Случај во САД: Решение за потполнување на чипови на американски партнер

Како земја со висока технологија, има многу компании за уреди BGA, CSP или Flip Chip во САД, така што лепилата за недоволно полнење се во голема побарувачка.

Еден од нашите клиенти од американските високо-технолошки компании, тие го користат решението DeepMaterial за недоволно полнење на чиповите, и тоа функционира совршено.

DeepMaterial нуди материјали со високи перформанси за апликации за синтерување и прицврстување матрица, површинска монтажа и лемење со бранови. Ширината на производите вклучува сребрени синтер технологии, паста за лемење, преформи за лемење, дополнети и рабови, легури за лемење, течен флукс за лемење, жица со јадра, лепила за површинска монтажа, електронски средства за чистење и матрици.

Епоксидно лепило за превртување на чип за силно спојување со недоволно полнење во компонентата SMT за површинска монтажа и електронска плоча за PCB

Серијата лепила DeepMaterial Chip Underfill се еднокомпонентни материјали кои се лекуваат со топлина. Материјалите се оптимизирани за капиларно недоволно полнење и обработливост. Овие материјали на епоксидна основа може да се распределат на рабовите на уредите BGA, CSP или Flip Chip. Овој материјал последователно ќе тече за да го пополни просторот под овие компоненти.

Како што содржи еднокомпонентно капиларно дополнување дизајнирано за заштита на собраните пакувања на чипови на печатени плочки.

Тоа е висока стаклена преодна температура [Tg] и недоволно полнење со низок коефициент на термичка експанзија [CTE]. Овие карактеристики резултираат со решение со висока доверливост.

Карактеристики на производот
· Обезбедува целосна покриеност на компонентите кога се издава на подлогата претходно загреана на 70 – 100°C
· Високите вредности на Tg и ниските CTE драстично ја подобруваат способноста да се помине построга состојба за тест за термички циклус
· Одлични перформанси на тестот за термички циклус
· Без халогени и е во согласност со RoHS директивата 2015/863/EU

Под полнење за исклучителна термичка отпорност на замор
Самостојните SAC споеви за лемење во склоповите BGA и CSP имаат тенденција да попуштаат при термички груби автомобилски апликации. Висок Tg и низок CTE недополнет [UF] е решение за засилување. Бидејќи преработката не е услов, ова овозможува поголема содржина на филер во формулацијата да развие такви атрибути.

Серијата DeepMaterial Chip Underfill Adhesive има висок Tg од 165°C и низок CTE1/CTE2 од 31 ppm/105 ppm, склопен и е тестиран да помине 5000 циклуси -40 +125°C тест за термички циклус. За подобра брзина на проток, претходно загрејте ги подлогите за време на издавањето.

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!

en English
X