Најдобрите производители на лепила и заптивки за лепење на фотоволтаични соларни панели

Видови на ПХБ коло Конформални материјали за обложување за производство на склопување на ПХБ

Видови конформални материјали за обложување на плочка за плочка за плочка за производство на склопување на ПХБ Конформалната обвивка на плочката е процес на користење на специјални слоеви од смола на таблите за да се заштитат од штетните елементи на животната средина. Полимерните фолии се тенки и претежно проѕирни за да можете да ги видите компонентите...

Најдобрите врвни производители на лепак за електроника во Кина

Што е непроводен акрилен конформален слој за електроника?

Што е непроводен акрилен конформален слој за електроника? Конформалниот слој е област со која треба да се запознаат сите во електронското производство, застапништво или одржување и поправка. Фактот што електронските уреди се користат во секакви услови го прави важно да се обезбеди дека се добро заштитени за да се чуваат...

Најдобрите производители на лепила и заптивки за лепење на фотоволтаични соларни панели

Полиуретанска смола против силиконска смола Конформен материјал за обложување за електроника

Полиуретанска смола против силиконска смола конформален материјал за обложување за електроника Конформалната обвивка е специјален полимерен филмски производ кој ги чува кола, компонентите и другите електронски уреди заштитени од еколошки услови кои можат да имаат негативни ефекти врз нив. Облогите се дизајнирани да одговараат на вродените структурни неправилности на...

Најдобрите врвни кинески производители на лепак за електронски лепила

Акрилен наспроти уретански конформален слој - Што е полиуретански конформален слој?

Акрилен наспроти уретански конформален слој -- Што е полиуретанска конформна обвивка? Конформални облоги се нанесуваат на печатените кола за да се подобри сигурноста и издржливоста на уредот. Овие полимерни материјали создаваат филм кој ја штити електрониката од закани како корозија, течности и влажност. Постојат различни конформални премази, меѓу кои епоксидна, силиконска,...

Најдобри производители на лепила за индустриски електрични мотори

Што е силиконски конформален слој за ПХБ

Што е силиконски конформален слој за ПХБ Електронското коло може да се оштети од корозија ако има континуиран воден слој што кондензира. Неколку растворени јони се сè што е потребно за да започнат електрохемиски реакции, кородирање на металите на плочата или создавање електрично протекување помеѓу проводниците. За продолжување на...

Најдобрите врвни кинески производители на лепак за електронски лепила

Што е конформален слој за електроника?

Што е конформален слој за електроника? Сакате електроника и што тие можат да прават, но дали некогаш сте застанале да се запрашате како функционираат? Внатрешната работа на овие системи може да биде препреки. Потребни се електронски кола за да работат и големи и мали гаџети. На кола им треба заштита,...

најдобрите производители на топло топи лепила чувствителни на притисок

Зошто треба да користите конформален слој за да ги заштитите електронските плочки на кола

Зошто треба да користите конформален слој за да ги заштитите електронските плочести со PCB Колото на колото е најсуштинскиот дел од дизајнот на електрониката. Тој е одговорен за пренесување електрични сигнали до и од матичната плоча, периферните картички и напојувањето за да можат да ги извршуваат своите назначени функции. Без еден...

најдобрите кинески производители на лепило за лепило за лекување со УВ

Што е полиуретанска конформна обвивка и која е неговата цел?

Што е полиуретанска конформна обвивка и која е неговата цел? Полиуретанската конформална обвивка е изолација што формира течен филм, испрскана врз електричните компоненти за да ги одржува ладни и суви. Полиуретанскиот конформален слој ја инхибира корозијата кога се користи како долна облога на метални површини. Што е полиуретанска конформална облога и која е неговата намена...

Најдобрите производители на индустриски апарати за домаќинство со високи температури кои не пожолтуваат заптивки за лепак во ОК

Што е акрилен конформален слој?

Што е акрилен конформален слој? Акрилна конформална обвивка е тип на завршница што може да се нанесе на различни површини. Акрилните конформални облоги често се користат во електрониката и медицинската индустрија и во други индустриски услови каде што е потребна заштита од хемикалии или вода. Оваа статија ќе истражи прецизно ...

en English
X