Случај во Кореја: Употреба на лепило со ПХБ за електроника

Индустријата за ПХБ во Кореја е многу добро позната и огромна, така што и корејскиот лепак за ПХБ е огромен пазар. Голем и добро познат корејски производител на ПХБ купува лепак за ПХБ од DeepMaterial, го предизвика нашето лепило со добар квалитет и широка употреба.

Електронската индустрија во голема мера зависи од печатените кола како главни компоненти. ПХБ користи лепливи материјали во инкапсулирање на компоненти, конформна обвивка, лепење на жица и сврзување на компоненти за површинска монтажа.

Карактеристична ПХБ е вградена пластична табла со повеќекратна прекривка со одбранбена пластична обвивка. Отпрвин, производителите користеа хардвер за покривање на табли. Тие меѓусебно ги поврзаа иновациите на повеќеслојните табли користејќи дупчени дупки. Смалувањето на компонентите и таблата поттикна „иновација на површинска монтажа“ во текот на 1980-тите. Со иновацијата за монтирање на површина, контактите на сегментите се директно врзани за деловите на подлогата од надворешната страна на таблата. Тоа го направи замисливо да се фрлаат преку табла врски и дупчат отвори.

Постои значителна употреба за ПХБ лепак, во основа природен, се според следново:
· Конформална обвивка на кола
· Садирање и капсулирање на електронски компоненти
· Прицврстување на жица
· Сврзување на површински компоненти (SMCs)

Активности за поврзување
Конформални облоги
Иако тоа не е ригорозно последователен ефект од мерката за задржување на лепак, можете да користите слични супстанци видови на гуми за џвакање. На пример, силикони, акрили, полиуретани и епоксиден лепак за ПХБ. Поентата е да се испорача обвивка која секако се држи до и ја покрива целата табла и нејзините делови. Конформалната обвивка најчесто се користи за заштита на таблата од природни фактори, на пример,

Кратки кола.
· Промена на влажноста и мувлата во помошната температура (обично од – 40ºC до +200ºC)
· Корозија
· Конформално покриените ПХБ се заштитени од природна штета и механичка и електрична опструкција.

Капсулација и саксии
Тоа е стратегија за покривање на мали површини или простори со материјал кој ќе ги заштити деловите од физичка и еколошка штета. Деловите за капсулирање исто така даваат дополнителна способност за заштита.

Соединенијата за саксии вообичаено покажуваат одлични синтетички својства и високо држење на пластиката и металите, а тоа се материјали за развој на држачите и деловите.

Редовните сокови кои се користат за инкапсулирање се акрили, силикони, полиуретани и епоксиди, а последните по правило се дефиниции за ослободување од УВ.

Слично на тоа, постојат различни техники за пример на електронски сегменти, за да бидат специфично проектирање и дотерување. Проектирањето користи сличен лепак како при подготовката, иако преградата генерално се отстранува откако ќе се ослободи теренот.

Различно на циклусот на саксии каде што држачот се претвора во основно парче од сегментот. Во најголем дел, Embellishment вклучува инфузија на претходно растворени термопластични терени во форма што ги содржи електронските компоненти или хардверот.

DeepMaterial епоксидно лепило за ПХБ
Технологијата за сврзување на плочка со плочка има високи барања, применливата средина е сложена,
и истовремено се потребни различни индикатори за успешност; Производите за лепило од серијата DeepMaterial можат да ги задоволат потребите на различни точки на примена и широко се користат во различни електронски производи.

DeepMaterial е најдобриот водоотпорен структурен лепак за лепило за пластика за метал и стакло, доставува непроводен епоксиден лепак за заптивач за недоволно полнење електронски компоненти, полупроводнички лепила за електронско склопување, лекување со ниска температура bga преклопен чип дополнет PCB епоксиден процесен лепило и така на

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!