Паметно собрание на спикери

Склопување на паметни звучници Примена на производи за лепило DeepMaterial

Лепило за склопување на паметни звучници
Денес, звучниците се електронски уред во секој потрошувачки уред. Покрај пазарот за домашна забава за традиционални звучници, Bluetooth звучници и системи за сараунд звук, тие се користат и во авиони и автомобили во различни големини.

Покрај дизајнирањето одлични производи, ефикасното производство е од клучно значење за производителите на звучници да останат пред конкуренцијата. Лепилата играат важна улога во ова, но нивниот потенцијал за подобрување на продуктивноста сè уште не е целосно реализиран.

Лепилата што се стврднуваат со светлина може да им помогнат на производителите на звучници да ја подобрат ефикасноста. Додека високата јачина, целосната транспарентност, електричната спроводливост или добрите својства на запечатување често се едни од најважните својства на лепилото, кога станува збор за звучниците, звукот е она што е важно. Нивниот квалитет на звук може да се подобри со прилагодување на флексибилноста на лепилото за да се обезбеди оптимално придушување на вибрациите, особено за подвижните делови на звучникот. Потребна е флексибилност и сила за да се заштитат звучниците од оштетување предизвикано од удар, удар или силни вибрации.

За основните звучници, лепилата се користат во речиси сè, од мали капачиња за прашина до магнети и T-Yorks. Општо земено, целосното решение за склопување на звучниците може да вклучува:
· прстен за заптивка за опкружување
· Завршување на жица за говорна намотка
· Капаче од конус до прашина до гласовна калем
· Конусот се обвиткува околу шасијата/рамката
· Сараунд со конус
· пајак до шасија/рамка
· гласовна намотка до гласовна калем
· Горна плоча до шасија
· Склопување на магнети и плочи

Уникатни решенија за специфични апликации:
Намотување на говорна калем: потребен е низок осмотски вискозитет за добра покриеност и добар квалитет на звукот
Жичени нокти: Користете го нашето инстант лепило за да ги прицврстите каблите/жиците на конусот

Звучниците се сложени склопови кои во голема мера се потпираат на технологијата на лепило за спојување на повеќе делови заедно. Значајните промени во комбинациите на подлогата, геометриите и стандардите за изведба бараат употреба на широк спектар на технологии за лепило. Deepmaterial може да обезбеди решение за сите апликации со звучници.