Prodhuesi dhe furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje

Shenzhen DeepMaterial Technologies Co., Ltd është prodhues i materialit epoksi me rrokullisje bga dhe kapsulues epoksi në Kinë, prodhon kapsulues nën mbushje, epoksi smt pcb, komponime epokside me një përbërës, epoksi me mbushje të rrokullisjes për csp dhe bga.

Mbushja e ulët është një material epoksi që mbush boshllëqet midis një çipi dhe mbajtësit të tij ose një pakete të përfunduar dhe nënshtresës së PCB-së. Mbushja e ulët mbron produktet elektronike nga goditja, rënia dhe dridhja dhe redukton tendosjen në lidhjet e brishta të saldimit të shkaktuar nga ndryshimi në zgjerimin termik midis çipit të silikonit dhe mbajtësit (dy materiale të ndryshme).

Në aplikimet e nënmbushjes së kapilarëve, një vëllim i saktë i materialit të nënmbushjes shpërndahet përgjatë anës së një çipi ose paketimi për të rrjedhur poshtë përmes veprimit kapilar, duke mbushur boshllëqet e ajrit rreth topave të saldimit që lidhin paketat e çipave me PCB-në ose çipat e grumbulluar në pako me shumë çipa. Materialet e nënmbushjes pa rrjedhje, të përdorura ndonjëherë për mbushje të pamjaftueshme, depozitohen në nënshtresë përpara se një çip ose paketë të ngjitet dhe të rimbushet. Mbushja e derdhur është një tjetër qasje që përfshin përdorimin e rrëshirës për të mbushur boshllëqet midis çipit dhe nënshtresës.

Pa nënmbushje, jetëgjatësia e një produkti do të reduktohej ndjeshëm për shkak të çarjes së ndërlidhjeve. Mbushja e pamjaftueshme aplikohet në fazat vijuese të procesit të prodhimit për të përmirësuar besueshmërinë.

Furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje (1)

Çfarë është Epoxy Underfill?

Mbushja e ulët është një lloj materiali epoksi që përdoret për të mbushur boshllëqet midis një çipi gjysmëpërçues dhe bartësit të tij ose midis një pakete të përfunduar dhe nënshtresës së bordit të qarkut të printuar (PCB) në pajisjet elektronike. Përdoret në mënyrë tipike në teknologjitë e avancuara të paketimit gjysmëpërçues, të tilla si paketat me çip dhe në shkallë çipi, për të rritur besueshmërinë mekanike dhe termike të pajisjeve.

Mbushja e poshtme e epoksisë është bërë zakonisht nga rrëshirë epokside, një polimer termokendues me veti të shkëlqyera mekanike dhe kimike, duke e bërë atë ideal për t'u përdorur në aplikime elektronike të kërkuara. Rrëshira epoksi zakonisht kombinohet me aditivë të tjerë, të tillë si forcuesit, mbushësit dhe modifikuesit, për të përmirësuar performancën e saj dhe për të përshtatur vetitë e saj për të përmbushur kërkesat specifike.

Mbushja me epoksi është një material i lëngshëm ose gjysmë i lëngshëm që shpërndahet në nënshtresë përpara se mbulesa gjysmëpërçuese të vendoset sipër. Më pas, kurohet ose ngurtësohet, zakonisht përmes një procesi termik, për të formuar një shtresë të ngurtë, mbrojtëse që kapsulon mbulesën gjysmëpërçuese dhe mbush boshllëkun midis mbulesës dhe nënshtresës.

Mbushja e poshtme epokside është një material ngjitës i specializuar që përdoret në prodhimin e elektronikës për të kapsuluar dhe mbrojtur komponentët delikatë, të tillë si mikroçipat, duke mbushur boshllëkun midis elementit dhe nënshtresës, zakonisht një bord qarku të printuar (PCB). Përdoret zakonisht në teknologjinë e çipit të rrotullimit, ku çipi montohet me fytyrë poshtë në nënshtresë për të përmirësuar performancën termike dhe elektrike.

Qëllimi kryesor i nënmbushjeve epokside është të sigurojë përforcim mekanik për paketën me çip, duke përmirësuar rezistencën e tij ndaj streseve mekanike të tilla si cikli termik, goditjet mekanike dhe dridhjet. Ndihmon gjithashtu në reduktimin e rrezikut të dështimeve të bashkimit të saldimit për shkak të lodhjes dhe mospërputhjeve të zgjerimit termik, të cilat mund të ndodhin gjatë funksionimit të pajisjes elektronike.

Materialet epoksi nënmbushëse zakonisht formulohen me rrëshira epokside, agjentë shërues dhe mbushës për të arritur vetitë e dëshiruara mekanike, termike dhe elektrike. Ato janë projektuar që të kenë ngjitje të mirë me diametrin gjysmëpërçues dhe nënshtresën, një koeficient të ulët të zgjerimit termik (CTE) për të minimizuar stresin termik dhe përçueshmëri të lartë termike për të lehtësuar shpërndarjen e nxehtësisë nga pajisja.

Furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje (8)
Për çfarë përdoret epoksi i nënmbushjes?

Epoksi nën mbushje është një ngjitës rrëshirë epoksi që përdoret në aplikime të ndryshme për të siguruar përforcim dhe mbrojtje mekanike. Këtu janë disa përdorime të zakonshme të epoksidit të nënmbushur:

Paketimi gjysmëpërçues: Epoksi nën mbushje përdoret zakonisht në paketimet gjysmëpërçuese për të siguruar mbështetje mekanike dhe mbrojtje për komponentët delikatë elektronikë, të tillë si mikroçipat, të montuar në bordet e qarkut të printuar (PCB). Ai mbush boshllëkun midis çipit dhe PCB-së, duke parandaluar stresin dhe dëmtimet mekanike të shkaktuara nga zgjerimi termik dhe tkurrja gjatë funksionimit.

Lidhja e çipit të rrotullimit: Epoksi i nënmbushjes përdoret në lidhjen me çip me rrokullisje, i cili lidh çipat gjysmëpërçues direkt me një PCB pa lidhje teli. Epoksi mbush boshllëkun midis çipit dhe PCB-së, duke siguruar përforcim mekanik dhe izolim elektrik duke përmirësuar performancën termike.

Prodhimi i ekranit: Epoksi i nënmbushjes përdoret për prodhimin e ekraneve, të tilla si ekranet me kristal të lëngshëm (LCD) dhe shfaqjet organike me diodë të dritës (OLED). Përdoret për të lidhur dhe përforcuar komponentë delikatë, të tillë si drejtuesit e ekranit dhe sensorët e prekjes, për të siguruar stabilitet dhe qëndrueshmëri mekanike.

Pajisjet optoelektronike: Epoksi i nënmbushjes përdoret në pajisjet optoelektronike, si transmetuesit optikë, lazerët dhe fotodiodat, për të ofruar mbështetje mekanike, për të përmirësuar performancën termike dhe për të mbrojtur komponentët e ndjeshëm nga faktorët mjedisorë.

Elektronikë automobilistike: Epoksi i nënmbushjes përdoret në elektronikën e automobilave, të tilla si njësitë e kontrollit elektronik (ECU) dhe sensorët, për të siguruar përforcim mekanik dhe mbrojtje ndaj ekstremeve të temperaturës, dridhjeve dhe kushteve të vështira mjedisore.

Aplikacionet e hapësirës ajrore dhe të mbrojtjes: Epoksi i nënmbushjes përdoret në aplikimet e hapësirës ajrore dhe të mbrojtjes, të tilla si avioni, sistemet e radarëve dhe elektronika ushtarake, për të siguruar stabilitet mekanik, mbrojtje kundër luhatjeve të temperaturës dhe rezistencë ndaj goditjeve dhe dridhjeve.

Elektronikë e Konsumatorit: Epoksi i nënmbushur përdoret në pajisje të ndryshme elektronike të konsumit, duke përfshirë telefonat inteligjentë, tabletët dhe konzolat e lojërave, për të siguruar përforcim mekanik dhe për të mbrojtur komponentët elektronikë nga dëmtimet për shkak të ciklit termik, ndikimit dhe streseve të tjera.

Pajisjet mjekësore: Epoksi i nënmbushjes përdoret në pajisjet mjekësore, të tilla si pajisjet e implantueshme, pajisjet diagnostikuese dhe pajisjet monitoruese, për të siguruar përforcim mekanik dhe për të mbrojtur komponentët elektronikë delikatë nga mjediset e vështira fiziologjike.

