Случај во Индонезија: Лепак за монтирање на мини вибрационен мотор

Вибрационите мотори се важна компонента на електрониката. Како пазар во развој, Индонезија има многу производители на леарници за електроника, повеќето од овие производители секојдневно се занимаваат со поврзување на вибрациониот мотор. А лепењето со лепило е полесниот начин за работа, DeepMaterial нуди производи за лепило за вибрационен мотор DC Mini за индонезискиот пазар за склопување електроника.

Вибрациони мотори
Со модерни апликации како екрани на допир или контролери за игри, вообичаениот метод што се користи за давање повратни информации е вибрациите. Исто како трепкачко светло или аудио сигнал, вибрациите се ефективен показател дека некое дејство е регистрирано. Постојат две главни форми: ERM (цилиндрични) и вибрациони мотори со монети.

Вибрационите мотори ERM (Eccentric Rotating Mass) се едноставно мотори кои вртат маса поместена од центарот на ротација. Тие имаат фактор на цилиндрична форма, а масата и ротирачкото вратило често се изложени.

Моторите со вибрации со монети, исто така, користат ротирачка поместувачка маса, само во рамен и помал облик кој е целосно затворен, наместо изложен. Наместо подолго цилиндрично вратило со долга оска и поместена маса, оската е многу кратка, а внатрешноста содржи рамна маса што е поместена од центарот на ротација (за да може да се вклопи во формата на монетата). Така тие се категорично и ERM мотори по механизам; сепак, вообичаена индустриска практика е изложените цилиндрични вибрациони мотори да се нарекуваат ERM вибрациони мотори, а факторот на формата на монетите да се нарекуваат Монети или Палачинки, вибрациони мотори.

Монтирање на вибрациони мотори
Вибрационите мотори често седат на/во куќиште или директно на ПХБ. Можете лесно да ги врзете вибрационите мотори со лепило или лепак, тоа е популарниот и евтин начин за монтирање.

Има многу придобивки од користењето лепила за микро мотори, како еднокомпонентните лепила за стврднување со УВ. Овие лепила се силни, брзи и имаат долг рок на траење. Имаат одлична текстура и лесно се работи со нив. Лепилата исто така ги прават производите многу полесни.

Како да го одредите вистинското лепило за вашиот DC Mini вибрационен мотор
Ако сакате да додадете дополнителна живост на вашиот мини вибрационен мотор со еднонасочна струја, ќе сакате да го користите вистинското лепило. Не се создаваат сите лепила еднакви и има неколку клучни фактори кои треба да се земат предвид при изборот на лепило. Клучните точки што треба да се земат предвид при одлучувањето кое лепило да се користи: влијае на тоа дека моторот е водоотпорен и не го оштетува моторот.

Лепилото за вибрационен мотор DeepMaterial DC Mini е лепило што ги прицврстува вибрирачките уреди на површините. Често се користи во медицинската индустрија за прикачување медицински помагала на пациентите. Се користи и во производниот процес за прицврстување на делови на површини. Лепилото се користи и за производство на музички инструменти и други уреди. Има силно лепило кое овозможува прицврстување на различни површини. Исто така лесно се нанесува и се отстранува. DC Mini Vibration Motor Adhesive е безбеден за употреба на кожа и не е токсичен. Лепилото за вибрационен мотор DeepMaterial DC Mini е најдобриот избор за поврзување на вашиот вибрационен мотор DC Mini.

DeepMaterial е индустриски добавувачи на лепак за лепило со епоксидна смола со микро електричен мотор, снабдување со лепило за поврзување со магнети за магнети во електрични мотори, најдобар водоотпорен епоксиден лепак за пластика за метална смола и бетон, индустриски раствор за лепило за електричен мотор со гласовна намотка vcm, индустриски топло топи електронски електронски мотори компоненти епоксидни лепила и заптивки лепак производители

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!