Собрание на апарати за домаќинство

Собрание на апарати за домаќинство
Deepmaterial има неверојатно искуство во индустријата за апарати за домаќинство. Ние произведуваме висококвалитетни лепила кои моментално се користат во производството на различни апарати за домаќинство, како замрзнувачи, фрижидери, машини за миење садови и машина за перење. Производителите на апарати за домаќинство можат да сметаат на нашиот пакет производи, глобалниот отпечаток и техничката поддршка од различни видови.
Сега живееме во ера во која подобрената енергетска ефикасност и паметните карактеристики станаа фокусна точка во повеќето потрошувачки апарати. Импликацијата е дека производителите на апарати за домаќинство повеќе не можат да си дозволат да користат субпар материјали во производството на овие апарати, за да им овозможат да траат на тестот на времето.

Склопувањето на домашните апарати никогаш не било поефикасно со уникатниот бренд на лепила на Deepmaterial. Не само тоа, нашите лепила се означени како уникатни затоа што докажаа дека ги надминуваат повеќето предизвици што ја мачат индустријата, како површини кои тешко се лепат, повисока температура, автоматизација и мноштво други проблеми. На пример, Deepmaterial има различни решенија за апарати за домаќинство кои вклучуваат дихтунзи за апаратот, што овозможува долготрајно лепење помеѓу различни подлоги како стакло, челик и пластика.

Решението за склопување на апарати Deepmaterial е совршено за голем број процеси на склопување на апарати, како:
• Микробранова/Печка/Шпорет
• Замрзнувач/Фрижидер
• Машина за сушење/перење
• Правосмукалка

Со оглед на тоа што со години сме на пазарот на апарати, со огромно искуство во енергетската ефикасност, естетиката, како и поврзувањето, успеавме да дојдеме до лепила за склопување на апарати кои можат да обезбедат:

• Електронска заштита
• Изолација и топлинска ефикасност
• Дизајнерска флексибилност

Добар пример се нашите полиуретански, подготвени за пена и топлотопени лепила. Има способност да гарантира задоволство на клиентите со тоа што ќе го направи производот попримамлив, без да се загрози издржливоста.

• Зголемена продуктивност: Имаме лепила кои можат да се грижат за автоматизираните производни линии.
• Ефтино: Ви овозможува да користите помалку материјали, без да создавате отпад.
• Подобра одржливост: овие лепила ја намалуваат температурата на нанесување и исто така можат да обезбедат чистење на празни барабани со цел непречено рециклирање.

Лепила
Вреди да се одбележи дека Deepmaterial има пакет на лепила за апарати, кои вклучуваат механички лепила, инстант лепила, флексибилни заптивки и структурни лепила. Овие лепила не само што се оценети како едни од најдобрите кога станува збор за склопување на уреди. Исто така, тие се забележани по намалувањето на трошоците за производство, а истовремено зголемување на продуктивноста и ефикасноста.

Линијата на лепила Deepmaterial нуди робусна и долготрајна издржливост на различни подлоги како стакло, пластика, како и лепење на челик. Тие, исто така, имаат решенија за склопување кои се наменети за материјали, како и за други предмети што ветуваат интегритет на склопување, како што се прозорци, рамки и лепливи површини за готвење.

Прикажи материјали
Deepmaterial е исто така и во решенијата за материјали резервирани за екран со рамна плоча, нудејќи различни производи кои обезбедуваат извонредна доверливост и ефикасно производство. Имаме производи од материјал за прикажување кои се состојат од завршување на пиновите/привремено поврзување, капсулати, ITO/COG облоги, средства за чистење по инфузијата и стриптизери за преработка.

Deepmaterial е специјализиран за лепила за оптичка врска, како и за други решенија за поврзување на екранот погодни за модерни дизајни на екрани на допир. Некои од овие лепила се епоксидни, смола и акрилни формулации.

Структурни и еластомерни материјали
Изолациското и структурното поврзување, и заптивките за апарати, како и лепилата имаат критична улога кога станува збор за склопување на апаратот, особено во областа на зголемување на енергетската ефикасност и издржливост. Користењето на висококвалитетен изолациски апарат може да помогне во намалувањето на потрошувачката на енергија, додека структурните материјали ќе бидат таму за да понудат дополнителна издржливост и цврстина.