Paketimi LED: Epoksi i nënmbushjes përdoret në paketimin e diodave që lëshojnë dritë (LED) për të ofruar mbështetje mekanike, menaxhim termik dhe mbrojtje ndaj lagështirës dhe faktorëve të tjerë mjedisorë.

Elektronika e Përgjithshme: Epoksi i nënmbushjes përdoret në një gamë të gjerë aplikimesh elektronike të përgjithshme ku kërkohet përforcimi mekanik dhe mbrojtja e komponentëve elektronikë, si p.sh. në elektronikën e energjisë, automatizimin industrial dhe pajisjet e telekomunikacionit.

Çfarë është materiali nënmbushës për Bga?

Materiali nënmbushës për BGA (Ball Grid Array) është një material me bazë epoksi ose polimer që përdoret për të mbushur boshllëkun midis paketës BGA dhe PCB-së (Pllaka e qarkut të printuar) pas bashkimit. BGA është një lloj pakete montimi në sipërfaqe që përdoret në pajisjet elektronike që siguron një densitet të lartë lidhjesh midis qarkut të integruar (IC) dhe PCB-së. Materiali nën mbushje rrit besueshmërinë dhe forcën mekanike të nyjeve të saldimit BGA, duke zbutur rrezikun e dështimeve për shkak të streseve mekanike, ciklit termik dhe faktorëve të tjerë mjedisorë.

Materiali nënmbushës është zakonisht i lëngshëm dhe rrjedh nën paketën BGA nëpërmjet veprimit kapilar. Më pas ai i nënshtrohet një procesi shërimi për t'u ngurtësuar dhe krijuar një lidhje të ngurtë midis BGA dhe PCB, zakonisht përmes ekspozimit ndaj nxehtësisë ose UV. Materiali i nënmbushjes ndihmon në shpërndarjen e streseve mekanike që mund të ndodhin gjatë ciklit termik, duke reduktuar rrezikun e plasaritjes së bashkimit të saldimit dhe duke përmirësuar besueshmërinë e përgjithshme të paketës BGA.

Materiali nënmbushës për BGA zgjidhet me kujdes bazuar në faktorë të tillë si dizajni specifik i paketës BGA, materialet e përdorura në PCB dhe BGA, mjedisi i funksionimit dhe aplikimi i synuar. Disa materiale të zakonshme të nënmbushjes për BGA përfshijnë me bazë epoksi, pa rrjedhje dhe mbushje me materiale të ndryshme mbushëse si silicë, alumin ose grimca përçuese. Përzgjedhja e materialit të përshtatshëm të nënmbushjes është kritike për të siguruar besueshmërinë dhe performancën afatgjatë të paketave BGA në pajisjet elektronike.

Për më tepër, materiali i nënmbushjes për BGA mund të sigurojë mbrojtje kundër lagështisë, pluhurit dhe ndotësve të tjerë që përndryshe mund të depërtojnë në hendekun midis BGA dhe PCB, duke shkaktuar potencialisht korrozioni ose qarqe të shkurtra. Kjo mund të ndihmojë në rritjen e qëndrueshmërisë dhe besueshmërisë së paketave BGA në mjedise të vështira.

Çfarë është Epoksi i Mbushur në Ic?

Epoksi i nënmbushur në IC (Qarku i integruar) është një material ngjitës që mbush boshllëkun midis çipit gjysmëpërçues dhe nënshtresës (si p.sh. një tabelë qarku të printuar) në pajisjet elektronike. Përdoret zakonisht në procesin e prodhimit të IC-ve për të rritur forcën dhe besueshmërinë e tyre mekanike.

IC-të zakonisht përbëhen nga një çip gjysmëpërçues që përmban komponentë të ndryshëm elektronikë, të tillë si transistorë, rezistorë dhe kondensatorë, të cilët janë të lidhur me kontaktet e jashtme elektrike. Këto çipa montohen më pas në një nënshtresë, e cila siguron mbështetje dhe lidhje elektrike me pjesën tjetër të sistemit elektronik. Megjithatë, për shkak të ndryshimeve në koeficientët e zgjerimit termik (CTE) midis çipit dhe nënshtresës dhe sforcimeve dhe sforcimeve të përjetuara gjatë funksionimit, mund të lindin stresi mekanik dhe çështje të besueshmërisë, të tilla si dështimet e shkaktuara nga cikli termik ose çarjet mekanike.

Epoksi i nënmbushjes i trajton këto çështje duke mbushur boshllëkun midis çipit dhe nënshtresës, duke krijuar një lidhje të fortë mekanikisht. Është një lloj rrëshirë epokside e formuluar me veti specifike, të tilla si viskozitet i ulët, forca e lartë ngjitëse dhe veti të mira termike dhe mekanike. Gjatë procesit të prodhimit, epoksidi i nënmbushjes aplikohet në formë të lëngshme dhe më pas thahet për t'u ngurtësuar dhe për të krijuar një lidhje të fortë midis çipit dhe nënshtresës. IC-të janë pajisje elektronike të ndjeshme të ndjeshme ndaj stresit mekanik, ciklit të temperaturës dhe faktorëve të tjerë mjedisorë gjatë funksionimit, të cilët mund të shkaktojnë dështim për shkak të lodhjes së bashkimit të saldimit ose shtrembërimit midis çipit dhe nënshtresës.

Epoksi i nënmbushjes ndihmon në rishpërndarjen dhe minimizimin e streseve dhe sforcimeve mekanike gjatë funksionimit dhe siguron mbrojtje kundër lagështirës, ​​ndotësve dhe goditjeve mekanike. Ndihmon gjithashtu në përmirësimin e besueshmërisë së ciklit termik të IC duke reduktuar rrezikun e plasaritjes ose shtrembërimit midis çipit dhe nënshtresës për shkak të ndryshimeve të temperaturës.

Çfarë është Epoksi i Mbushur në Smt?

Epoksi i nënmbushjes në Teknologjinë e montimit sipërfaqësor (SMT) i referohet një lloji materiali ngjitës që përdoret për të mbushur boshllëkun midis një çipi gjysmëpërçues dhe nënshtresës në pajisjet elektronike siç janë pllakat e qarkut të printuar (PCB). SMT është një metodë popullore për montimin e komponentëve elektronikë në PCB, dhe epoksi i nënmbushur zakonisht përdoret për të përmirësuar forcën mekanike dhe besueshmërinë e nyjeve të saldimit midis çipit dhe PCB-së.

Kur pajisjet elektronike i nënshtrohen ciklit termik dhe stresit mekanik, si gjatë funksionimit ose transportit, ndryshimet në koeficientin e zgjerimit termik (CTE) midis çipit dhe PCB-së mund të shkaktojnë tendosje në nyjet e saldimit, duke çuar në dështime të mundshme si çarje ose delamination. Epoksi i nënmbushjes përdoret për të zbutur këto probleme duke mbushur hendekun midis çipit dhe nënshtresës, duke siguruar mbështetje mekanike dhe duke parandaluar që nyjet e saldimit të përjetojnë stres të tepërt.

Epoksi i nënmbushjes është zakonisht një material termikues i shpërndarë në formë të lëngshme në PCB dhe derdhet në hendekun midis çipit dhe nënshtresës përmes veprimit kapilar. Më pas kurohet për të formuar një material të ngurtë dhe të qëndrueshëm që lidh çipin me nënshtresën, duke përmirësuar integritetin e përgjithshëm mekanik të nyjeve të saldimit.

Epoksi i nënmbushjes shërben disa funksione thelbësore në montimet SMT. Ndihmon në minimizimin e formimit të çarjeve ose thyerjeve të bashkimit të saldimit për shkak të ciklit termik dhe streseve mekanike gjatë funksionimit të pajisjeve elektronike. Ai gjithashtu rrit shpërndarjen termike nga IC në nënshtresë, gjë që ndihmon në përmirësimin e besueshmërisë dhe performancës së montimit elektronik.

Epoksi i nënmbushur në montimet SMT kërkon teknika të sakta shpërndarjeje për të siguruar mbulim të duhur dhe shpërndarje uniforme të epoksidit pa shkaktuar ndonjë dëmtim në IC ose në nënshtresë. Pajisjet e avancuara të tilla si robotët shpërndarës dhe furrat shëruese përdoren zakonisht në procesin e nënmbushjes për të arritur rezultate të qëndrueshme dhe lidhje me cilësi të lartë.

Cilat janë vetitë e materialit të nënmbushur?

