Случај во Турција: Едноставен начин за поврзување на индуктори

Индукторот е едноставен, но важен елемент во радио опремата. Турција има многу познати производители на радио опрема. Лесен е за ракување, сигурен, висока ефикасност и евтин.

Индуктор, исто така наречен калем, задави или реактор, е пасивна електрична компонента со два терминали која складира енергија во магнетно поле кога електричната струја тече низ него. Индукторот обично се состои од изолирана жица намотана во калем.

Кога струјата што тече низ серпентина се менува, временските променливо магнетно поле индуцира електромоторна сила (emf) (напон) во проводникот, опишана со законот за индукција на Фарадеј. Според законот на Ленц, индуцираниот напон има поларитет (насока) што се спротивставува на промената на струјата што го создала. Како резултат на тоа, индукторите се спротивставуваат на какви било промени во струјата преку нив.

Многу индуктори имаат магнетно јадро направено од железо или ферит во внатрешноста на серпентина, кое служи за зголемување на магнетното поле, а со тоа и на индуктивноста. Заедно со кондензаторите и отпорниците, индукторите се еден од трите пасивни линеарни елементи на колото што ги сочинуваат електронските кола. Индукторите се широко користени во електронската опрема со наизменична струја (AC), особено во радио опремата. Тие се користат за блокирање на наизменична струја додека дозволуваат DC да помине; индукторите дизајнирани за оваа намена се нарекуваат пригушници. Тие се користат и во електронските филтри за одвојување на сигнали на различни фреквенции, а во комбинација со кондензатори за правење наместени кола, кои се користат за подесување на радио и ТВ приемници.

Серија лепило за структурно поврзување DeepMaterial
DeepMaterial металот и структурното поврзување користат активаторско стврднување. Структурните лепила ја донесоа технолошката револуција позната како „ладно поврзување“. Овој тип на технологија го скратува времето на склопување поврзано со индустриското поврзување на метал и стакло и склопување на мотор и магнет. Материјалите се стврднуваат при изложување на УВ/видлива светлина, топлина (за области со сенки) или активатор (за непроѕирни површини).

Лепила поврзува стакло, метал, пластика, керамика, магнети, наполнет најлон, фенолна пластика и полиамид, како и различни подлоги. Брзото време на лекување заштедува простор, работна сила и трошоци за усогласеност со регулативата што го прави склопувањето на производот полесно и поефикасно за производителите.

Структурните лепила DeepMaterial лесно се спојуваат на индукторите и се вклопуваат за други апликации, вклучувајќи:
· Метално поврзување
· Намотување на калем
· Склоп на мотор со еднонасочна струја
· Магнетно поврзување
· Плитки саксии
· Хардверски склоп на звучник
· Автомобилски брави
· Потрошувачка амбалажа
· Стаклени тела
· Стаклен мебел

DeepMaterial разви индустриски лепила за пакување и тестирање на чипови, лепила на ниво на плочка и лепила за електронски производи. Врз основа на лепила, има развиено заштитни фолии, полупроводнички полнила и материјали за пакување за обработка на полупроводнички нафора и пакување и тестирање на чипови.

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......