Топлотопените лепила постојат во цврста форма и се класифицирани според различни видови суровини. Полиуретан (Polyurethane Hot Melt Adhesive) е реактивен тип на топло топено лепило за основниот материјал. По ладењето, ќе има хемиска реакција на вкрстено поврзување. Топлотопените лепила чувствителни на притисок врз основа на гума главно се користат во пакување, етикети, метални задни налепници и така натаму.

Реактивните типови на топлотопени лепила можат да врзат различни супстрати, вклучувајќи и некои пластики кои тешко се врзуваат. Овие лепила можат да се справат со најтешките апликации за лепење во сите сфери на животот. Топлотопените лепила се најдобриот избор за обработка со голема брзина, разновидност на лепење, големо полнење на празнините, брза почетна јачина и помало собирање.

DeepMaterial реактивните типови на топло топи лепила имаат многу предности: отвореното време се движи од секунди до минути, нема потреба од тела, долготрајна издржливост и одлична отпорност на влага, хемиска отпорност, отпорност на масло и отпорност на температура. Реактивните типови на топлотопени лепила на DeepMaterial се без растворувачи.

DeepMaterial Главните предности на топлото топено лепило

Предности на топло топено лепило:
· Висока производствена ефикасност (пократко време на стврднување)
· Лесно се реализира автоматизирање на процесот
· Комбинира својства на лепило и заптивната смеса

Предности на топло топено лепило чувствително на притисок:
· Долготрајна лепливост
· Самолеплив слој
· Облогата и склопувањето може да се одвојат

Предности на реактивното полиуретанско топло топено лепило:
· Ниска температура на нанесување
· Долго работно време
· Брзо стврднување

Отпорност на температура
Топлотопените лепила од различни системи имаат различни опсези на отпорност на температура.

Сврзување на различни подлоги
Различни системи на топлотопени лепила имаат различна адхезија на поларни или неполарни подлоги и се погодни за лепење на различни подлоги. Како што се различни пластика, метал и дрво и хартија.

Хемиска отпорност
Различни системи на топлотопени лепила имаат различна отпорност на хемиските медиуми.

Сила на врзување
Термопластичните топлотопени лепила можат да добијат крајна цврстина веднаш по ладењето. Повторно омекнуваат кога температурата ќе се покачи. Топлотопеното полиуретанско лепило кое се стврднува со влага постои во термореактивна форма по апсорпција на влага и вкрстено поврзување, а стврднатото полиуретанско лепило што се топи повеќе не може да се топи.

Реактивен тип на лепило за топло топење и лепило за топло топење чувствително на притисок

Продуктната линија Серија производи Производот Категорија име на продукт Карактеристики на апликацијата
Реактивен полиуретан Лекување на влага Општ тип DM-6596

Тоа е брзо стврднувачко реактивно топло топено лепило и заптивната смеса. Тоа е 100% цврст, еднокомпонентен материјал со секундарен систем за стврднување на влага. Материјалот може веднаш да се загрее и зацврсти, овозможувајќи обработка без потреба од термичко стврднување. Има добра адхезија на вообичаената инженерска пластика како стакло, алуминиум, нерѓосувачки челик и поликарбонат.

DM-6542

Тоа е реактивно топло топено лепило базирано на полиуретански предполимер. Потребно е долго време за да се вклучи. Откако ќе се стврдне линијата за поврзување, лепилото обезбедува добра почетна цврстина. Секундарната вкрстена вратоврска, стврдната со влага, има добро издолжување и структурна издржливост.

DM-6577

Тоа е реактивно топло топено лепило базирано на полиуретански предполимер. Лепилото е чувствително на притисок и обезбедува висока почетна јачина по веднаш додавање на делот. Има одлична повторна обработливост, добри перформанси на лепење и е погоден за време на отворање на автоматско или рачно склопување.

DM-6549

Тоа е реактивно топло топено лепило чувствително на притисок. Неговата формула се зацврстува со влага, обезбедувајќи висока почетна јачина и брза брзина на поставување веднаш.

Лесно за поправка DM-6593

Отпорен на удари, кој може повторно да се обработи е реактивен црн полиуретански топло топено лепило, стврднат со влага. Долго време на отворање, погодно за автоматско или рачно производство на монтажна линија.

DM-6562

Лесно за поправка.

DM-6575

Средно лесно за поправка, PA подлога за врзување.

DM-6535

Лесен за поправка, брзо стврднување, големо издолжување, мала цврстина.

DM-6538

Лесен за поправка, брзо стврднување, големо издолжување, мала цврстина.