Materialet e nënmbushjes përdoren zakonisht në proceset e prodhimit të elektronikës, veçanërisht në paketimin gjysmëpërçues, për të rritur besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e pajisjeve elektronike si qarqet e integruara (ICs), grupet e rrjetit të topave (BGAs) dhe paketat me çipa me rrotullim. Karakteristikat e materialeve të nënmbushjes mund të ndryshojnë në varësi të llojit dhe formulimit specifik, por në përgjithësi përfshijnë sa vijon:

Përçueshmëri termike: Materialet nënmbushëse duhet të kenë përçueshmëri të mirë termike për të shpërndarë nxehtësinë e krijuar nga pajisja elektronike gjatë funksionimit. Kjo ndihmon në parandalimin e mbinxehjes, e cila mund të çojë në idenë e dështimit.

Përputhshmëria me CTE (Koeficienti i Zgjerimit Termik): Materialet nënmbushëse duhet të kenë një CTE që është në përputhje me CTE të pajisjes elektronike dhe nënshtresën me të cilën është ngjitur. Kjo ndihmon për të minimizuar stresin termik gjatë ciklit të temperaturës dhe parandalon delaminimin ose plasaritjen.

Viskozitet i ulët: Materialet e nënmbushjes duhet të kenë një densitet të ulët për t'i mundësuar ato të rrjedhin lehtësisht gjatë procesit të kapsulimit dhe të mbushin boshllëqet midis pajisjes elektronike dhe nënshtresës, duke siguruar mbulim uniform dhe minimizuar zbrazëtitë.

Aderimi: Materialet nënmbushëse duhet të kenë ngjitje të mirë me pajisjen elektronike dhe nënshtresën për të siguruar një lidhje të fortë dhe për të parandaluar delaminimin ose ndarjen nën streset termike dhe mekanike.

Izolimi elektrik: Materialet nënmbushëse duhet të kenë veti të larta izoluese elektrike për të parandaluar qarqet e shkurtra dhe dështime të tjera elektrike në pajisje.

Forca mekanike: Materialet nënmbushëse duhet të kenë forcën e mjaftueshme mekanike për t'i bërë ballë sforcimeve që hasen gjatë ciklit të temperaturës, goditjeve, dridhjeve dhe ngarkesave të tjera mekanike pa plasaritje ose deformim.

Koha e kurimit: Materialet nënmbushëse duhet të kenë një kohë të përshtatshme pjekjeje për të siguruar lidhjen dhe forcimin e duhur pa shkaktuar vonesa në procesin e prodhimit.

Shpërndarja dhe ripërpunueshmëria: Materialet nënmbushëse duhet të jenë në përputhje me pajisjet shpërndarëse të përdorura në prodhim dhe të lejojnë ripërpunim ose riparim nëse është e nevojshme.

Rezistenca ndaj lagështirës: Materialet nënmbushëse duhet të kenë rezistencë të mirë ndaj lagështirës për të parandaluar hyrjen e lagështisë, e cila mund të shkaktojë dështimin e pajisjes.

Afati i ruajtjes: Materialet nënmbushëse duhet të kenë një jetëgjatësi të arsyeshme, duke lejuar ruajtjen dhe përdorshmërinë e duhur me kalimin e kohës.

Materiali më i mirë i procesit Epoxy Underfil BGA
Çfarë është një material i derdhur nën mbushje?

Një material i derdhur nën mbushje përdoret në paketimin elektronik për të mbyllur dhe mbrojtur pajisjet gjysmëpërçuese, të tilla si qarqet e integruara (IC), nga faktorët e jashtëm mjedisor dhe streset mekanike. Zakonisht aplikohet si një material i lëngshëm ose paste dhe më pas shërohet për t'u ngurtësuar dhe krijuar një shtresë mbrojtëse rreth pajisjes gjysmëpërçuese.

Materialet e derdhura të nënmbushjes përdoren zakonisht në paketimin me çip, i cili ndërlidh pajisjet gjysmëpërçuese me një bord qarku të printuar (PCB) ose një nënshtresë. Paketimi me çip me rrokullisje lejon një skemë ndërlidhjeje me densitet të lartë dhe me performancë të lartë, ku pajisja gjysmëpërçuese është e montuar me fytyrë poshtë në nënshtresë ose PCB dhe lidhjet elektrike bëhen duke përdorur gunga metalike ose topa saldimi.

Materiali i derdhur nën mbushje zakonisht shpërndahet në formë të lëngshme ose paste dhe rrjedh nën pajisjen gjysmëpërçuese me veprim kapilar, duke mbushur boshllëqet midis pajisjes dhe nënshtresës ose PCB-së. Materiali më pas kurohet duke përdorur nxehtësi ose metoda të tjera të ngurtësimit për t'u ngurtësuar dhe krijuar një shtresë mbrojtëse që kapsulon pajisjen, duke siguruar mbështetje mekanike, izolim termik dhe mbrojtje kundër lagështisë, pluhurit dhe ndotësve të tjerë.

Materialet e derdhura nën mbushje janë formuluar në mënyrë tipike që të kenë veti të tilla si viskozitet i ulët për shpërndarje të lehtë, stabilitet të lartë termik për performancë të besueshme në një gamë të gjerë temperaturash operimi, ngjitje të mirë me nënshtresa të ndryshme, koeficient të ulët të zgjerimit termik (CTE) për të minimizuar stresin gjatë temperaturës çiklizmit dhe vetitë e larta të izolimit elektrik për të parandaluar qarqet e shkurtra.

Sigurisht! Përveç vetive të përmendura më herët, materialet e derdhura të nënmbushjes mund të kenë karakteristika të tjera të përshtatura për aplikime ose kërkesa specifike. Për shembull, disa materiale të zhvilluara nën mbushje mund të kenë përçueshmëri të përmirësuar termike për të përmirësuar shpërndarjen e nxehtësisë nga pajisja gjysmëpërçuese, e cila është thelbësore në aplikimet me fuqi të lartë ku menaxhimi termik është kritik.

Si të hiqni materialin e nënmbushjes?

Heqja e materialit të pambushur mund të jetë sfiduese, pasi është projektuar të jetë i qëndrueshëm dhe rezistent ndaj faktorëve mjedisorë. Megjithatë, disa metoda standarde mund të përdoren për të hequr materialin e nënmbushjes, në varësi të llojit specifik të nënmbushjes dhe rezultatit të dëshiruar. Këtu janë disa opsione:

Metodat termike: Materialet nënmbushëse zakonisht janë të dizajnuara për të qenë termikisht të qëndrueshme, por ndonjëherë ato mund të zbuten ose shkrihen duke aplikuar nxehtësi. Kjo mund të bëhet duke përdorur pajisje të specializuara si një stacion ripërpunimi me ajër të nxehtë, një hekur saldimi me teh të ndezur ose një ngrohës infra të kuqe. Mbushja e zbutur ose e shkrirë më pas mund të gërvishtet ose të hiqet me kujdes duke përdorur një mjet të përshtatshëm, të tillë si një kruese plastike ose metalike.

Metodat kimike: Tretësit kimikë mund të shpërndajnë ose zbutin disa materiale të pambushura. Lloji i tretësit të nevojshëm varet nga lloji specifik i materialit të nënmbushjes. Tretësit tipikë për heqjen e nënmbushjes përfshijnë alkool izopropil (IPA), aceton ose zgjidhje të specializuara për heqjen e nënmbushjes. Tretësi zakonisht aplikohet në materialin nën mbushje dhe lihet të depërtojë dhe zbutet, pas së cilës materiali mund të gërvishtet ose fshihet me kujdes.

Metodat mekanike: Materiali nënmbushës mund të hiqet mekanikisht duke përdorur metoda gërryese ose mekanike. Kjo mund të përfshijë teknika të tilla si bluarja, lëmimi ose bluarja, duke përdorur mjete ose pajisje të specializuara. Proceset e automatizuara janë zakonisht më agresive dhe mund të jenë të përshtatshme për rastet kur mënyrat e tjera nuk janë efektive, por ato mund të paraqesin gjithashtu rreziqe të dëmtimit të substratit ose përbërësve themelorë dhe duhet të përdoren me kujdes.

Metodat e kombinimit: Në disa raste, një kombinim teknikash mund të heqë materialin e mbushur më pak. Për shembull, mund të përdoren procese të ndryshme termike dhe kimike, ku nxehtësia aplikohet për të zbutur materialin e nënmbushur, tretës për të shpërndarë ose zbutur më tej materialin dhe metoda mekanike për të hequr mbetjet e mbetura.

