Lidhja e motorit me mini dridhje

Montimi mekanik për motorët me dridhje në PCB
Motorë me dridhje me mini motorë / motorë dridhje me monedhë, të njohur gjithashtu si motorë vibrator pa bosht ose petull. Ato integrohen në shumë modele sepse nuk kanë pjesë të jashtme lëvizëse dhe mund të ngjiten në vend me një sistem të fortë montimi të përhershëm vetëngjitës.

Ka shumë metoda për montimin e një motori me dridhje në një tabelë të qarkut të printuar (PCB), secila me avantazhet dhe disavantazhet e veta. Disa teknika janë specifike për lloje të ndryshme motorësh, teknikat e ndryshme të montimit ndahen në katër grupe kryesore:
· Metodat e saldimit
· Mbërthyes dhe kapëse
· Montimet e derdhura me injeksion
· Metodat e ngjitjes dhe ngjitjes
Mënyra e thjeshtë e montimit është metoda e ngjitjes dhe ngjitjes.

Metodat e ngjitjes dhe ngjitjes
Shumë nga motorët tanë të dridhjeve janë cilindrikë dhe nuk kanë kunja me vrima ose janë të montuar SMT. Për këta motorë, është e mundur të përdorni një ngjitës të tillë si ngjitës, rrëshirë epokside ose produkt të ngjashëm për të montuar motorin në PCB ose në një pjesë tjetër të mbylljes.

Për shkak të thjeshtësisë së saj, kjo është një metodë popullore për prototipet dhe eksperimentuesit. Gjithashtu, ngjitësit e përshtatshëm janë gjerësisht të disponueshëm dhe përgjithësisht të lira. Kjo metodë mbështet motorët me plumb dhe motorët me terminale, të dy lejojnë opsione fleksibël montimi.

Duhet t'i kushtohet vëmendje për të siguruar që ngjitësi të jetë mjaft i fortë për të siguruar motorin. Fortësia e ngjitësit mund të përmirësohet lehtësisht me aplikimin e duhur në sipërfaqe të pastra. Ju lutemi vini re se një ngjitës 'me lulëzim të ulët' me viskozitet të lartë (p.sh. mos përdorni ciano-akrilat ose 'super ngjitës' - më mirë përdorni Epoksi ose shkrirje të nxehtë) rekomandohet fuqimisht për të siguruar që substanca të mos hyjë në motor dhe të mos ngjitë pjesën e brendshme. mekanizmi.

Për mbrojtje shtesë, ju mund të dëshironi të merrni parasysh motorët tanë të dridhjeve me kapsulë, të cilët në përgjithësi janë më të lehtë për t'u ngjitur.

Si të përcaktoni ngjitësin e duhur për motorin tuaj të dridhjeve mini DC
Nëse po kërkoni të shtoni pak gjallëri shtesë në motorin tuaj të dridhjeve mini DC, do të dëshironi të përdorni ngjitësin e duhur. Jo të gjithë ngjitësit krijohen të barabartë, dhe ka disa faktorë kyç që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një ngjitës. Këtu janë pikat kryesore që duhen marrë parasysh kur vendosni se cilin ngjitës të përdorni: ndikon që motori është rezistent ndaj ujit dhe nuk e dëmton motorin.

Kur blini një motor mini me dridhje DC, është e rëndësishme të përcaktoni llojin e ngjitësit që do të funksionojë më mirë për motorin. Ekzistojnë lloje të ndryshme ngjitësish në dispozicion dhe është e rëndësishme të zgjidhni atë që do të jetë më efektiv për motorin tuaj. Nëse nuk e dini se cili ngjitës do të funksionojë më mirë për motorin tuaj, mund të provoni të përdorni disa lloje të ndryshme për të parë se cili është më i miri për ju. Së fundi, është e rëndësishme të siguroheni që ngjitësi nuk do të shkaktojë ndonjë dëm në motorin tuaj. Nëse po, mund të dëshironi të zëvendësoni motorin.

Seria ngjitëse DeepMaterial Vibration Motoer
DeepMaterial ofron ngjitësin më të qëndrueshëm për lidhjen e motorëve mikro elektronikë, është i lehtë për t'u përdorur dhe aplikimi i automatizimit.