prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës

Faktorët që duhen marrë parasysh kur mbushni elektronikë me epoksi dhe materiale të tjera për vazo

Faktorët që duhen marrë parasysh kur mbushni elektronikë me epoksi dhe materiale të tjera për vazo

Potsimi përfshin zhytjen e asambleve elektronike në material të përbërë, duke e aplikuar të gjithë atë në zona të zgjedhura. Potting ofron mbrojtje kundër dridhjeve, goditjeve, lagështisë dhe agjentëve gërryes, ndër rreziqet e tjera. Epoksi është një nga materialet kryesore të përdorura në këtë metodë, por ekziston mundësia e përdorimit të poliuretani dhe silikoni gjithashtu.

këto materialet e vazove kanë veti të ndryshme duke i bërë ato ideale për elektronikë të ndryshëm, por ajo që është e zakonshme midis tyre është se ato ofrojnë nivele të shkëlqyera mbrojtjeje për komponentët dhe montimet elektrike. Kur zgjidhni atë që është e përsosur për elektronikën në dorë, do të arrini lehtësisht mbrojtje afatgjatë.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë

kurse elektronikë në vazo me epoksi ose materiale të tjera mund të tingëllojnë si një proces i thjeshtë i derdhjes së materialeve në një mbyllje dhe i lejimit të tij të shërohet për mbrojtje, disa faktorë përcaktojnë se sa perfekte dhe efektive është tenxherja. Ju duhet të merrni parasysh faktorët e mëposhtëm për rezultatet më të mira kur përdorni epoksi, poliuretani ose silikoni.

Temperatura e rrëshirës – Temperatura e rrjedhjes është thelbësore për të përcaktuar se sa i lehtë është procesi i aplikimit dhe sa konsistent është produkti përfundimtar. Ndonjëherë është më mirë të ngrohni rrëshirën përpara se të filloni të vendosni në vazo. Nëse nuk jeni të sigurt nëse është një ide e mirë të ngrohni materialin e rrëshirës që keni zgjedhur, konsultohuni me furnizuesin ose prodhuesin tuaj.

Raporti i përzierjes me dy pjesë – Disa rrëshira për tenxhere vijnë në përbërje me dy pjesë: një ngurtësues dhe rrëshirë. Raporti që përdorni për të përzier materialet e vazove do të ndikojë drejtpërdrejt se sa e vështirë ose fleksibël është shtresa. Produkti i vazos që zgjidhni zakonisht vjen me udhëzime për përzierjen, kështu që ju mund t'i referoheni atij ose të merrni ndihmë nga furnizuesi juaj.

Nga ana tjetër, mund të përdorni një makinë pistoni me cilindra për të lehtësuar matjen. Një makinë e tillë vjen me cilindra për të dy përbërësit dhe raporti do të shtyhet në raportin e duhur pa probleme në tasin ose zonën tuaj të përzierjes. Një pompë ingranazhesh gjithashtu mund t'i lehtësojë gjërat për të kontrolluar raportet.

Forca e përzierjes – Pas marrjes së raporteve të duhura, faktori tjetër i rëndësishëm është forca e përzierjes. Presioni për të kombinuar komponimet duhet të jetë i duhur në mënyrë që të arrini konsistencën e përsosur. Kur presioni është shumë i ulët, përzierja mund të jetë e pabarabartë. Duke ndjekur udhëzimet e përdorimit, nuk duhet të jetë aq e vështirë për ta bërë atë siç duhet.

Shpërndani peshën – Pesha e përbërjes së vazos së shpërndarë duhet gjithashtu të trajtohet me kujdes. Madhësia e montimit elektronik duhet të drejtojë peshën sepse gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të teproni me shtresimin aq shumë saqë është e vështirë për komponentët të funksionojnë në mënyrë efektive. Edhe kur keni të bëni me vazo që tkurret pas tharjes, nuk mund ta kapërceni materialin e vazos. Ju mund të arrini peshën ose vëllimin e dëshiruar përmes një goditjeje të kontrolluar ose të shumëfishtë.

Shpejtësia e shpërndarjes – Përveç vëmendjes ndaj peshës, ka rëndësi edhe shpejtësia e shpërndarjes. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për linjat e prodhimit që trajtojnë vëllime të mëdha të elektronikës që kanë nevojë për vazo. Aplikimi i materialit të vazos në mënyrë të kontrolluar ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë edhe në forcimin e përgjithshëm të shtresës.

A keni nevojë për kompleksin e vazove dhe tani jeni të sigurt se ku të filloni? DeepMaterial është prodhuesi dhe furnizuesi juaj i preferuar i përbërjeve dhe ngjitësve më të mirë të vazove. Merrni produkte me cilësi të lartë dhe këshilla profesionale të gjitha nën një çati.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit dhe ngjitësve për ngjitjen e paneleve diellore fotovoltaike
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit dhe ngjitësve për ngjitjen e paneleve diellore fotovoltaike

Për më shumë rreth faktorëve që duhen marrë parasysh kur elektronikë në vazo me epoksi dhe materiale të tjera për pots, ju mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/category/pcb-potting-material/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X