Si të mbushni epoksidin e nënmbushur

Këtu është një udhëzues hap pas hapi se si të nënmbushni epoksidin:

Hapi 1: Mblidhni materialet dhe pajisjet

Materiali epoksi nën mbushje: Zgjidhni një material epoksi të nënmbushjes me cilësi të lartë që është në përputhje me komponentët elektronikë me të cilët po punoni. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për kohën e përzierjes dhe pjekjes.

Pajisjet e shpërndarjes: Do t'ju duhet një sistem shpërndarjeje, si një shiringë ose një shpërndarës, për të aplikuar epoksidin në mënyrë të saktë dhe uniforme.

Burimi i nxehtësisë (opsionale): Disa materiale epokside të pambushura kërkojnë tharje me nxehtësi, kështu që mund t'ju duhet një burim nxehtësie, si furrë ose pjatë e nxehtë.

Materialet e pastrimit: Keni alkool izopropil ose një agjent të ngjashëm pastrimi, peceta pa garzë dhe doreza për pastrimin dhe trajtimin e epoksidit.

Hapi 2: Përgatitni komponentët

Pastroni komponentët: Sigurohuni që komponentët që do të mbushen pak janë të pastër dhe pa ndonjë ndotës, si pluhur, yndyrë ose lagështi. Pastrojini ato tërësisht duke përdorur alkool izopropil ose një agjent të ngjashëm pastrimi.

Aplikoni ngjitës ose fluks (nëse është e nevojshme): Në varësi të materialit epoksi të nënmbushjes dhe përbërësve që përdoren, mund t'ju duhet të aplikoni një ngjitës ose fluks te komponentët përpara se të aplikoni epoksidin. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për materialin specifik që përdoret.

Hapi 3: Përzieni epoksidin

Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për të përzier siç duhet materialin epoksi të nënmbushjes. Kjo mund të përfshijë kombinimin e dy ose më shumë përbërësve epoksi në raporte specifike dhe përzierjen e tyre tërësisht për të arritur një përzierje homogjene. Përdorni një enë të pastër dhe të thatë për përzierjen.

Hapi 4: Aplikoni Epoxy

Ngarkoni epoksidin në sistemin e shpërndarjes: Mbushni sistemin e shpërndarjes, si për shembull një shiringë ose një shpërndarës, me material epoksi të përzier.

Aplikoni epoksidin: Shpërndani materialin epoksi në zonën që duhet të mbushet pak. Sigurohuni që të aplikoni epoksidin në një mënyrë uniforme dhe të kontrolluar për të siguruar mbulim të plotë të komponentëve.

Shmangni flluskat e ajrit: Shmangni bllokimin e flluskave të ajrit në epoksi, pasi ato mund të ndikojnë në performancën dhe besueshmërinë e komponentëve të mbushur pak. Përdorni teknikat e duhura të shpërndarjes, të tilla si presioni i ngadaltë dhe i qëndrueshëm, dhe eliminoni butësisht çdo flluskë ajri të bllokuar me një vakum ose trokitni lehtë mbi montimin.

Hapi 5: Kuroni epoksidin

Kuro epoksidin: Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për shërimin e epoksidit të nënmbushjes. Në varësi të materialit epoksi të përdorur, kjo mund të përfshijë fiksimin në temperaturën e dhomës ose përdorimin e një burimi nxehtësie.

Lejoni kohën e duhur të pjekjes: Jepini epoksidit kohë të mjaftueshme për t'u tharë plotësisht përpara se të trajtoni ose përpunoni më tej përbërësit. Në varësi të materialit epoksi dhe kushteve të ngurtësimit, kjo mund të zgjasë nga disa orë deri në disa ditë.

Hapi 6: Pastroni dhe inspektoni

Pastroni epoksidin e tepërt: Pasi epoksidi të jetë tharë, hiqni çdo epoksid të tepërt duke përdorur metoda të përshtatshme pastrimi, të tilla si gërvishtja ose prerja.

Inspektoni komponentët e mbushur më pak: Inspektoni komponentët e mbushur më pak për ndonjë defekt, të tilla si zbrazëti, shtrembërim ose mbulim jo të plotë. Nëse zbulohet ndonjë defekt, merrni masat e duhura korrigjuese, si rimbushja ose rikuperimi, sipas nevojës.

Furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje (10)
Kur mbushni epoksidin e nënmbushur

Koha e aplikimit të epoksidit të pamjaftueshëm do të varet nga procesi dhe aplikimi specifik. Epoksi i nënmbushjes zakonisht aplikohet pasi mikroçipi të jetë montuar në tabelën e qarkut dhe të jenë formuar nyjet e saldimit. Duke përdorur një shpërndarës ose shiringë, epoksi i nënmbushur më pas shpërndahet në një hendek të vogël midis mikroçipit dhe tabelës së qarkut. Epoksi më pas shërohet ose ngurtësohet, zakonisht duke e ngrohur atë në një temperaturë specifike.

Koha e saktë e aplikimit të epoksidit të nënmbushjes mund të varet nga faktorë të tillë si lloji i epoksidit të përdorur, madhësia dhe gjeometria e boshllëkut që do të mbushet dhe procesi specifik i forcimit. Është thelbësore të ndiqni udhëzimet e prodhuesit dhe metodën e rekomanduar për epoksidin e veçantë që përdoret.

Këtu janë disa situata të përditshme kur mund të aplikohet epoksi i nënmbushjes:

Lidhja e çipit me rrokullisje: Epoksi i nënmbushjes përdoret zakonisht në lidhjen me çip, një metodë e lidhjes së një çipi gjysmëpërçues direkt në një PCB pa lidhje me tela. Pasi rrokullisja të jetë ngjitur me PCB-në, zakonisht aplikohet epoksi nën mbushje për të mbushur boshllëkun midis çipit dhe PCB-së, duke siguruar përforcim mekanik dhe duke mbrojtur çipin nga faktorët mjedisorë si lagështia dhe ndryshimet e temperaturës.

Teknologjia e montimit në sipërfaqe (SMT): Epoksi nënmbushës mund të përdoret gjithashtu në proceset e teknologjisë së montimit në sipërfaqe (SMT), ku komponentët elektronikë si qarqet e integruar (IC) dhe rezistorët montohen drejtpërdrejt në sipërfaqen e një PCB. Epoksi nën mbushje mund të aplikohet për të përforcuar dhe mbrojtur këta përbërës pasi të shiten në PCB.

Montimi i çipit në bord (COB): Në montimin me çip në bord (COB), çipat gjysmëpërçues të zhveshur janë bashkangjitur drejtpërdrejt në një PCB duke përdorur ngjitës përçues dhe epoksi i nënmbushur mund të përdoret për të kapsuluar dhe përforcuar çipat, duke përmirësuar stabilitetin dhe besueshmërinë e tyre mekanike.

Riparimi i nivelit të komponentit: Epoksi i nënmbushjes mund të përdoret gjithashtu në proceset e riparimit të nivelit të komponentëve, ku komponentët elektronikë të dëmtuar ose me defekt në një PCB zëvendësohen me të rinj. Epoksi nën mbushje mund të aplikohet në komponentin zëvendësues për të siguruar ngjitjen e duhur dhe stabilitetin mekanik.

Është mbushës epoksid i papërshkueshëm nga uji

Po, mbushësi epoksi është përgjithësisht i papërshkueshëm nga uji pasi të jetë shëruar. Mbushësit epoksi janë të njohur për ngjitjen e tyre të shkëlqyer dhe rezistencën ndaj ujit, duke i bërë ata një zgjedhje popullore për një sërë aplikimesh që kërkojnë një lidhje të fortë dhe të papërshkueshme nga uji.

Kur përdoret si mbushës, epoksi mund të mbushë në mënyrë efektive çarjet dhe boshllëqet në materiale të ndryshme, duke përfshirë drurin, metalin dhe betonin. Pasi të shërohet, krijon një sipërfaqe të fortë dhe të qëndrueshme, rezistente ndaj ujit dhe lagështisë, duke e bërë atë ideal për përdorim në zonat e ekspozuara ndaj ujit ose lagështisë së lartë.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë mbushësit epoksi janë krijuar të barabartë, dhe disa mund të kenë nivele të ndryshme të rezistencës ndaj ujit. Është gjithmonë një ide e mirë të kontrolloni etiketën e produktit specifik ose të konsultoheni me prodhuesin për t'u siguruar që është i përshtatshëm për projektin tuaj dhe përdorimin e synuar.