Термички материјали
Домашните апарати во денешното време станаа помали и попаметни, со повеќе функционалности дури и со нивната мала големина. Тоа, рече, повеќе топлина се генерира во таквите апарати. Затоа, ефикасното управување со топлината е неопходно за апаратот да работи добро и да трае тестот на времето.

Нашите различни категории за промена на фазата со материјали кои се термички спроводливи во форма на филм или паста им овозможуваат на клиентите да ги задоволат нивните различни производствени потреби, како што се автоматизација, дебелина на материјалот и модели на издавање.

Дихтунзи
Ревноста на Deepmaterial да ја прошири својата доминација во индустријата за монтажа на апарати со оглед на тоа што тие сега го поседуваат Sonderhoff. Нудиме доверливи силиконски апарати, 2K полиуретански заптивки и иновативни решенија за дихтунзи подготвени за пена наменети да понудат заштита на апаратите од влага, прашина и други загадувачи.

Заптивките за дихтунзи произведени од Deepmaterial се сметаат за претпочитана опција од тврдите дихтунзи во електричните склопови. Овие лепила се користат за дихтунзи на вратите на фрижидерот за да се осигура дека прирабниците за парење се целосно запечатени, спречувајќи каква било форма на истекување. Нашите заптивки за апарати за дихтунзи ќе ви помогнат да заштедите дури 95% во материјалите, многу повисоки отколку во тврдите дихтунзи, со флексибилни опции за дизајн што ќе ги намалат трошоците за производство.

Заштитни материјали/Материјали за заштита/поврзување на плочката на колото
Редовно користената електроника со способности за високи перформанси треба да биде заштитена од какви било штетни услови на животната средина, како и од надворешни пречки. Deepmaterial има решенија за обложување кои нудат заштита на ПХБ од хемиски загадувачи и влага, додека нашите EMI ​​заштитни материјали и материјали за пакување на ниво на плоча нудат соодветен отпор за паметните уреди што се безжично овозможени. Фактот дека тие се населени со компоненти со висока густина и висока вредност значи дека им е потребна заштита од удари и вибрации.

Осигурувањето дека сите компоненти функционираат ефикасно е она за што е наменет пакетот материјали на Deepmaterial. Нашата колекција на материјали за лемење, легури со висока доверливост, легури без олово, лемење со нула халоген и спроводливи лепила се совршени за олеснување на електричните меѓусебни врски на плочата.

Имаме посветен тим од научници и инженери кои разбираат широк сет на барања за апликација, цели на процесот, како и барања за производство за да обезбедиме советодавни услуги кои гарантираат максимални резултати.

Цијаноакрилатни лепила за склопување на апарати
Подлогите како пластика, керамика, метал и стакло можат лесно да врзат едно цијаноакрилатно лепило одлично за прицврстување на заптивките на вратите, логото на компанијата, тактилните прекинувачи и контролното копче. UV/Vis се совршени за намалување на трошоците за производство, намалување на отпадот и подобрување на производството на кабинети, дисплеи, склопови на кола и контролни панели. Ваквите еколошки решенија помагаат да се гарантира издржливоста, обезбедувајќи силно поврзување и се ослободени од какви било растворувачи. Дихтунзи подготвени за форма, специјално за мијалници, шипки, сушари, климатизери и алати за сечење брзо се лечат, ги намалуваат трошоците за работна сила, го подобруваат дизајнот на производите и ги ублажуваат потребите за залихи/отпечаток.

Својства за изведба на епоксидниот систем за склопување на апарати
Различните типови на Master Bond епоксидни лепила наменети за апликации за подсклопување и бели/кафеави апарати се.
• Свифт лечи за монтажна апликација со голема брзина
• Отпорност на удари, удари и вибрации.
• Зголемена отпорност на пламен, пареа, влага и хемикалии.
• Подобри електрични изолации
• Електрична и топлинска спроводливост
• Заштитено од корозија

Дополнително, сите наши производи се наменети да ја подобрат естетиката, да издржат ниски/високи температури, да апсорбираат звук, да спречат губење на студ/топлина и екстремен притисок.