Случај во Јапонија: Предности на DeepMaterial UV излечив систем

Во Јапонија, високотехнолошките компании се занимаваат со многу мали електронски компоненти, поврзувањето е најважниот дел од склопувачката линија. Некои од овие јапонски компании го користат нашето повеќенаменско UV лепило DeepMaterial за обработка на лепењето на малите електронски компоненти.

УВ ЛЕД системите за стврднување брзо се усвојуваат за стврднување на лепила во фабричките линии за склопување низ целиот свет. Ниските оперативни трошоци, долгиот век на траење и ниското одржување се само неколку од причините.

УВ ЛЕД решенијата за стврднување се користат за стврднување на лепилата бидејќи нудат пониски оперативни трошоци, подобрени системски способности поради тоа што се уред со цврста состојба и еколошки придобивки од побезбедна работна средина. Лепилата за индустриски процеси со голем волумен мора да одржуваат контрола на процесот за да ги задоволат ригорозните барања на крајните корисници. Апликациите за стврднување на UV лепилото вклучуваат: електроника, медицински, филмови чувствителни на притисок и многу други производни процеси.

Предности на DeepMaterial UV излечивиот систем
Брзо стврднување на поврзувањето DeepMaterial, еднокомпонентни лепила кои можат да се излечат со УВ, заптивки, премази, соединенија за саксии и инкапсулација ја забрзуваат продуктивноста и ефикасноста. Тие нудат одлична адхезија на стакло, метали, керамика, гума и повеќето пластики.

Предности на DeepMaterial за поврзување со УВ излечливи соединенија
· Екстремно брзо време на обработка
· Формулиран во крути, полуфлексибилни и флексибилни оценки
· Достапно во апликатори за шприц
· Еколошки безбеден, без испуштање на испарливи материи или пареи
· Долго складирање на собни температури

Карактеристики и својства на повеќенаменското UV лепило DeepMaterial
Како и кај сите производи од серијата DeepMaterial Multipurpose UV Curing Adhesive, специфичните оценки се разликуваат по вискозност, цврстина, топлински и електрични својства, но може да се приспособат за да одговараат на вашите потреби за апликација.

Достапни се за употреба системи за стврднување со слободни радикали и катјонски УВ. Тие содржат различни олигомери, мономери, адитиви и фотоиницијатори. Овие течни мешавини се полимеризираат кога се изложени на соодветна бранова должина/интензитет на УВ светлина. Во многу случаи брзината на лекување е од секунди до неколку минути и лепилото може да се користи за точно позиционирање. Овие формулации за лекување на барање не бараат топлина и го скратуваат времето на испорака на клиентите, подобрувајќи ја нивната конкурентност/профитабилност на пазарот.

Од дискови до производство на полупроводници до автомобилска електроника до дисплеи до печатени кола, нашата сеопфатна линија на епоксиди, акрилати, уретани за лекување со УВ зраци се водечки во намалувањето на трошоците за работна сила/монтажа. Овие производи можат практично да се издаваат рачно/автоматски и бараат малку простор за производство. Серијата DeepMaterial повеќенаменски лепила за стврднување со ултравиолетови покажува одлична термичка стабилност, мало собирање, оптичка јасност, отпорност на термички циклус, хемикалии, влага, растворувачи додека ги исполнуваат безбедносните, здравствените и еколошките грижи. Специјалните оценки имаат механизми за секундарно термичко лекување за засенчени области и наносилициумски полнила за подобри перформанси.

Цврсти UV и двојни лепила за стврднување
Производите за цврсто стврднување со светлина се лечат по потреба за прецизно усогласување помеѓу подлогите за кои е потребно точно позиционирање. Тие се карактеризираат со добри својства на мокрење и висока оптичка јасност. Цврстите премази кои се лекуваат со ултравиолетово ги штитат проѕирните пластични подлоги како што се поликарбонати, полиметилметакрилати од гребење, вообичаени хемикалии, боење. Тие се користат на автомобилски фарови, екрани на допир и заштитни очила. Производите за лекување со ултравиолетови зраци исполнети со наносилица и двојно лекување со УВ/топлина се развиени за напредни барања за изведба. Важно е да се напомене дека производите со двојно лекување ќе се излечат ефикасно во „засенчени“ области со умерена изложеност на топлина.

Флуоресцентни УВ излечиви соединенија
Специфични оценки кои содржат сино флуоресцентно средство може да се користат за да се подобри контролата на квалитетот. Зацврстените производи за лекување со УВ може да се прегледаат со помош на „црно светло“. Тие често се користат за позитивна идентификација/автентикација. Ова може да се реши рачно. Синиот флуоресирачки агенс добро е во контраст со повеќе супстрати/компоненти и овозможува лесна проверка дури и за длабоко стврднување на материјалите. Се додава ограничено количество на флуоресцентен агенс и карактеристиките на изведба/обработка вклучувајќи ја и длабочината на стврднување не се засегнати од нивното додавање. Електро-оптичките автоматски уреди овозможија зголемена комплексност на дизајнот и препознавање на празнините кои можат да бидат штетни при апликациите за поврзување/конформални облоги. „Сјајот“ од флуоресценцијата на системите за лекување со ултравиолетово зрачење е од суштинско значење за подобрување на брзината на обработка, за обезбедување доверливост, елиминирање на сите дефекти при исполнување на целните спецификации. По барање, сините флуоресцирачки агенси може да се вградат во други производи со повеќенаменски УВ лепило DeepMaterial.

DeepMaterial е производители на силиконски лепило за заптивање со висока температура на UV и добавувач на флексибилни UV излечиви UV лепила за оптичко лепило во индустријата за UV лепила, на пазарот на UV лепила за стврднување, ние доставуваме лепила за сврзување со UV стврднување, структурни UV-лепила за стврднување на врвот, структурно UV лепило за пластика за метал и стакло и така натаму

Исто така, бараме глобални партнери за соработка со производи за индустриски лепила DeepMaterial, доколку сакате да бидете агент на DeepMaterial:
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Америка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во ОК,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Австралија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Канада,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јужна Африка,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Јапонија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Европа,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Кореја,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Малезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Филипини,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Виетнам,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Индонезија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Русија,
Добавувач на индустриски лепак за лепило во Турција,
......
Контактирајте не сега!