Фотоволтаична енергија на ветерот Примена на производи за лепило DeepMaterial

Лепило со високи перформанси за склопување паметни очила
Deepmaterial и обезбедува на индустријата за турбини на ветер решенија за поврзување, запечатување, амортизација и засилување од основата до врвот на сечилото.

Глобалниот пазар на обновливи извори на енергија рапидно расте поради потребата од алтернативни извори на енергија за да ги заменат традиционалните извори на енергија со ограничени залихи. Иновациите се во првите редови на овој раст, додека ја одржуваат безбедноста и економичноста на новите технологии.

Лентите со високи перформанси се широко користени на пазарот за обновлива енергија поради нивната разновидност и разновидност на својства. Овој блог пост ќе разговара за некои од апликациите каде лентата се користи на пазарот на обновливи извори на енергија.

Ветровита енергија
Ветерната енергија е процес на користење на протокот на воздух низ ветерните турбини за производство на електрична енергија. Тој е популарен извор на обновлива енергија бидејќи не произведува стакленички гасови и не бара многу простор.

Енергијата на ветерот има некои недостатоци, а лентата се користи за да се надминат некои од нив. Ветерните турбини често се поставуваат во некои од најтешките средини во светот, од пустини до средината на морето, што може да предизвика одреден стрес на турбините.

Заштитните фолии се користат за да се обезбеди заштита на лопатките на турбините на ветер подложени на суровата средина.

Вителските генератори го оптимизираат протокот на воздух околу коренот на сечилото, врзани со лента со високи перформанси, а исто така се користат во дизајни на авиони за слични апликации.

Ветерните турбини можат да бидат и извор на бучава и вибрации. Назабите се дизајнирани да го намалат шумот на сечилото и да го подобрат подигнувањето на моќноста и се прицврстени со лента со високи перформанси. Производот е погоден за фабричка инсталација и доградба поради одличната адхезија на температури под нулата.

За да се оптимизираат коефициентите на подигање, влечење и момент, клапите на Gurney се врзуваат на површината на сечилото со помош на лента со високи перформанси.

en English
X