Për të siguruar rezultatet më të mira, është thelbësore që sipërfaqja të përgatitet siç duhet përpara se të aplikoni mbushësin epoksi. Kjo zakonisht përfshin pastrimin e plotë të zonës dhe heqjen e çdo materiali të lirshëm ose të dëmtuar. Pasi sipërfaqja të përgatitet siç duhet, mbushësi epoksi mund të përzihet dhe të aplikohet sipas udhëzimeve të prodhuesit.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë mbushësit epoksi janë krijuar të barabartë. Disa produkte mund të jenë më të përshtatshme për aplikime ose sipërfaqe specifike se të tjerët, kështu që zgjedhja e produktit të duhur për këtë punë është thelbësore. Për më tepër, disa mbushës epoksi mund të kërkojnë veshje ose izolues shtesë për të siguruar mbrojtje afatgjatë hidroizoluese.

Mbushësit epoksi janë të famshëm për vetitë e tyre hidroizoluese dhe aftësinë për të krijuar një lidhje të fortë dhe të qëndrueshme. Megjithatë, ndjekja e teknikave të duhura të aplikimit dhe zgjedhja e produktit të duhur janë thelbësore për të siguruar rezultatet më të mira.

Procesi i çipit të rrokullisjes epokside të nënmbushjes

Këtu janë hapat për të kryer një proces të çipit të rrokullisjes epoksi nën mbushje:

Pastrimi: Nënshtresa dhe çipi i rrokullisjes pastrohen për të hequr çdo pluhur, mbeturina ose ndotës që mund të ndërhyjnë në lidhjen epokside të pambushur.

Shpërndarja: Epoksi i pambushur shpërndahet në nënshtresë në mënyrë të kontrolluar, duke përdorur një shpërndarës ose një gjilpërë. Procesi i shpërndarjes duhet të jetë i saktë për të shmangur çdo tejmbushje ose zbrazëti.

Radhitje: Çipi i rrokullisjes më pas përafrohet me nënshtresën duke përdorur një mikroskop për të siguruar vendosjen e saktë.

Rrjedha: Çipi i rrokullisjes rrjedh përsëri duke përdorur një furrë ose një furrë për të shkrirë gungat e saldimit dhe për të lidhur çipin me nënshtresën.

Kurimi: Epoksi i pambushur shërohet duke e ngrohur në furrë në një temperaturë dhe kohë specifike. Procesi i tharjes lejon që epoksi të rrjedhë dhe të mbushë çdo boshllëk midis çipit të rrokullisjes dhe nënshtresës.

Pastrimi: Pas procesit të ngurtësimit, çdo epoksid i tepërt hiqet nga skajet e çipit dhe nënshtresës.

Inspektimi: Hapi i fundit është inspektimi i çipit të rrokullisjes nën një mikroskop për të siguruar që nuk ka zbrazëti ose boshllëqe në epoksidin e mbushur më pak.

Pas kurimit: Në disa raste, mund të jetë i nevojshëm një proces pas tharjes për të përmirësuar vetitë mekanike dhe termike të epoksidit të pambushur. Kjo përfshin ngrohjen e çipit përsëri në një temperaturë më të lartë për një periudhë më të gjatë për të arritur një ndërlidhje më të plotë të epoksidit.

Testimi elektrik: Pas procesit të rrokullisjes epokside të nënmbushjes, pajisja testohet për t'u siguruar që funksionon siç duhet. Kjo mund të përfshijë kontrollin për pantallona të shkurtra ose hapje në qark dhe testimin e karakteristikave elektrike të pajisjes.

Paketimi: Pasi pajisja të jetë testuar dhe verifikuar, ajo mund të paketohet dhe dërgohet te klienti. Paketimi mund të përfshijë mbrojtje shtesë, të tilla si një shtresë mbrojtëse ose kapsulim, për të siguruar që pajisja të mos dëmtohet gjatë transportit ose trajtimit.

Furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje (9)
Metoda e Mbushjes Epoksi Bga

Procesi përfshin mbushjen e hapësirës midis çipit BGA dhe tabelës së qarkut me epoksid, i cili siguron mbështetje mekanike shtesë dhe përmirëson performancën termike të lidhjes. Këtu janë hapat e përfshirë në metodën BGA të nënmbushjes epokside:

 • Përgatitni paketimin BGA dhe PCB-në duke i pastruar me një tretës për të hequr ndotësit që mund të ndikojnë në lidhjen.
 • Aplikoni një sasi të vogël fluksi në qendër të paketës BGA.
 • Vendoseni paketën BGA në PCB dhe përdorni një furrë ripërtëritjeje për ta ngjitur paketimin në tabelë.
 • Aplikoni një sasi të vogël të nënmbushjes epoksi në cepin e paketës BGA. Mbushja e ulët duhet të aplikohet në këndin më të afërt me qendrën e paketimit dhe nuk duhet të mbulojë asnjë nga topat e saldimit.
 • Përdorni një veprim kapilar ose vakum për të tërhequr nënmbushjen nën paketën BGA. Mbushja e pamjaftueshme duhet të rrjedhë rreth topave të saldimit, duke mbushur çdo zbrazëti dhe duke krijuar një lidhje të fortë midis BGA dhe PCB.
 • Kurojeni nënmbushjen sipas udhëzimeve të prodhuesit. Kjo zakonisht përfshin ngrohjen e montimit në një temperaturë specifike për një kohë të caktuar.
 • Pastroni montimin me një tretës për të hequr çdo fluks të tepërt ose nënmbushje.
 • Inspektoni nënmbushjen për zbrazëti, flluska ose defekte të tjera që mund të rrezikojnë performancën e çipit BGA.
 • Pastroni çdo epoksid të tepërt nga çipi BGA dhe bordi i qarkut duke përdorur një tretës.
 • Testoni çipin BGA për t'u siguruar që po funksionon siç duhet.

Mbushja e pamjaftueshme epoksi ofron një sërë përfitimesh për paketat BGA, duke përfshirë forcën e përmirësuar mekanike, uljen e stresit në nyjet e saldimit dhe rritjen e rezistencës ndaj ciklizmit termik. Megjithatë, ndjekja me kujdes e udhëzimeve të prodhuesit siguron një lidhje të fortë dhe të besueshme midis paketës BGA dhe PCB-së.

Si të bëni rrëshirë epokside të pamjaftueshme

Rrëshira epoksi e nënmbushjes është një lloj ngjitësi që përdoret për të mbushur boshllëqet dhe për të forcuar komponentët elektronikë. Këtu janë hapat e përgjithshëm për prodhimin e rrëshirës epokside të pambushur:

 • Përbërësit:
 • Rrëshirë epoxy
 • hardener
 • Materialet mbushëse (të tilla si silicë ose rruaza qelqi)
 • Tretës (të tillë si acetoni ose alkooli izopropil)
 • Katalizatorë (opsionale)

Hapat:

Zgjidhni rrëshirën e përshtatshme epoksi: Zgjidhni një rrëshirë epoksi që është e përshtatshme për aplikimin tuaj. Rrëshirat epoksi vijnë në lloje të ndryshme me veti të ndryshme. Për aplikimet e nënmbushjes, zgjidhni një rrëshirë me forcë të lartë, tkurrje të ulët dhe ngjitje të mirë.

Përzieni rrëshirën epoksi dhe ngurtësuesin: Shumica e rrëshirave epokside të nënmbushura vijnë në një komplet me dy pjesë, me rrëshirën dhe ngurtësuesin të paketuar veçmas. Përziejini të dy pjesët së bashku sipas udhëzimeve të prodhuesit.

Shtoni materiale mbushëse: Shtoni materiale mbushëse në përzierjen e rrëshirës epokside për të rritur viskozitetin e saj dhe për të siguruar mbështetje strukturore shtesë. Si mbushës zakonisht përdoren rruaza silicë ose qelqi. Shtoni mbushësit ngadalë dhe përziejini plotësisht derisa të arrihet konsistenca e dëshiruar.

Shtoni tretës: Tretësit mund t'i shtohen përzierjes së rrëshirës epokside për të përmirësuar rrjedhshmërinë e saj dhe vetitë e lagjes. Acetoni ose alkooli izopropil janë tretës të përdorur zakonisht. Shtoni tretësit ngadalë dhe përziejini plotësisht derisa të arrihet konsistenca e dëshiruar.

