Случај во Германија: DeepMaterial лепило за магнетно поврзување со електричен мотор

Во Германија, електромоторот е зрела индустрија. Така, магнетите се насекаде, а исто така и магнетното поврзување. Тоа е апликација која се користи во широк опсег на индустрии, вклучувајќи електрични машини, електрични алати, автомобилска индустрија, аудио и видео опрема, апарати за домаќинство и други области. Производството на е-мотори, особено, е индустрија во подем во која магнетното поврзување игра витална улога - особено кога станува збор за ефикасноста на возењето.

За да ги задоволи производствените потреби на германските клиенти, DeepMaterial нуди сеопфатна линија на лепила за поврзување со магнети. Во комбинација со техничка експертиза и висококвалитетни системски решенија за опрема, ние ги поддржуваме инженерите во нивниот процес на дизајнирање и производство.

Како функционираат магнетните лепила?
Магнетните лепила работат така што ги пополнуваат дури и најмалите празнини со цел да го фиксираат магнетот безбедно во положбата преку издржлива, висока јачина врска.

Површински постојани магнети (SPM)

Магнетите се врзани за надворешната површина на ламиниран челичен ротор што ротира. Затоа, лепилото треба да биде доволно силно за да се спротивстави на центрифугалната сила.

Внатрешни постојани магнети (IPM)

Во внатрешноста на роторот или статорот се врзуваат магнети. Ова обично се прави со фрлање на магнетите во постоечките слотови и нивно поврзување.

Индустриски лепила за сврзување на метал, стакло, магнет и монтирање на мотори
Металните или структурните лепила кои се стврднуваат со активатор ја доведоа технолошката револуција позната како „ладно поврзување“. Овој тип на технологија го скратува времето на склопување поврзано со индустриското поврзување на метал и стакло и склопување на мотор и магнет. Материјалите се стврднуваат при изложување на УВ/видлива светлина, топлина (за области со сенки) или активатор (за непроѕирни површини). Лепилата врзуваат стакло, метал, пластика, керамика, магнети, наполнет најлон, фенолна пластика и полиамид, како и различни подлоги. Брзото време на лекување заштедува простор, работна сила и трошоци за усогласеност со регулативата што го прави склопувањето на производот полесно и поефикасно за производителите.

Решенијата за спојување материјали се супериорни наспроти традиционалните методи (клипови или пружини)
Поради рамномерното оптоварување на стрес и херметички затворање на празнината, тие избегнуваат вибрации и корозија - со што се продолжува долгиот век на траење на уредот. Пријателноста на автоматизацијата овозможува намалување на трошоците и поедноставено работење.

Предности на магнетните лепила за поврзување DeepMaterial:
· Спречува воздушни празнини
· Избегнува вибрации
· Ги прави отпорни на удари
· За споредба: Механичките методи го попречуваат магнетното поле и исто така ќе стават локален стрес на магнетот (склон кон абење и кинење). Исто така, воздушните празнини ќе доведат до вибрации и може да предизвикаат формирање на топлински џебови (губење на ефикасност).

Диспензирањето е клучно за решението DeepMaterial
Во текот на изминатите години, дизајниравме, изградивме и интегриравме напредни решенија за опрема за нашите клиенти. Од течности тенки со вода до пасти со висок вискозитет, за лекување на широк спектар на лепила, заптивки и други индустриски течности како акрили, анаероби, цијаноакрилати и епоксиди.

Со висококвалитетни системски решенија за опрема DeepMaterial, нудиме комплетна линија, сеопфатно тестирање и глобална инженерска поддршка на лице место за да помогнеме со консултации, поправки, заеднички развој на производи, прилагодени дизајни и повеќе за да одговараат на потребите за поврзување со магнети на нашите клиенти.

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!