Најдобрите производители на лепила и заптивки за лепење на фотоволтаични соларни панели

Видови на ПХБ коло Конформални материјали за обложување за производство на склопување на ПХБ

Видови конформални материјали за обложување на плочка за плочка за плочка за производство на склопување на ПХБ Конформалната обвивка на плочката е процес на користење на специјални слоеви од смола на таблите за да се заштитат од штетните елементи на животната средина. Полимерните фолии се тенки и претежно проѕирни за да можете да ги видите компонентите...

Најдобрите производители на лепила чувствителни на притисок во Кина

Како да се оцени најдобриот силиконски конформален слој?

Како да се оцени најдобриот силиконски конформален слој за ПХБ? На пазарот има различни силиконски конформални производи за обложување. Различните хемиски својства на производите ќе ги задоволат различните барања во различни индустрии. Материјалот што ќе го изберете треба да зависи од барањата за апликација, а можете да проверите ...

Најдобри производители на лепила за индустриски електрични мотори

Што е силиконски конформален слој за ПХБ

Што е силиконски конформален слој за ПХБ Електронското коло може да се оштети од корозија ако има континуиран воден слој што кондензира. Неколку растворени јони се сè што е потребно за да започнат електрохемиски реакции, кородирање на металите на плочата или создавање електрично протекување помеѓу проводниците. За продолжување на...

најдобрите производители на топло топи лепила чувствителни на притисок

Зошто треба да користите конформален слој за да ги заштитите електронските плочки на кола

Зошто треба да користите конформален слој за да ги заштитите електронските плочести со PCB Колото на колото е најсуштинскиот дел од дизајнот на електрониката. Тој е одговорен за пренесување електрични сигнали до и од матичната плоча, периферните картички и напојувањето за да можат да ги извршуваат своите назначени функции. Без еден...

најдобрите кинески производители на лепило за лепило за лепило

Што е силиконска конформна обвивка за заштита на плочката на колото за електроника PCB?

Што е заштитна силиконски конформна обвивка за електронска плочка за плочка на кола? Оваа статија ќе дефинира силиконски конформален слој за ПХБ и ќе одговори на многу широко поставувани прашања. Ќе кажеме што е силиконски конформален слој, како може да и помогне на вашата електроника и зошто можеби ќе ви треба. Што е силиконски конформален слој? Конформални...

Најдобрите производители на индустриски апарати за домаќинство со високи температури кои не пожолтуваат заптивки за лепак во ОК

Што е акрилен конформален слој?

Што е акрилен конформален слој? Акрилна конформална обвивка е тип на завршница што може да се нанесе на различни површини. Акрилните конформални облоги често се користат во електрониката и медицинската индустрија и во други индустриски услови каде што е потребна заштита од хемикалии или вода. Оваа статија ќе истражи прецизно ...

Најдобрите врвни кинески производители на лепак за електронски лепила

Акрилен наспроти силиконски конформален слој: кои конформални облоги се соодветни за вас?

Акрилен наспроти силиконски конформален слој: кои конформални облоги се соодветни за вас? Акрилните и силиконските конформални облоги се одлични начини за заштита на вашата електроника и други уреди. Но, кој е вистинскиот за вас? Одговорот зависи од неколку фактори, вклучувајќи го материјалот на вашиот уред, вашата состојба и што се надевате...

en English
X