Склопување на модул за камера Примена на производи за лепило за модул за камера DeepMaterial
Во областа на електрониката, лепилата се користат особено за модули за камери на мобилни телефони и паметни телефони. Ова вклучува поврзување на поединечни компоненти - како што е држач за објектив или сензор за монтирање на леќа на фотоапарат -, прицврстување на чиповите на фотоапаратот на табли (закачени матрици), користење лепило како недоволно полнење на чипот, нископропусна врска на филтерот и лепилото собраниот модул на камерата во куќиштето на уредот.

Специјалните лепила овозможуваат прецизно склопување и издржливо поврзување на склоповите на помалите модули на камерата. Лепилото што се користи е погодно за масовно производство на модули за фотоапарати и брзо се стврднува при ниски температури.

Лепила за склопување на модулот на камерата
Модулите за камера се повеќе се користат во уредите околу нас. Зголемената побарувачка на потрошувачите за безбедност ја поттикна потребата за развој на напредни системи за помош на возачот (ADAS) во возилата. Паметните телефони се префрлаат на два, три или дури четири системи на камери на еден уред за да обезбедат кориснички карактеристики кои претходно беа достапни само преку опрема за фотографирање од високата класа. Распространетоста на паметните домашни уреди, исто така, воведе повеќе камери во нашите животи - паметните ѕвона на вратите, безбедносните системи, домашните центри, па дури и дозерите за третмани за кучиња сега имаат камери за пренос во живо. Поради потребата за дополнително минијатуризирање на компонентите на камерата и подобрување на доверливоста, производителите на модули за фотоапарат сè повеќе бараат материјали за склопување. Портфолиото на UV и лепила со двојно стврднување на Chemence е дизајнирано да ги задоволи потребите на производителите за повеќето апликации, вклучително и засилување FPC, поврзување со сензор за слика, поврзување со IR филтер, спојување на леќите и монтажа на цевка за леќи, склопување VCM, па дури и Активно порамнување.

Активно порамнување
Потребата да се обезбедат висококвалитетни можности за слика бара многу прецизни и сигурни решенија за поставување и фиксирање на модулот на камерата. Лепило со двојно стврднување Deepmaterial за активно склопување на порамнување. Нашите UV и топлински лепила обезбедуваат лесно издавање, супер брзо поставување и сигурно термичко лекување во засенчени области. Секој производ за активно усогласување обезбедува одлична адхезија на критичните подлоги со многу ниски карактеристики на испуштање и собирање, обезбедувајќи долгорочна сигурност на компонентите.

Сврзување на леќи
За врзување на леќите и за поврзување на цевката за леќи бараат лепила со високо специјализирани карактеристики на изведба. Прецизните подлоги диктираат дека обработката на ниски температури е критична за да се минимизира изобличувањето на подлогата. Дополнително, високиот тиксотропен индекс и ниското испуштање гасови се клучни за да се осигура дека лепилото нема да мигрира во несакани области и да не ги контаминира компонентите. Освен што обезбедуваат одлична адхезија на подлоги како што се LCP и PA и зголемена апсорпција на удар и отпорност на удар, лепилата за поврзување леќи Deepmaterial исто така ги исполнуваат овие барања за изведба.

Утврдување на FPC
Модулите на фотоапаратот често се поврзуваат со нивното финално склопување преку флексибилно печатено коло (FPC). Покрај одличната отпорност на лупење, флексибилност и отпорност на вода, лепилата Deepmaterial кои се излечиваат со UV обезбедуваат одлична адхезија на FPC подлогите како полиимид и полиестер.

DeepMaterial е добавувач на лепак за оптички лепило со висок индекс на прекршување и производител на лепак за епоксидни лепила со смола со низок индекс на рефракција, најдобро лепило за безбедносна камера, снабдување со двофункционално оптички епоксидно лепило за заптивање за модул за камера vcm и склоп на сензор за активна камера за склопување pc склопување на камера во процесот на производство на камери