Prodhuesi i ngjitësit epoksid me një përbërës

Materiali i mbushjes me PCB në prodhimin dhe montimin elektronik

Materiali i mbushjes me PCB në prodhimin dhe montimin elektronik

Në prodhimin elektronik, kutitë e vazove janë shumë të zakonshme dhe veprojnë si mbyllje. Këto mbrojnë komponentët e brendshëm të një kutie nga faktorët mjedisorë dhe dëmtimet fizike. Me potting, ju mund të përmirësoni izolimin e elektronikës në fjalë.

Qasja e potting-ut është e ndryshme nga strategjitë e tjera të përdorura në projektimin e mbylljeve. Kjo është për shkak se mbylljet zakonisht mbushen me përbërës që janë gjysmë të ngurtë për të mbrojtur dhe ruajtur përbërësit. Kjo mund të jetë konfuze nganjëherë.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë

bazat

Potting nganjëherë referohet si embedment. Ky është procesi ku një asamble elektronike mbushet me pelte të veçantë ose të ngurtë për t'u siguruar që ka rezistencë të shtuar. Kjo do të thotë që komponentët qëndrojnë pa agjentë gërryes, lagështi, përbërës ujë-gazë, dridhje dhe goditje.

Një kuti vazo është zakonisht një kuti me përmasa të mesme dhe të vogla që përdoret për të kapsuluar asamblenë elektronike ose bordin e qarkut të printuar. Disa vijnë me një zgavër të veçantë që mban një mbyllje shumë më të madhe që synon të japë mbrojtje të specializuar.

Përfitimet e vazove elektronike

Kur vendosni pajisje elektronike, ju rritni mbrojtjen kundër tensionit, rrjedhjeve, lagështirës dhe ndërhyrjeve. Kjo rezulton në një elektronik të dëmtuar me besueshmëri më të mirë të qarkut dhe performancë elektronike.

Kur komponimet e vazove janë përdorur, pajisjet elektronike janë të mbrojtura nga dridhjet, goditjet dhe ndikimet e tjera. Në rast dridhjesh, mund të ketë shkëputje të kabllove që çojnë në mosfunksionim të sistemit. Dridhjet e PCB-ve çojnë në bashkimin e tyre. Kjo çon në amplifikimin e stresit dhe ju zbuloni se bordi i qarkut dështon mjaft herët. Potting i bën bordet e qarkut të printuar ndaj dridhjeve dhe rezistente ndaj goditjeve.

Kur një komponent elektronik ose elektrik futet në vazo, ai mbrohet nga papastërtia dhe pluhuri, i cili zakonisht lidhet ngushtë me reduktimin e performancës dhe shpejtësisë. Ajo gjithashtu çon në ndërhyrje në sinjal dhe mbinxehje.

Komponimet e vazove

Nëse do të shfletonit internetin, do të gjeni shumë produkte të komponimeve të vazos që mund të konsideroni përdorimin. Sidoqoftë, duhet të vlerësoni se të gjitha komponimet e vazove nuk bëhen të barabarta. Të gjithë kanë grupin e tyre të mirat dhe të këqijat.

Lloji i komponim potting që zgjidhni duhet të bazohet në projektin që po trajtoni. Në shumicën e rasteve, njerëzit zgjedhin uretani silikoni dhe epoksi.

Zgjedhja e komponimeve të duhura

Ka faktorë të rëndësishëm që duhet të merren parasysh kur zgjidhni përbërjen më të mirë. Ato përfshijnë:

Fortësia: nëse dëshironi rezistencë ndaj gërryerjes dhe motit, atëherë përbërjet më të forta janë ideale. Uretani dhe epoksidi janë më të mirat në këtë rast. Ata japin rezultate të ngurtë dhe të vështirë gjatë kurimit. Silikoni kalon një fortësi të fortë por fleksibël.

Viskoziteti: disa aplikacione kanë nevojë për viskozitet të ulët për të lejuar që komponimet të rrjedhin dhe të nivelohen. Komponimet standarde kanë këtë lloj viskoziteti.

Ngjyra: duhet të keni parasysh edhe ngjyrën, veçanërisht nëse dukshmëria është një problem. Ka të gjitha llojet e ngjyrave dhe përbërjeve transparente për aplikime optikisht të qarta.

Përçueshmëria termike: është gjithmonë e mençur të zgjidhni përçueshmërinë më të lartë për të shpërndarë ose menaxhuar lehtësisht nxehtësinë që zakonisht është sinonim i pajisjeve. Silikoni është më i miri në këtë rast.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve elektronikë në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve elektronikë në Kinë

Bottom line

Ka disa konsiderata që duhet të merren kur kërkoni përbërjen më të mirë të vazos. Me idenë e duhur në mendje, duhet të jeni në gjendje të merrni opsionin më të mirë. Mënyra më e lehtë për ta arritur këtë është të punosh me DeepMaterial. Ne mund t'ju udhëzojmë në procesin e përzgjedhjes ndërkohë që ofrojmë zgjidhje me porosi për t'iu përshtatur nevojave tuaja të veçanta.

Për më shumë Materiali i vazos me PCB në prodhimin dhe montimin elektronik, mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/category/pcb-potting-material/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X