të ndryshme si elektronika e konsumit, hapësira ajrore dhe automobilat. Gjetja e një prodhuesi që e kupton se sa të rëndësishme janë përbërësit e vazos është kritike. Në materialin e thellë, ne kemi mjetet dhe njohuritë e duhura për të krijuar përbërjet më funksionale të potsimit që mund të përdoren në aplikime të ndryshme. Me kërkimin dhe zhvillimin, ne jemi në gjendje t'i ofrojmë tregut zgjidhjet më të jashtëzakonshme. Ne mund të bëjmë zgjidhje me porosi për të përmbushur edhe kërkesat më specifike në treg sot.

Prodhuesit më të mirë të pajisjeve shtëpiake me temperaturë të lartë industriale të ngjitësve ngjitës pa zverdhje në MB
Prodhuesit më të mirë të pajisjeve shtëpiake me temperaturë të lartë industriale të ngjitësve ngjitës pa zverdhje në MB

Ne ofrojmë udhëzime për materialet që janë ideale për mjedise të veçanta, ndërkohë që ofrojmë një shumëllojshmëri të gjerë produktesh për klientët tanë.

Për më shumë rreth gjetjes së të drejtës material vazo për PCB,mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/tips-to-handle-potting-material-for-pcb-to-get-best-results/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X