prodhuesit më të mirë të ngjitësve të shkrirë të nxehtë të ndjeshëm ndaj presionit

Llojet kryesore të komponimeve kapsuluese dhe mbushëse për PCB

Llojet kryesore të komponimeve kapsuluese dhe mbushëse për PCB

Pllakat e qarkut të printuar janë pjesë shumë e rëndësishme e elektronikës. Ata veprojnë si truri për shumicën dhe për këtë arsye duhet të mbrohen sa më shumë që të jetë e mundur nga të gjithë elementët e dëmshëm. Vazoja është një nga metodat e përdorura për të ofruar mbrojtjen shumë të nevojshme për dërrasat ose nënshtresat. Procesi kryhet duke mbushur kutinë e PCB-së me përbërjen e lëngshme më të përshtatshme. Përbërja lihet të thahet përpara se të mbrohen plotësisht pjesët e rëndësishme elektronike.

prodhuesi më i mirë i ngjitësve elektronikë
prodhuesi më i mirë i ngjitësve elektronikë

Përveç kutisë, mbushja mund të mbulojë të gjithë tabelën dhe përbërësit. Mund të bëhet edhe në komponentë të veçantë në varësi të nevojave. Kjo është një metodë e shkëlqyer për të mbajtur larg gërryerjen, nxehtësinë, kimikatet dhe dëmtimet mjedisore. Përdoren materiale të ndryshme si komponimet potting për PCB, dhe ato kryesore janë silikoni, epoksi dhe poliuretani.

 1. Epoxy 

Ky material mbushës me PCB është i pëlqyer zakonisht për qëndrueshmërinë dhe rezistencën kimike. Ofron gjithashtu ngjitje të lartë, e cila është e detyruar të zgjasë për një kohë shumë të gjatë. Megjithatë, materiali kërkon shumë kohë për t'u kuruar dhe kërkon kohë për t'u ngurtësuar.

 1. poliuretani

Si material vazo, poliuretani është më i butë në krahasim me epoksi. Bën një zgjedhje të mirë për lidhësit e ndjeshëm dhe komponentët elektronikë të cilët nuk mund të tolerojnë materiale të ngurtë si epoksi. Megjithatë, rezistenca ndaj nxehtësisë dhe lagështisë e kësaj komponim potting nuk është aq i fortë.

 1. Silicone 

Silikoni është i dashur për fleksibilitetin dhe qëndrueshmërinë e tij. Është ndoshta materiali më i popullarizuar i vazove sot, sepse i përshtatet shumicës së aplikacioneve dhe mund t'i rezistojë temperaturave ekstreme. Sfida e vetme është se mund të jetë i kushtueshëm, duke e bërë atë jopraktike në disa aplikacione.

A është e nevojshme vazoja?

Potting ofron një mënyrë të lehtë dhe të shpejtë për të ofruar mbrojtje për të gjitha aplikacionet. Është e lehtë për t'u aplikuar në prodhime me volum të lartë dhe linja montimi. Krahasuar me veshjet e holla konformale, potting ofron veshje më të trasha që janë elastike dhe të qëndrueshme. Duke vendosur PCB-në tuaj, ju u jepni atyre:

 • Rezistencë e lartë ndaj kimikateve, rreziqeve mjedisore, dridhjeve dhe nxehtësisë
 • Rritja e qëndrueshmërisë, veçanërisht ndaj gërvishtjeve dhe goditjeve
 • Siguri shtesë e dizajnit, veçanërisht kur përdorni përbërje me ngjyrë të errët
 • Mbrojtje më e madhe kundër harqeve elektrike dhe dëmtimit të ujit

Pajisjet në vazo, megjithatë, mund të jenë sfiduese për t'u ripunuar sepse heqja e vazos mund të përfundojë në shkatërrimin e tabelës së qarkut. Krahasuar me pajisjet e veshura me materiale konformale, ato janë më sfiduese për të punuar. Potsimi gjithashtu vjen me disavantazhe të tjera, duke përfshirë:

 • Fleksibiliteti
 • Kosto të larta
 • Rritje e konsiderueshme e peshës në PCB
 • Hapat shtesë të përpunimit

Por edhe me sfidat, materiali i vazos që zgjidhni për komponentët tuaj shpesh do të përcaktojë llojin e përvojës që merrni. Dhe me disa opsione, ju gjithmonë do të gjeni një material të përshtatshëm për nevojat tuaja të aplikimit. Komponimet e vazove ofrojnë të njëjtat përfitime në të gjithë bordin, por marka që zgjidhni mund të përcaktojë cilësinë që merrni.

Më e mira që mund të bëni për bordet tuaja të qarkut është të zgjidhni produkte që mund t'i besoni plotësisht ose të cilësisë. Produktet nga Deep Material janë disa nga më të mirat në treg për sa i përket cilësisë. Gjëja më e mirë për kompaninë është se ajo ka një gamë të gjerë produktesh dhe gjetja e asaj që i përshtatet nevojave tuaja është e lehtë. Më mirë akoma, ju mund të keni një produkt të veçantë të formuluar për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësit strukturor epoksi në Kinë

Për më shumë rreth llojeve kryesore të kapsulimit dhe komponimet potting për PCB,mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/epoxy-potting-compound-for-pcb-the-options-and-benefits/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X