Склопување на екранот

Монтажа на екран за прикажување Примена на производи за лепило DeepMaterial
Со зголемената дигитализација во сите области од нашиот живот, се користат се повеќе монитори и екрани на допир. Покрај екраните на паметни телефони, таблети и ТВ, речиси сите модерни апарати за домаќинство, вклучително и машини за перење, машини за миење садови и фрижидери, сега се опремени со дисплеи.

Високите монитори се тешки: тие мора да бидат удобни за читање, мора да бидат отпорни на кршење и мора да останат читливи за целиот животен век на производот. Ова е особено предизвик за дисплеите во автомобилите и паметните телефони или камерите, бидејќи не се очекува тие да станат жолти и покрај изложеноста на сончева светлина и други климатски стресни фактори. Специјално формулираното оптичко лепило на Deepmaterial е дизајнирано да биде оптички проѕирно и да не пожолтува (LOCA = Течно оптички чисто лепило). Тие се доволно флексибилни за да го пресретнат термичкиот стрес помеѓу различните подлоги и да ги намалат дефектите на Мура. Лепилото покажува одлична адхезија на стакло обложено со ITO, PMMA, PET и компјутер и се стврднува за неколку секунди под УВ светлина. Достапни се лепила со двојно стврднување кои реагираат на атмосферската влага и сигурно се лечат во засенчени области во рамката на екранот.

За да го заштитите екранот од надворешни влијанија како што се атмосферска влажност, прашина и средства за чистење, Дихтунзите во форма на Deepmaterial (FIPG) може да се користат за прицврстување и запечатување на екранот и екранот на допир истовремено.
Апликација за технологија за прикажување

Поради високите естетски барања и барања за визуелно беспрекорни компоненти во LED екраните, LCD дисплеите и OLED екраните, оптички проѕирните лепила и другите компоненти што поддржуваат технологија за прикажување се едни од најтешките суровини за ракување, производство и монтажа. Технологијата за прикажување бара материјални способности и придружни компоненти за да се подобрат перформансите на екранот, да се намалат барањата за батеријата и да се оптимизира интеракцијата на крајниот потрошувач со електронските уреди за прикажување. .

Како што продолжува усвојувањето на Интернет на нештата („IoT“), технологијата за прикажување продолжува да се размножува во повеќето апликации на крајните потрошувачи, сега во транспортните апликации, медицинските уреди во точка на грижа, домашните апарати и другите бели производи, компјутерската опрема, индустриските опрема Discovery, медицински уреди за носење и традиционални апликации како паметни телефони и таблети.

Подобрете ја доверливоста, функционалноста и перформансите
Deepmaterials беа рани пионери во технологијата на дисплеј што ја подобри доверливоста, функционалноста и перформансите додека ја намали потрошувачката на енергија. Нашата експертиза за суровини, долгорочните стратешки односи со најголемите иноватори во науката за материјалите за прикажување и производството од светска класа во софистицирана средина за чиста просторија ни овозможуваат да им помогнеме на клиентите да ги намалат трошоците за дизајн и набавки овозможувајќи рани иновации во сложеноста на технологијата за прикажување. Честопати сме во состојба да дизајнираме решенија што го комбинираат посакуваното подобрување на вибрациите на екранот со поврзување на стеблото на екранот, термичко управување, можности за заштита од EMI, управување со вибрации и прицврстување на модулот во еден склоп за испорака во склоп на поголем екран. Оптички проѕирните лепила и другите естетски чувствителни материјали се складираат, ракуваат, конвертираат и пакуваат за склопување во чиста просторија од класа 100 за да се обезбедат визуелно совршени склопови и без загадување.

Deepmaterial нуди оптичко поврзување за електроника и автомобилски дисплеи, лепак за лепило за екран на допир за оптичко врзување, течно оптички проѕирно лепило за екран на допир, оптички проѕирни лепила за производство на oled, прилагодено производство на LCD оптички дисплеј и еднокомпонентно мини LED и lcd оптичко лепење за метал на пластика и стакло