Склопување на паметен часовник

Склопување на паметен часовник Примена на производи за лепило DeepMaterial

Паметен часовник, фитнес тракер и лепило за нараквици
Ненаметливите паметни часовници кои се носат на рачниот зглоб се сè поважна карактеристика на секојдневниот живот. Тие снимаат физичка активност и податоци поврзани со здравјето кои може да се соберат и проценат преку апликацијата. Интеграцијата на модерната електроника во овие паметни нараквици го отвора патот за многу можни апликации. Фитнес тракерите се предмет на многу надворешни влијанија и се направени од висококвалитетни компоненти. Ова мора да се земе предвид во фазата на дизајнирање.

Компоненти за паметен часовник и апликации за лепило
Најважните компоненти во тракерот за паметни часовници се бројните сензори што се користат за снимање на различни податоци. Сензори (технологија со оптички сензор) за положба, движење, температура или отчукување на срцето се интегрирани во рамките на нараквицата или на површината во контакт со кожата. Дополнително, многу фитнес тракери имаат можност да го предупредат носителот за одредени настани преку вибрации. Информациите може да се прикажат преку единици за прикажување како што се LED диоди за статус или мини-екран. Другите компоненти на фитнес-тракерот се процесорскиот модул, мрежниот модул и батеријата.

Сите компоненти се целосно интегрирани во нараквицата и финалниот производ треба да биде нешто удобно за носење. За склопување на овие компоненти често се користат лепливи раствори. Подолу ќе најдете преглед на најчестите апликации за паметни часовници, фитнес тракери и нараквици:

Монтирање на објектив
Монтирање на батерија
Монтирање на сензор
Монтирање на топлинска цевка
Монтирање на FPC
Монтирање на ПХБ
Монтирање на мрежа за звучници
Монтирање на деко/лого
Фиксација на копчињата
Ламиниране на екранот
Заштитување и заземјување
Покривање