Случај во Индија: Лепила за склопување паметни телефони и мобилни уреди

Индиската влада го засили притисокот за производите Made in India. И еден од главните сектори што ја турка оваа кампања напред е технолошкиот сектор со паметни телефони и полупроводници. Во обид да ги засили своите напори, владата, исто така, им нуди на компаниите субвенции и други бенефиции во рамките на различни шеми како што се шемата PLI и EMC 2.0 во обид да основаат свои производствени погони во Индија.

Бидејќи производството на паметни телефони е поголемо, а пазарот на серии е се поголем и поголем, како што се лепилата за склопување паметни телефони. DeepMaterial е снабдувач на индустриски лепила за лепило во Индија многу години, одржуваме добра соработка со овие производители на мобилни уреди во Индија.

Пазарот на мобилни уреди е растечка и динамична индустрија. Секоја година, производителите работат на подобрување на претходните генерации уреди за да одговорат на барањата на клиентите. Склопувањето на мобилни уреди како паметни телефони и таблети бара десетици различни лепила и заптивки за структурно склопување, заштита на животната средина, термичко управување, електрична спроводливост или изолација и многу повеќе. Лепилата и заптивките за електроника DeepMaterial може да се најдат во многу од овие апликации, вклучувајќи:

Покријте стакло сврзување
Структурните лепила за лепење на стаклото за покривање комбинираат висока јачина на адхезија и отпорност на удар. Нашите материјали што може да се обработат им овозможуваат на клиентите да ги намалат вкупните трошоци за сопственост во нивните производни процеси.

Сврзување и запечатување на рамката
Структурните лепила DeepMaterial комбинираат висока јачина на поврзување и брзо прицврстување со мало собирање, густо вкрстено поврзување и отпорност на притисок. Нашите лепила за мобилни уреди DeepMaterial им обезбедуваат на производителите на паметни телефони доверба во сигурни склопови додека ја максимизираат ефикасноста на производството.

Сврзување со флексибилно печатено коло (FPC).
Лепилата за засилување DeepMaterial обезбедуваат супериорна заштита за флексибилните кола што се користат во електронските склопови. Добрата адхезија и цврстина на лупење, како и високата флексибилност и отпорност на пукнатини ги штитат FPC од оштетување.

Апликации за микро-електро-механички системи (MEMS).
Портфолиото на DeepMaterial со инкапсулантни и лепливи материјали им овозможува на производителите на MEMS да ги исполнат предизвикувачките барања за изведба, вклучувајќи ги заштитните перформанси, отпорноста на удар, адхезијата на различни подлоги и оптимизираната реологија.
Glob Top & Encapsulants

Капсулантите на DeepMaterial ги штитат ПХБ и компонентите од удари, падови, вибрации и удари. Нашите решенија обезбедуваат силна адхезија, отпорност на влага и хидроизолација со заштита од навлегување (IP) без да се загрозат способностите на антената или акустичните перформанси.

Заптивки за влезна точка
Мобилните уреди содржат неколку ранливи отвори по дизајн, како што се приклучоците за слушалки или USB-портите. Заптивките и инкапсулантите со високи перформанси DeepMaterial штитат од влегување на влага и овозможуваат високи оценки за заштита од навлегување (IP).

Дихтунзи на компоненти
DeepMaterial нуди широк спектар на решенија со оптимизирана реологија, дурометар и комплет за компресија за заптивка на компоненти во мобилни уреди. Нашиот асортиман на дихтунзи на место (CIPG) помага да се заштитат уредите од навлегување вода и последователно оштетување.

Импрегнација на куќиште
Широкиот опсег на смоли за вакуум импрегнација DeepMaterial може да навлезе и да ги запечати куќиштата и да помогне да се спречи пенетрација на надворешни загадувачи како прашина и вода. Нашите смоли се дизајнирани за микропорозно запечатување за навлегување дури и во најмалите отвори.

Сврзување на копчиња и клучеви
Структурните лепила и инстант лепилата DeepMaterial се формулирани за лепење на подлогата со ниска енергија на површината, што е од клучно значење за одзивноста на клучот. Многу од нашите лепила се прицврстуваат за неколку секунди за да овозможат зголемени брзини на производство и поголема пропусната моќ на производството.

Поврзување на безжичен полнач
Структурните лепила DeepMaterial обезбедуваат одлична цврстина на врзување на повеќето подлоги со исклучително брзо прицврстување и водечка зелена сила на пазарот. По целосното стврднување, нашите лепила покажуваат одлични затегнувачки својства и отпорност на удари за да се осигураат дека компонентите остануваат на своето место.

Линијата на лепила и заптивки за мобилни уреди на DeepMaterial обезбедува критични придобивки за перформансите на производителите на паметни телефони и таблети. Нашата линија на решенија DeepMaterial докажано дава:
· Висока адхезија на повеќето подлоги
· Одлична отпорност на хемикалии и влага
· Брзи брзини на стврднување и стврднување
· Супериорни затегнувачки својства и отпорност на удар
· Ниски вкупни трошоци за сопственост
· Сигурни перформанси и квалитет

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!