Собрание на електричен автомобил

Склопување на електричен автомобил Примена на производи за лепило DeepMaterial

Структурни лепила за EV батерии и електрични автомобили
Не е ограничено со механички сврзувачки елементи. Известете ги вашите инженери дека нашата линија на структурни лепила ве поддржува за да можете да ја дизајнирате следната генерација на електрични возила.

Апликации:
· Подигната врата
· Капак на багажникот
· Врата
· Аспиратор
· Спојлер
· Браник
· Батериски ќелии
· Склопување на литиум-јонска батерија
· Склопување на оловно-киселински батерии

Предности на користење на лепила
Заменувањето на прицврстувачите со раствори за лепило може да помогне да се продолжи животниот век на компонентите преку одличната еколошка отпорност на лепливите компоненти. Полиуретанските и акрилните лепила поврзуваат различни материјали, со што пластиката и композитите се полесни за употреба за сè, од вратите до батериите. Затоа, лепилото помага да се намали тежината на возилото.

Лепило за склопување на куќиштето на батеријата
Без разлика дали ви треба структурен интегритет или подобрено термичко поврзување, овие производи овозможуваат флексибилност на дизајнот и способност за поврзување на различни подлоги. Имаме различни термички спроводливи и нетермички спроводливи лепила. Кога се користи со капаци на преградата за батерии, лепилото може да се користи за запечатување и прицврстување на капакот на куќиштето. Лепилата често се користат за замена на традиционалните механички сврзувачки елементи, а со тоа ја намалуваат тежината на батериите и често резултираат со подолг дострел.

Композитно и пластично поврзување
Нашите лепила се погодни за широк спектар на материјали и подлоги кои можат да врзат метали, пластика и композитни лесни материјали. За неспоредливи перформанси на лепење на метали, нашите лепила се компатибилни со процесите на електрофореза и прашкасти облоги.

Сврзување на панелот за затворање со обрабени прирабници
Дводелните акрилни лепила Deepmaterial се одличен избор за клиенти кои бараат висока димензионална стабилност на затворените панели преку стврднување на ниски температури. Нашите лепила можат да го поедностават вашиот производствен процес со елиминирање или намалување на чекорите на процесот, што резултира со значителни заштеди на трошоците преку намалена потрошувачка на енергија и работна сила.

Deepmaterial е производители и добавувачи на лепила и заптивки за електрични возила во Кина, го снабдуваат најдоброто епоксидно лепило за автомобилска пластика на метал, најдобар лепак за пластични браници на автомобилот, најдобар најјак водоотпорен лепак за лепење пластика и метал во производството на автомобилски делови