DeepMaterial Адхезивни решенија за индустриски

DeepMaterial разви лепила за пакување и тестирање на електрични производи

Врз основа на основната технологија на лепила, DeepMaterial разви лепила за пакување и тестирање на чипови, лепила на ниво на кола и лепила за електронски производи. Врз основа на лепила, има развиено заштитни фолии, полупроводнички полнила и материјали за пакување за обработка на полупроводнички нафора и пакување и тестирање на чипови. Да се ​​обезбедат електронски лепила и производи и решенија за електронски апликациски материјали со тенок филм за компании за комуникациски терминали, компании за потрошувачка електроника, компании за пакување и тестирање на полупроводници и производители на комуникациска опрема, за да се решат горенаведените клиенти во заштита на процесот, високопрецизно поврзување на производите , и електрични перформанси. Барање за домашна замена за заштита, оптичка заштита итн.

Лепило за стаклени влакна

Прикажи лепак за засенчување

Лепење на украсни панели со топло пресување

БГА пакување епоксидно недоволно полнење

Структура на леќата делови за поврзување PUR лепак

Сврзување рамка за таблет од школка за мобилен телефон

Лепак за мотор VCM за гласовна намотка на камерата

Лепак за фиксирање на модулот на камерата и плочата за PCB

Поддршка за задниот дел на ТВ и спојување на рефлектирачки филм

Најдобро лепило и лепак за пластика на пластика
Пластиката е многу флексибилен и издржлив материјал, совршен за различни домашни проекти. Сепак, може да биде тешко да се најдат лепила за овие проекти бидејќи многу вообичаени лепила не работат добро со пластиката. Тоа е затоа што многу видови пластика имаат исклучително мазни и сјајни површини. Нивниот недостаток на грубост и порозност им отежнува на лепилата да најдат нешто за да се врзат. Меѓутоа, за среќа, постојат некои вообичаени лепила на пазарот - некои дизајнирани специјално за пластика, некои не - кои ќе ја завршат работата.

Кое е најдобро лепило за пластика?

Честопати најсилниот лепак за пластика можеби не е најдоброто лепило за пластика. Постојат различни фактори кои треба да се земат предвид при изборот на најдобар пластичен лепак. Очигледно јачината на врската е на врвот.

За повеќето апликации за лепење на пластика, може да се користат цијаноакрилатни лепила, лепила што се лекуваат со УВ, ММА, како и некои епоксидни и структурни лепила. Големата разновидност на достапни лепила може да го направи изборот на најдоброто лепило за пластика да изгледа тешко.

За да се одреди кое лепило за пластика ќе има најголема цврстина на врзување, често е неопходно да се знае точната природа на пластиката. Видот на пластиката како и состојбата на површината на таа пластика.

Лепило за длабок материјал цијаноакрилат и повеќето ABS (акрилонитрил бутадиен стирен), PMMA (акрилик), најлон, фенолен, полиамид, поликарбонат, PVC (и крути и флексибилни).

За цијаноакрилатното лепило да покаже добра цврстина на врзување на полиетилен или полипропилен, прво треба да се користи Deepmaterial POP прајмерот.

Сите пластика Deepmaterial за поврзување со УВ излечливи лепила добро се врзуваат за повеќето ABS (акрилонитрил бутадиен стирен), најлон, фенол, полиамид, поликарбонат, PVC (и крути и флексибилни). Специјални пластика за лепење УВ излечиви се достапни за акрил.

Еден дел од епоксидните лепила генерално не се сметаат бидејќи минималната температура на стврднување на епоксидот има тенденција да биде повисока од максималната температурна отпорност на многу пластика. Пластиката отпорна на повисоки температури, како што се PEEK и PBT, може да се врзат со специјален епоксиден термички лек.

Дводелни епоксидни лепила може да се користат за врзување на одредени пластики. Специјални оценки на пластична епоксидна спојка се достапни од Deepmaterial каде што се потребни перформанси со висока јачина. Модифицираните епоксидни лепила се дводелни епоксидни лепила кои обезбедуваат многу поголема флексибилност од традиционалните дводелни епоксидни лепила.

Структурните акрили, исто така, ќе ги спојат повеќето пластики. Достапни се многу видови, вклучувајќи површински активиран, зрно на мушка и две компоненти. ММА (метил метакрилат лепила) се ефикасен начин за лепење на пластичните подлоги и нудат импресивна цврстина на адхезија - често супстратите се распаѓаат пред да се прекине лепливата врска.

Лепливо врзување стакло со метал
Едноделните и дводелните соединенија за врзување за метал/стакло Deepmaterial имаат одлични цврсти својства. Достапни во низа вискозности и стапки на стврднување, овие производи се прилепуваат со сода вар стакло, боросиликатно стакло, сплотено силика стакло и алумосиликатно стакло на метали како што се алуминиум, титаниум, бакар, челик, леано железо и инвар. Посебно треба да се разгледаат разликите во коефициентите на термичка експанзија за да се обезбеди правилното лепило да се избере.

Епоксидот отпорен на високи температури нуди оптичка јасност

Со високи својства на пренос на светлина, лепилото Deepmaterial отпорно на температури до 400°F. Тоа е во согласност со Наслов 21, Поглавје 1 на FDA, Дел 175.105 за индиректни апликации за храна. Покажува импресивна физичка сила и одлична адхезија и на слични и на различни подлоги. Со многу мало собирање по стврднувањето, формира врски кои се крути и отпорни на хемикалии. Лепилото Deepmaterial има сооднос четири спрема еден мешање по тежина и е достапно во пригодни апликатори за шприц и пиштоли.

Брзо стврднување епоксидни со висока јачина

Нудејќи отпорност на високи температури до 400°F, лепилото Deepmaterial е еднокомпонентно лепило/заптивната смеса што издржува термички циклус и многу груби хемикалии. По стврднувањето, лепилото Deepmaterial лесно добива цврстина на смолкнување на истегнување поголема од 2,100 psi. Може да се нанесе на вертикални површини без да виси или капе и често се користи за поврзување стакло со метал.

Оптички проѕирно лепило, заптивната смеса и облога

Лепилото Deepmaterial обезбедува супериорни својства на физичка сила, мало собирање при стврднување и добра стабилност што не пожолтува. Овој систем добро се врзува за широк спектар на слични и различни подлоги, вклучувајќи стакло и метали. Други значајни карактеристики вклучуваат извонредна издржливост, добри својства на електрична изолација и способности за термички велосипедизам.

Апликации и употреба на лепило

Нашите системи за лепило за стакло/метал се дизајнирани да ја забрзаат обработката, да ја подобрат продуктивноста, да го подобрат квалитетот и да ги намалат трошоците. Тие се широко користени во оптичката, оптичката, ласерската, микроелектронската, автомобилската и индустријата за апарати. Тие можат да се применуваат рачно, полуавтоматски или автоматски. Прилагодените опции за пакување за мали до големи количини се состојат од шприцеви, патрони, апликатори за пиштоли и флексибилни торбички за разделување. Претходно измешаните и замрзнатите шприцеви кои се движат од 1cc до 5cc до 10cc обезбедуваат лесно издавање за двокомпонентни епоксидни системи. Производите се усогласени со ROHS.