Склопување на Power Bank

Монтажа на Power Bank Примена на производи за лепило DeepMaterial

Како што електрификацијата на возилата продолжува да се развива, моќните архитектури на литиум-јонски (li-ion) батерии се во центарот на дискусиите околу електричните возила. Додека дизајните на батериските системи варираат во зависност од производителот, заеднички цели за изведба за сите технологии за автомобилски батерии се подолг животен век, оперативна безбедност, економичност и доверливост. Во нивната неодамнешна соработка, Deepmaterial и Covestro развија решение кое овозможува ефикасно задржување на цилиндричните литиум-јонски батерии во пластичен држач за батерии. Решението се заснова на лепило кое може да се излечи со УВ од Deepmaterial и УВ-проѕирна поликарбонатна мешавина од Covestro.

Склопот на литиум-јонски батерии со големи размери и исплатливи е предуслов за секој автомобилски OEM бидејќи потрошувачите силно се залагаат за намалување на цените на ЕВ. Затоа, лепилото за склопување на батерии Loctite AA 3963 на Deepmaterial и мешавината од поликарбонат со ултравиолетови зраци проѕирна на Covestro, Bayblend®, беа развиени за да бидат компатибилни со технологијата за автоматско издавање со голем волумен и да понудат флексибилен и брз механизам за стврднување. Акрилното лепило е формулирано за употреба со држачи за батерии, кои се направени од специјална пластика отпорна на пламен. Обезбедува силна адхезија на материјалите од подлогата и обезбедува флексибилност на производството преку долги отворени времиња и кратки циклуси на стврднување.

Ефикасно и флексибилно производство

„Операции за производство со голем обем со кратко време на циклус и флексибилност на процесот се критични“, објаснува Френк Керстан, раководител на Електрични возила за Европа во Deepmaterial. „Лепилото одобрено од Loctite OEM е дизајнирано да држи цилиндрични литиум-јонски батерии во носач и е еднократна формулација за лекување на барање. По дистрибуција со голема брзина, долгото отворено време на материјалот овозможува каков било неочекуван прекин на производството, приспособливоста на процесот е инхерентно изградена. Откако сите ќелии ќе се стават во лепилото и ќе се зацврстат во држачот, стврднувањето се активира со ултравиолетова (УВ) светлина и се завршува за помалку од пет секунди. Ова е голема предност во однос на традиционалното производство, кое има време на лекување кое се движи од минути до часови и затоа бара дополнителен капацитет за складирање на делови.

Држачот за батерии е изработен од Bayblend® FR3040 EV, мешавина од PC+ABS на Covestro. Со дебелина од само 1 мм, пластиката го исполнува рејтингот за запаливост UL94 на Underwriters Laboratories од класа V-0, но има добра пропустливост на УВ зрачење во опсегот на бранова должина над 380 nm.

„Овој материјал ни овозможува да изградиме димензионално стабилни делови кои се неопходни за автоматско склопување во големи размери“, рече Стивен Дејлеманс, менаџер за развој на пазарот за електрични возила во поликарбонатниот оддел на Covestro. Способноста за стврднување, оваа комбинација на материјали обезбедува иновативен пристап за производство на големи цилиндрични литиум-јонски модули за батерии.

en English
X