prodhuesit më të mirë të ngjitësve për shërimin UV të Kinës

Përdoren 8 zonat më të mira të ngjitësit të kurimit UV

Përdoren 8 zonat më të mira të ngjitësit të kurimit UV 

Ngjitës për shërimin me rreze UV zakonisht quhen edhe si ngjitës që trajtojnë dritën. Këta ngjitës përdorin dritën UV dhe burime të tjera rrezatimi për të filluar procesin e tyre të kurimit. Elementët e radikalëve të lirë e bëjnë të mundur procesin pa asnjë nevojë për ngrohje për të arritur lidhjen e përhershme të dëshiruar. Ngjitësit vijnë në viskozitete dhe sisteme kimike të ndryshme, kryesisht polimer, për t'iu përshtatur kërkesave të ndryshme të aplikimit. Polimerët e përdorur kryesisht janë silikone, poliuretani, epokside dhe akrilike.

Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë
Prodhuesit më të mirë të ngjitësve të ndjeshëm ndaj presionit në Kinë

Gjë e mirë për Ngjitës për kurimin e UV është se ato mund të lidhen me nënshtresa të ndryshme, duke përfshirë ato të ndryshme. Ato ofrojnë lidhje të forta dhe të qarta, duke i bërë ato edhe më të njohura në fusha të ndryshme. Disa nga zonat kryesore ku përdoren zakonisht ngjitësit përfshijnë sa vijon:

  1. Lidhja arkitekturore– Në këtë fushë, ngjitësit UV rezultojnë të jenë më të dobishëm në gjëra të tilla si shkallët dhe ballkonet prej xhami. Kjo është për shkak se ata janë në gjendje t'i rezistojnë zverdhjes, goditjes termike dhe dridhjeve. Ngjitësit mund të përdoren gjithashtu për të lidhur në mënyrë efektive sipërfaqe të mëdha.
  2. Lidhje qelqi– Ato i shërbejnë kësaj zone në mënyrë perfekte sepse janë shumë transparente dhe kanë qëndrueshmëri të shkëlqyer. Ata performojnë mirë në kushte të vështira mjedisore si rrezet e diellit dhe lagështia, gjë që është e mirë për ngjitjen e pjerrët, si dhe për dritaret me njolla.
  3. Lidhje plastike– Në lidhjen plastike, substancat kuruese UV lejojnë mbulim të qartë dhe të plotë të linjave të lidhjes. Ato gjithashtu japin një rezultat pa flluska duke i bërë ato ideale për tabelat dhe shfaqjet dhe tabelat e shitjeve.
  4. Pajisjet mjekësore– Ngjitësit janë të përshtatshëm për pajisjet mjekësore të njëpërdorshme falë procesit të tyre të shpejtë të kurimit. Ata kalojnë kërkesat e biokompatibilitetit dhe testet standarde të pajisjeve mjekësore për t'u përdorur pa asnjë shqetësim.
  5. Montimi i automobilave– Kjo është një tjetër zonë ku përdoren zakonisht ngjitësit UV. Për shkak të kurimit të shpejtë, ato bëjnë opsione të mira, veçanërisht për vëllime të mëdha prodhimi dhe procese montimi. Për shkak se ngjitësit ofrojnë gjithashtu rezultate me cilësi të lartë, prodhimi nuk ka asgjë për t'u shqetësuar, edhe kur merret me vëllime të mëdha. Pajisjet kritike të sigurisë si çelsat e rripave të sigurimit dhe fenerët tani po trajtohen duke përdorur ngjitësit.
  6. Dyer dhe kabinete dushiNgjitës për kurimin e UV janë të përshtatshme për ngjitjen e sipërfaqeve si akriliku dhe qelqi, siç është rasti me dyert dhe dollapët e banjës, sepse ato ofrojnë një lidhje me stres të ulët që nuk zverdhet me kalimin e kohës nën diell. Ata gjithashtu performojnë mirë gjatë ciklit termik, duke i bërë ato ideale edhe për doreza.
  7. Kapsulimi i PCB-ve– Në këtë rast, veshjet konformale përdoren zakonisht për të mbajtur komponentët elektronikë të sigurt nga faktorët e jashtëm të dëmshëm. Veshjet konformale UV janë të holla për të siguruar mbrojtjen e nevojshme pa ndërhyrë në funksionin e pllakave.
  8. Ekranet e paneleve dhe ekranet me prekje– Kur bëhet fjalë për petëzimin, ekranet me prekje dhe ekranet me panele të sheshta, përdoren ngjitëset e lidhjes dixhitale optike që trajtojnë UV. Ato janë formuluar posaçërisht për të përputhur dukshmërinë dhe qëndrueshmërinë e kërkuar të lidhjeve. Duke pasur parasysh se ato zakonisht nuk zverdhen, transmetimi i dritës dhe qartësia optike janë rritur, veçanërisht për ekranet LCD dhe me prekje si tabletët dhe telefonat.
prodhuesi më i mirë i ngjitësve elektronikë
prodhuesi më i mirë i ngjitësve elektronikë

Fushat e tjera ku Ngjitës për kurimin e UV mund të përdoren janë pajisje dyqanesh si rafte dhe vitrinë dhe prodhimi i pajisjeve mbështetëse të frymëmarrjes. DeepMaterial ofron ngjitës me cilësi të lartë për t'iu përshtatur të gjitha nevojave të aplikimit. Është një nga prodhuesit më të njohur me të cilin mund të zgjidhni të punoni për sa i përket ngjitësve.

Për më shumë rreth 8 fushave kryesore ngjitës për kurimin UV janë përdorur zam, ju mund të bëni një vizitë në DeepMaterial në https://www.epoxyadhesiveglue.com/uv-curing-uv-adhesive/ për më shumë informacion.

është shtuar në karrocën tuaj.
Shikoje
en English
X