Fakultativ: Shtoni katalizatorët: Katalizatorët mund të shtohen në përzierjen e rrëshirës epoksi për të përshpejtuar procesin e ngurtësimit. Megjithatë, nxitësit mund të zvogëlojnë gjithashtu jetëgjatësinë e përzierjes në tenxhere, prandaj përdorni ato me masë. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për sasinë e duhur të katalizatorit për të shtuar.

Aplikoni rrëshirën epoksi të nënmbushjes për të mbushur përzierjen e rrëshirës epoksi në boshllëk ose nyje. Përdorni një shiringë ose shpërndarës për të aplikuar me saktësi përzierjen dhe për të shmangur flluskat e ajrit. Sigurohuni që përzierja të shpërndahet në mënyrë të barabartë dhe të mbulojë të gjitha sipërfaqet.

Kuroni rrëshirën epoksi: Rrëshira epoksi mund të thahet sipas udhëzimeve të prodhuesit. Shumica e rrëshirave epoksi të nënmbushura kurohen në temperaturën e dhomës, por disa mund të kërkojnë temperatura të larta për shërim më të shpejtë.

 A ka ndonjë kufizim apo sfidë të lidhur me nënmbushjen e epoksit?

Po, ka kufizime dhe sfida që lidhen me mbushjen e pamjaftueshme të epoksidit. Disa nga kufizimet dhe sfidat e zakonshme janë:

Mospërputhja e zgjerimit termik: Nënmbushjet epokside kanë një koeficient të zgjerimit termik (CTE) që është i ndryshëm nga CTE i komponentëve të përdorur për mbushje. Kjo mund të shkaktojë strese termike dhe mund të çojë në dështime të komponentëve, veçanërisht në mjedise me temperaturë të lartë.

Sfidat e përpunimit: Epoksi nuk mbush pajisjet dhe teknikat e specializuara të përpunimit, duke përfshirë pajisjet e shpërndarjes dhe forcimit. Nëse nuk bëhet siç duhet, mbushja e pamjaftueshme mund të mos mbushë siç duhet boshllëqet midis komponentëve ose mund të shkaktojë dëmtim të komponentëve.

Ndjeshmëria ndaj lagështirës: Mbushjet epokside janë të ndjeshme ndaj lagështirës dhe mund të thithin lagështinë nga mjedisi. Kjo mund të shkaktojë probleme me ngjitjen dhe mund të çojë në dështime të komponentëve.

Përputhshmëria kimike: Mbushjet e pamjaftueshme epokside mund të reagojnë me disa materiale të përdorura në komponentët elektronikë, të tilla si maskat e saldimit, ngjitësit dhe flukset. Kjo mund të shkaktojë probleme me ngjitjen dhe mund të çojë në dështime të komponentëve.

Kosto: Mbushjet epokside mund të jenë më të shtrenjta se materialet e tjera të nënmbushjes, si p.sh. Kjo mund t'i bëjë ato më pak tërheqëse për përdorim në mjedise prodhimi me vëllim të lartë.

Shqetësimet mjedisore: Mbushja e pamjaftueshme e epoksidit mund të përmbajë kimikate dhe materiale të rrezikshme, si bisphenol A (BPA) dhe ftalate, të cilat mund të përbëjnë rrezik për shëndetin e njeriut dhe mjedisin. Prodhuesit duhet të marrin masat e duhura për të siguruar trajtimin dhe asgjësimin e sigurt të këtyre materialeve.

 Koha e tharjes: Mbushja e pamjaftueshme e epoksidit kërkon një kohë të caktuar për t'u kuruar përpara se të mund të përdoret në aplikim. Koha e tharjes mund të ndryshojë në varësi të formulimit specifik të nënmbushjes, por zakonisht varion nga disa minuta në disa orë. Kjo mund të ngadalësojë procesin e prodhimit dhe të rrisë kohën e përgjithshme të prodhimit.

Ndërkohë që mbushjet e pamjaftueshme epokside ofrojnë shumë përfitime, duke përfshirë besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e përmirësuar të komponentëve elektronikë, ato paraqesin gjithashtu disa sfida dhe kufizime që duhet të merren parasysh me kujdes përpara përdorimit.

Cilat janë avantazhet e përdorimit të Epoxy Underfill?

Këtu janë disa nga avantazhet e përdorimit të nënmbushjes epoksi:

Hapi 1: Rritja e besueshmërisë

Një nga avantazhet më të rëndësishme të përdorimit të nënmbushjes epoksi është rritja e besueshmërisë. Komponentët elektronikë janë të prekshëm ndaj dëmtimit për shkak të streseve termike dhe mekanike, të tilla si cikli termik, dridhjet dhe goditjet. Mbushja e pamjaftueshme epokside ndihmon në mbrojtjen e nyjeve të saldimit në komponentët elektronikë nga dëmtimi për shkak të këtyre streseve, gjë që mund të rrisë besueshmërinë dhe jetëgjatësinë e pajisjes elektronike.

Hapi 2: Performanca e përmirësuar

Duke reduktuar rrezikun e dëmtimit të komponentëve elektronikë, mbushja e pamjaftueshme e epoksisë mund të ndihmojë në përmirësimin e performancës së përgjithshme të pajisjes. Komponentët elektronikë të pa përforcuar siç duhet mund të vuajnë nga funksionaliteti i reduktuar apo edhe dështimi i plotë, dhe mbushjet e pamjaftueshme epokside mund të ndihmojnë në parandalimin e këtyre problemeve, duke çuar në një pajisje më të besueshme dhe me performancë të lartë.

Hapi 3: Menaxhimi më i mirë termik

Mbushja e poshtme epoksi ka përçueshmëri të shkëlqyer termike, e cila ndihmon në shpërndarjen e nxehtësisë nga komponentët elektronikë. Kjo mund të përmirësojë menaxhimin termik të pajisjes dhe të parandalojë mbinxehjen. Mbinxehja mund të shkaktojë dëmtim të komponentëve elektronikë dhe të çojë në probleme të performancës apo edhe dështim të plotë. Duke ofruar menaxhim efektiv termik, nënmbushja e epoksisë mund të parandalojë këto probleme dhe të përmirësojë performancën e përgjithshme dhe jetëgjatësinë e pajisjes.

Hapi 4: Forca e rritur mekanike

Mbushja e pamjaftueshme epoksi siguron mbështetje mekanike shtesë për komponentët elektronikë, të cilët mund të ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit për shkak të dridhjeve ose goditjeve. Komponentët elektronikë të pa përforcuar siç duhet mund të vuajnë nga stresi mekanik, duke çuar në dëmtim ose dështim të plotë. Epoksi mund të ndihmojë në parandalimin e këtyre problemeve duke siguruar forcë shtesë mekanike, duke çuar në një pajisje më të besueshme dhe më të qëndrueshme.

Hapi 5: Zvogëlimi i shtrembërimit

Mbushja e pamjaftueshme e epoksidit mund të ndihmojë në zvogëlimin e shtrembërimit të PCB-së gjatë procesit të saldimit, gjë që mund të çojë në përmirësim të besueshmërisë dhe cilësi më të mirë të bashkimit të saldimit. Deformimi i PCB-ve mund të shkaktojë probleme me shtrirjen e komponentëve elektronikë, duke çuar në defekte të zakonshme të saldimit që mund të shkaktojnë probleme të besueshmërisë ose dështim të plotë. Mbushja e pamjaftueshme e epoksidit mund të ndihmojë në parandalimin e këtyre problemeve duke reduktuar shtrembërimin gjatë prodhimit.

Furnizuesi më i mirë i ngjitësit epoksi me mbushje (6)
Si aplikohet Epoxy Underfill në prodhimin e elektronikës?

Këtu janë hapat e përfshirë në aplikimin e nënmbushjes së epoksidit në prodhimin e elektronikës:

Përgatitja e përbërësve: Komponentët elektronikë duhet të projektohen përpara se të aplikoni nënmbushje epokside. Komponentët pastrohen për të hequr çdo papastërti, pluhur ose mbeturina që mund të ndërhyjnë në ngjitjen e epoksidit. Komponentët vendosen më pas në PCB dhe mbahen duke përdorur një ngjitës të përkohshëm.