DM-6525

Низок вискозитет, погоден за лепење со исклучително тесна рамка.

Брзо лекување DM-6572

Брзо стврднување, висок модул, ултра-висока почетна адхезија, лепење на материјал со висок поларитет.

DM-6541

Низок вискозитет, брзо стврднување.

DM-6530

Брзо стврднување, низок модул, супер висока почетна адхезија.

DM-6536

Брзо стврднување, висок модул, ултра-висока почетна адхезија, лепење на материјал со висок поларитет.

DM-6523

Ултра низок вискозитет, кратко отворено време, може да се користи за заптивната смеса за страничните рабови LCM.

DM-6511

Ултра низок вискозитет, кратко време на отворање, може да се користи на страната на тркалезното светло на камерата.

DM-6524

Низок вискозитет, кратко отворено време, брзо стврднување.

Реактивен полиуретан Двојно стврднување Лекување со УВ влага DM-6591

Има долго отворено време и добра пропустливост на светлината. Може да се користи во сцени кои не можат да се излечат со УВ и овозможува секундарно лекување на влага. Широко се користи во областа на Bluetooth слушалки или LCD екрани кои не се лесни за издавање и недоволно озрачени.

Тип чувствителен на притисок Избор на производ за топло топено лепило базирано на гума

Продуктната линија Серија производи Производот Категорија име на продукт Карактеристики на апликацијата
Гумена основа осетлива на притисок Лекување на влага Класа на етикети DM-6588

Општо лепило за етикети, лесно се сече, висока почетна адхезија, одлична отпорност на стареење

DM-6589

Погоден за сите видови апликации со ниски температури над -10°C, лесно сечење за умирање, одличен вискозитет на собна температура, може да се користи за логистички етикети за ладен синџир

DM-6582

Погоден за сите видови апликации со ниски температури над -25°C, лесно за сечење, одличен вискозитет на собна температура, може да се користи за етикети за складирање на ладно

DM-6581

Високо почетно лепење, висока лепливост, одлична отпорност на пластификација, што се користи во филмските етикети

DM-6583

Лепило со висока адхезија, чувствително на притисок на ладен проток, може да се примени на етикетите на гумите

DM-6586

Отстранливо лепило со средна вискозност, силна адхезија на површинскиот материјал од PE, може да се користи за отстранливи етикети

Тип на заден стап DM-6157

Висококвалитетно лепило со висок вискозитет, чувствително на притисок на топло топење, специјално развиено за лепила за задни телевизии. Производот има светла боја, низок мирис, одлични перформанси на почетната адхезија, добра кохезија, висока адхезија и одлична отпорност на високи температури. Влажноста е 85% и има одредена моќ на задржување на висока температура од 85°C. Може да го помине тестот за висока температура и висока влажност и се користи за лепење на задниот панел на ТВ.

DM-6573

Тоа е реактивен црн полиуретански топло топено лепило, излечено со влага. Овој материјал е чувствителен на притисок и обезбедува моментална висока почетна јачина по поврзувањето на деловите. Има добри основни перформанси за лепење и време на отворање погодно за автоматско или рачно производство на склопување.

Линија со податоци за DeepMaterial на реактивен тип и тип на притисок чувствителен на лепило за топло топење
Реактивен тип на топло топено лепило Лист со податоци за производот

Реактивен тип на топло топено лепило Лист со податоци за производот-Продолжува

Чувствителен на притисок Тип на топло топено лепило Лист со податоци за производот

Продуктната линија Производот Категорија име на продукт Боја Вискозитет (mPa·s) 100°C Температура на издавање (°C) Работно време Точка на омекнување Складирање/ °C /M
Гумена основа осетлива на притисок Класа на етикети DM-6588 Светло жолта до килибарна 5000-8000 100 88 5 ± 5-25/6 М
DM-6589 Светло жолта до килибарна 6000-9000 100 * 90 5 ± 5-25/6 М
DM-6582 Светло жолта до килибарна 10000-14000 100 * 105 5 ± 5-25/6 М
DM-6581 Светло жолта до килибарна 6000-10000 100 * 95 5 ± 5-25/6 М
DM-6583 Светло жолта до килибарна 6500-10500 100 * 95 5 ± 5-25/6 М
DM-6586 Светло жолта до килибарна 3000-3500 100 * 93 5 ± 5-25/6 М
Заден стап DM-6157 Светло жолта до килибарна 9000-13000 150-180 * 111 3 ± 5-25/6 М
DM-6573 Црна 3500-7000 150-200 2 4-мин 105 3 ± 5-25/6 М