Случај во Виетнам: Лепила за производство на лаптоп и таблети

Виетнам е добро позната земја со пазарна економија во развој во овие години, виетнамската електроника и индустриска опрема се развиваат многу добро, а производителите на електроника се повеќе и повеќе таму, како што е линијата за склопување на лаптопи и таблети.

DeepMaterial придава значење на виетнамскиот пазар за склопување електроника, ние нудиме лепила за склопување на лаптоп и таблети. Лепилата DeepMaterial обезбедуваат силна врска за време на склопувањето на електрониката додека ги штитат компонентите од потенцијално оштетување.

Така, денешните уреди се поелегантни и полесни од претходните модели. Завртките и потешките механички компоненти за прицврстување се заменети со полесни, електронски алтернативи за леплива лента. Следи дека овие лепила треба да обезбедат силна, стабилна и долготрајна врска.

Неодамнешните иновации во електронската индустрија, како што се хибридни возила, мобилни електронски уреди, медицински апликации, дигитални камери, компјутери, одбранбени телекомуникации и слушалки за проширена реалност, го допираат речиси секој дел од нашиот живот. Лепилата за електроника се клучен дел од склопувањето на овие компоненти, со низа различни технологии за лепило достапни за да се задоволат специфичните потреби за примена.

Лепилата обезбедуваат силна врска додека ги штитат компонентите од штетните ефекти на прекумерните вибрации, топлина, влага, корозија, механички удари и екстремни еколошки услови. Тие исто така нудат топлински и електрично спроводливи својства, како и способност за стврднување со УВ.

Каде на лаптоп се користат лепила и какви типови на хемија на лепило се користат за различни апликации?

Постојат многу апликации за лепило во компјутерите и лаптопите - главно за лепење електрични компоненти. Акрили, епоксиди, УВ лекувачи, цијаноакрилати и хибридни лепила се користат во склопувањето на лаптопите.

Некои типични апликации вклучуваат:
· Лепило за врзување на куќиштето на рамката
· Лепило за врзување на бравите
· Лепило за врзување на шарките
· Лепило за врзување на тастатурата
· Лепило за поврзување на екраните на допир
· Лепило за врзување на објективот на камерата
· Лепило за врзување на звучниците
· Лепило за поврзување на конектори
· Вози лепило за врзување
· Лепило за врзување на вентилатори
· Лепило за поврзување со магнети
· Лепило за врзување на ПХБ
· Лепило за врзување на ладилници
· Лепило за лепење на жица
· Лепило за лепење на етикети и баркод
· Малку гумени стапала до дното за врзување лепило

Секоја апликација има свои предизвици и производителите на квалитетни лепила соработуваат со дизајнерите за да ги разгледаат барањата и да понудат најдобро решение за секоја апликација.

Производителите на лаптопи и таблети бараат специјализирани системи за лепило за да ја задоволат побарувачката за подобрен дизајн, конструкција, функционалност и перформанси на лаптопите. DeepMaterial има широк спектар на лепила, производи за технички ленти и модули кои се дизајнирани по нарачка за лаптопи и можат да ви помогнат да ги постигнете вашите цели за дизајн и производство. Производите на DeepMaterial исто така можат да ја подобрат преносливоста и тенкиот дизајн на најсовремените лаптопи и можат да се произведуваат.

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!