Shpërndarja e epoksidit: Mbushja e pamjaftueshme epoksi shpërndahet në PCB duke përdorur një makinë shpërndarëse. Makina shpërndarëse është e kalibruar për të shpërndarë epoksidin në një sasi dhe vendndodhje të saktë. Epoksi shpërndahet në një rrjedhë të vazhdueshme përgjatë skajit të komponentit. Rrjedha e epoksisë duhet të jetë mjaft e gjatë për të mbuluar të gjithë hendekun midis elementit dhe PCB-së.

Përhapja e epoksidit: Pas shpërndarjes së tij, duhet të shtrihet për të mbuluar hendekun midis komponentit dhe PCB-së. Kjo mund të bëhet me dorë duke përdorur një furçë të vogël ose një makinë përhapëse të automatizuar. Epoksi duhet të shpërndahet në mënyrë të barabartë pa lënë zbrazëti ose flluskë ajri.

Kurimi i epoksidit: Mbushja e pamjaftueshme epoksi më pas fiksohet për t'u ngurtësuar dhe për të formuar një lidhje të fortë midis komponentit dhe PCB-së. Procesi i kurimit mund të bëhet në dy mënyra: termike ose UV. Në shërimin termik, PCB vendoset në një furrë dhe nxehet në një temperaturë specifike për një kohë të caktuar. Në shërimin UV, epoksi ekspozohet ndaj dritës ultravjollcë për të filluar procesin e kurimit.

Pastrimin: Pasi të thahen nënmbushjet epoksi, epoksi i tepërt mund të hiqet duke përdorur një kruese ose një tretës. Është thelbësore të hiqni çdo epoksid të tepërt për të parandaluar që ai të ndërhyjë në performancën e komponentit elektronik.

Cilat janë disa aplikime tipike të nënmbushjes epoksi?

Këtu janë disa aplikime tipike të nënmbushjes epoksi:

Paketimi gjysmëpërçues: Mbushja e poshtme e epoksisë përdoret gjerësisht në paketimin e pajisjeve gjysmëpërçuese, të tilla si mikroprocesorët, qarqet e integruara (IC) dhe paketat me çip. Në këtë aplikim, nënmbushja epoksi mbush boshllëkun midis çipit gjysmëpërçues dhe nënshtresës, duke siguruar përforcim mekanik dhe duke rritur përçueshmërinë termike për të shpërndarë nxehtësinë e krijuar gjatë funksionimit.

Montimi i tabelës së qarkut të printuar (PCB): Mbushja e pamjaftueshme epokside përdoret në trupin e PCB-ve për të rritur besueshmërinë e lidhjeve të saldimit. Zbatohet në pjesën e poshtme të komponentëve të tillë si grupi i rrjetës së topit (BGA) dhe pajisjet e paketës së shkallës së çipave (CSP) përpara bashkimit me ripërtëritje. Mbushjet e pamjaftueshme epokside derdhen në boshllëqet midis komponentit dhe PCB-së, duke formuar një lidhje të fortë që ndihmon në parandalimin e dështimeve të bashkimit të saldimit për shkak të streseve mekanike, të tilla si cikli termik dhe goditjet/dridhjet.

Optoelektronika: Mbushja e pamjaftueshme epoksi përdoret gjithashtu në paketimin e pajisjeve optoelektronike, të tilla si diodat që lëshojnë dritë (LED) dhe diodat lazer. Këto pajisje gjenerojnë nxehtësi gjatë funksionimit dhe mbushjet e pamjaftueshme epokside ndihmojnë për të shpërndarë këtë nxehtësi dhe për të përmirësuar performancën e përgjithshme termike të pajisjes. Përveç kësaj, nënmbushja epoksi ofron përforcim mekanik për të mbrojtur komponentët delikatë optoelektronikë nga streset mekanike dhe faktorët mjedisorë.

Elektronika e automobilave: Mbushja e pamjaftueshme epokside përdoret në elektronikën e automobilave për aplikime të ndryshme, të tilla si njësitë e kontrollit të motorit (ECU), njësitë e kontrollit të transmisionit (TCU) dhe sensorët. Këta komponentë elektronikë u nënshtrohen kushteve të vështira mjedisore, duke përfshirë temperaturat e larta, lagështinë dhe dridhjet. Mbushja e pamjaftueshme epoksi mbron nga këto kushte, duke siguruar performancë të besueshme dhe qëndrueshmëri afatgjatë.

Elektronikë konsumatore: Mbushja e pamjaftueshme epokside përdoret në pajisje të ndryshme elektronike të konsumit, duke përfshirë telefonat inteligjentë, tabletët, konzolat e lojërave dhe pajisjet e veshura. Ndihmon për të përmirësuar integritetin mekanik dhe performancën termike të këtyre pajisjeve, duke siguruar funksionim të besueshëm në kushte të ndryshme përdorimi.

Hapësira ajrore dhe mbrojtja: Mbushja e pamjaftueshme e epoksisë përdoret në aplikimet e hapësirës ajrore dhe të mbrojtjes, ku komponentët elektronikë duhet t'i rezistojnë mjediseve ekstreme, të tilla si temperaturat e larta, lartësitë e larta dhe dridhjet e forta. Mbushja e pamjaftueshme epoksi siguron stabilitet mekanik dhe menaxhim termik, duke e bërë atë të përshtatshëm për mjedise të ashpra dhe të vështira.

Cilat janë proceset e kurimit për nënmbushjen epokside?

Procesi i tharjes për nënmbushjen epokside përfshin hapat e mëposhtëm:

Shpërndarja: Mbushja e pamjaftueshme epoksi zakonisht shpërndahet si një material i lëngshëm mbi nënshtresë ose çip duke përdorur një shpërndarës ose një sistem avion. Epoksi aplikohet në një mënyrë të saktë për të mbuluar të gjithë zonën që duhet të mbushet pak.

encapsulation: Pasi shpërndahet epoksi, çipi zakonisht vendoset në majë të nënshtresës dhe nënmbushja e epoksisë rrjedh përreth dhe poshtë çipit, duke e mbështjellë atë. Materiali epoksi është projektuar që të rrjedhë lehtë dhe të mbushë boshllëqet midis çipit dhe nënshtresës për të formuar një shtresë uniforme.

Kurimi paraprak: Mbushja e pamjaftueshme epoksi zakonisht është e para-kuruar ose e kuruar pjesërisht në një konsistencë të ngjashme me xhel pas kapsulimit. Kjo bëhet duke e nënshtruar montimin ndaj një procesi forcimi në temperaturë të ulët, si pjekja në furrë ose infra të kuqe (IR). Hapi i para-kurimit ndihmon në zvogëlimin e viskozitetit të epoksidit dhe parandalon rrjedhjen e tij nga zona e nënmbushjes gjatë hapave të mëpasshëm të kurimit.

Pas ngurtësimit: Pasi mbushjet e pamjaftueshme epokside të jenë para-kuruar, montimi i nënshtrohet një procesi të ngurtësimit me temperaturë më të lartë, zakonisht në një furrë me konvekcion ose në një dhomë shërimi. Ky hap njihet si pjekja e pasme ose e fundit, dhe bëhet për të kuruar plotësisht materialin epoksi dhe për të arritur vetitë e tij maksimale mekanike dhe termike. Koha dhe temperatura e procesit pas ngurtësimit kontrollohen me kujdes për të siguruar forcimin e plotë të nënmbushjes epokside.

Ftohje: Pas procesit të pas-kurimit, montimi zakonisht lihet të ftohet ngadalë në temperaturën e dhomës. Ftohja e shpejtë mund të shkaktojë strese termike dhe të ndikojë në integritetin e nënmbushjes së epoksidit, kështu që ftohja e kontrolluar është thelbësore për të shmangur çdo problem të mundshëm.

Inspektimi: Pasi nënmbushjet epoksi të jenë tharë plotësisht dhe montimi të jetë ftohur, zakonisht kontrollohet për ndonjë defekt ose zbrazëti në materialin e nënmbushjes. Rrezet X ose metoda të tjera testimi jo-shkatërruese mund të përdoren për të kontrolluar cilësinë e nënmbushjes së epoksidit dhe për të siguruar që ajo ka lidhur siç duhet çipin dhe nënshtresën.

Cilat janë llojet e ndryshme të materialeve epoksi nënmbushëse në dispozicion?

