Сврзување рамка за таблет од школка за мобилен телефон

 Висока почетна адхезија

Отпорност на вода

Предизвици
Појавата на современи електронски производи како што се мобилните телефони и таблет компјутерите станува сè потенка и лесна. Ова бара електронските компоненти да не бидат премногу големи. Во исто време, границите на мобилните телефони и таблет компјутерите исто така ќе бидат пофини, а јазот за поставување природно ќе биде потенок. Потоа поставете повисоки барања.

решенија
Топлотопеното лепило на DeepMaterial може сигурно да ги врзе тенки и тесни структурни лепила. Во примената на лепење рамка за мобилни телефони и таблет компјутери, може да распредели линии за лепење тенки од 0.2 mm, а во исто време може да обезбеди толку тенка линија за лепење. Лепливиот слој нема да влијае на јачината на врската.

Предностите на топлото топено лепило со диспрозиум DeepMaterial:
1. DeepMaterial топло-топено лепило, еднокомпонентно, реактивно топло-топено структурно лепило, нема потреба од мешање;
2. Пониска температура на лепење, брзо стврднување на влагата на леплив слој;
3. Висока почетна адхезија, мало стврднување собирање и едноставен процес на сврзување.
4. Рамката на обвивката врзана со PUR има добро запечатување и изолација;
5. Има добра отпорност на абење, отпорност на вода, отпорност на високи и ниски температури;
6. Одлична отпорност на временските услови, не под влијание на температурните промени во четири сезони.

Резултати
Брзо и флексибилно решение за поврзување DeepMaterial има добра адхезија на пластика, метал, стакло и композити, брзо стврднување, тенка линија на лепак, ниска цена, помагајќи им на клиентите да ја врзат стапката на отпад од пластика од обвивката на мобилниот телефон со металната структура Значително ги намалуваат, заштедуваат трошоците и ја подобруваат квалитетот на мобилните телефони.

Зошто да изберете DeepMaterial?
Можеме да ви обезбедиме богато професионално знаење и да обезбедиме решенија за лепило за разни пластики, метали и сл., а на лепилата DeepMaterial можеме да им обезбедиме посебни процеси според посебните потреби на клиентите.

DeepMaterial има искусен технички тим, линија за производство на опрема од висока класа, строг систем за управување со квалитетот, а стабилноста на квалитетот на производите со топло топено лепило DeepMaterial произведени е подобра!