Ekzistojnë disa lloje të materialeve nënmbushëse epokside, secila me vetitë dhe karakteristikat e veta. Disa nga llojet e zakonshme të materialeve epoksi të nënmbushjes janë:

Mbushja e kapilarëve: Materialet kapilare të nënmbushjes janë rrëshira epokside me viskozitet të ulët që rrjedhin në boshllëqet e ngushta midis një çipi gjysmëpërçues dhe nënshtresës së tij gjatë procesit të nënmbushjes. Ato janë projektuar që të kenë viskozitet të ulët, duke i lejuar ato të rrjedhin lehtësisht në boshllëqe të vogla përmes veprimit kapilar, dhe më pas të kurohen për të formuar një material të ngurtë, termorregullues që siguron përforcim mekanik në montimin e nënshtresës së çipit.

Mbushje pa rrjedhje: Siç sugjeron emri, materialet e nënmbushjes pa rrjedhje nuk rrjedhin gjatë procesit të nënmbushjes. Ato zakonisht janë të formuluara me rrëshirë epokside me viskozitet të lartë dhe aplikohen si një pastë epokside ose film paraprakisht në nënshtresë. Gjatë procesit të montimit, çipi vendoset në majë të nënmbushjes pa rrjedhje, dhe montimi i nënshtrohet nxehtësisë dhe presionit, duke bërë që epoksi të krijohet dhe të formojë një material të ngurtë që mbush boshllëqet midis çipit dhe nënshtresës.

Mbushje e derdhur: Materialet e derdhura të nënmbushjes janë rrëshira epokside të formuara paraprakisht të vendosura në nënshtresë dhe më pas nxehen për të rrjedhur dhe për të mbyllur çipin gjatë procesit të nënmbushjes. Ato zakonisht përdoren në aplikime ku kërkohet prodhimi me volum të lartë dhe kontrolli i saktë i vendosjes së materialit nën mbushje.

Mbushja e nivelit të vaferit: Materialet nënmbushëse të nivelit të vaferës janë rrëshirë epokside të aplikuara në të gjithë sipërfaqen e vaferit përpara se të izolohen copëzat individuale. Epoksi më pas shërohet, duke formuar një material të ngurtë që siguron mbrojtje të pamjaftueshme për të gjitha patate të skuqura në vaferë. Mbushja e nivelit të vaferit përdoret zakonisht në proceset e paketimit në nivel vaferi (WLP), ku disa çipa paketohen së bashku në një vaferë të vetme përpara se të ndahen në pako individuale.

Nënmbushja e kapsulantit: Materialet e nënmbushjes me kapsula janë rrëshira epokside të përdorura për të kapsuluar të gjithë montimin e çipit dhe nënshtresës, duke formuar një pengesë mbrojtëse rreth përbërësve. Ato zakonisht përdoren në aplikime që kërkojnë forcë të lartë mekanike, mbrojtje mjedisore dhe besueshmëri të shtuar.

Rreth BGA Underfill Epoxy Adhesive Prodhuesi

Deepmaterial është prodhues dhe furnizues i ngjitësit reaktiv dhe i ndjeshëm ndaj presionit të shkrirjes së nxehtë, prodhon epoksi nën mbushje, ngjitës epoksi me një komponent, ngjitës epoksi me dy përbërës, ngjitës ngjitës të shkrirë në nxehtësi, ngjitës për shërimin UV, ngjitës optik me indeks të lartë thyerjeje, ngjitës ngjitës magnetik me strukturë më të mirë hidroizoluese ngjitës për plastikë në metal dhe qelq, ngjitës elektronik ngjitës për motor elektrik dhe mikro motorë në pajisje shtëpiake.

SIGURIM I CILËSISË SË LARTË
Deepmaterial është i vendosur të bëhet një lider në industrinë e epoksit elektronik të nënmbushjes, cilësia është kultura jonë!

ÇMIMI ME SHUMICË FABRIKE
Ne premtojmë t'i lejojmë klientët të marrin produktet e ngjitësve epoksi me kosto më efektive

PRODHUES PROFESIONALE
Me ngjitës elektronik epoksi me mbushje si bazë, duke integruar kanale dhe teknologji

SIGURIM I SHËRBIMIT TË BESUESHËM
Siguroni ngjitës epoksi OEM, ODM, 1 MOQ. Set i plotë i certifikatës

Ngjitës epoksi të nivelit të çipit të nënmbushjes

Ky produkt është një epoksid me një përbërës të ngrohjes me ngjitje të mirë në një gamë të gjerë materialesh. Një ngjitës klasik i nënmbushjes me viskozitet ultra të ulët i përshtatshëm për shumicën e aplikimeve të nënmbushjes. Primeri epoksi i ripërdorshëm është projektuar për aplikime CSP dhe BGA.

Ngjitës argjendi përçues për paketimin dhe lidhjen e çipave

Kategoria e produktit: Ngjitës argjendi përçues

Produkte ngjitëse argjendi përcjellëse të kuruara me përçueshmëri të lartë, përçueshmëri termike, rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe performanca të tjera me besueshmëri të lartë. Produkti është i përshtatshëm për shpërndarje me shpejtësi të lartë, duke shpërndarë konformueshmëri të mirë, pika e ngjitjes nuk deformohet, nuk shembet, nuk përhapet; materiali i kuruar ndaj lagështirës, ​​nxehtësisë, rezistencës ndaj temperaturës së lartë dhe të ulët. 80 ℃ temperaturë të ulët shërim të shpejtë, përçueshmëri të mirë elektrike dhe përçueshmëri termike.

Ngjitës UV Moisture Dual Curing

Ngjitës akrilik që nuk rrjedh, kapsulë me kurim të dyfishtë të lagësht UV, e përshtatshme për mbrojtjen lokale të bordit të qarkut. Ky produkt është fluoreshent nën UV (e zezë). Përdoret kryesisht për mbrojtjen lokale të WLCSP dhe BGA në bordet e qarkut. Silikoni organik përdoret për të mbrojtur pllakat e qarkut të printuar dhe komponentët e tjerë të ndjeshëm elektronikë. Është projektuar për të siguruar mbrojtjen e mjedisit. Produkti përdoret zakonisht nga -53°C deri në 204°C.

Ngjitës epoksi për shërimin me temperaturë të ulët për pajisjet e ndjeshme dhe mbrojtjen e qarkut

Kjo seri është një rrëshirë epokside me një përbërës që trajton nxehtësinë për pjekje në temperaturë të ulët me ngjitje të mirë me një gamë të gjerë materialesh në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Aplikacionet tipike përfshijnë kartat e kujtesës, grupe programesh CCD/CMOS. Veçanërisht i përshtatshëm për komponentët termosensitorë ku kërkohen temperatura të ulëta të ngurtësimit.

Ngjitës epoksid me dy përbërës

Produkti shërohet në temperaturën e dhomës në një shtresë ngjitëse transparente, me tkurrje të ulët, me rezistencë të shkëlqyer ndaj goditjes. Kur thahet plotësisht, rrëshira epoksi është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve dhe ka stabilitet të mirë dimensionale në një gamë të gjerë temperaturash.

Ngjitës strukturor PUR

Produkti është një ngjitës me një përbërës të shkrirë të nxehtë poliuretani reaktiv, i tharë me lagështirë. Përdoret pas ngrohjes për disa minuta derisa të shkrihet, me forcë të mirë lidhjeje fillestare pas ftohjes për disa minuta në temperaturën e dhomës. Dhe kohë e moderuar e hapur, dhe zgjatje e shkëlqyer, montim i shpejtë dhe avantazhe të tjera. Kurimi i reaksionit kimik të lagështisë së produktit pas 24 orësh është 100% i ngurtë dhe i pakthyeshëm.

Kapsulant epoksi

Produkti ka rezistencë të shkëlqyer ndaj motit dhe ka përshtatshmëri të mirë ndaj mjedisit natyror. Performancë e shkëlqyer e izolimit elektrik, mund të shmangë reagimin midis komponentëve dhe linjave, rezistent ndaj ujit të veçantë, mund të parandalojë që komponentët të ndikohen nga lagështia dhe lagështia, aftësi e mirë e shpërndarjes së nxehtësisë, mund të zvogëlojë temperaturën e komponentëve elektronikë që punojnë dhe të zgjasë jetën e shërbimit.

Xhami optik për reduktimin e ngjitjes UV

Filmi i zvogëlimit të ngjitjes me qelq optik DeepMaterial ofron refraksion të ulët të dyfishtë, qartësi të lartë, rezistencë shumë të mirë ndaj nxehtësisë dhe lagështisë dhe një gamë të gjerë ngjyrash dhe trashësish. Ne ofrojmë gjithashtu sipërfaqe kundër shkëlqimit dhe veshje përçuese për filtra të laminuar akrilik.