PUR структурно лепило

Производот е еднокомпонентно навлажнета реактивна полиуретанска топла топена лепило. Се користи по загревање неколку минути додека не се стопи, со добра почетна цврстина на врска по ладење неколку минути на собна температура. И умерено отворено време и одлично издолжување, брзо склопување и други предности. Стврднувањето на хемиската реакција на влага на производот по 24 часа е 100% цврста содржина и неповратно.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Производ

модел

Боја Лекување

Метод

Вискозитет на топење

(mPa.s/100°C)

Работно време

(мин)

Цврстина (D) Издолжување (%) Јачина на смолкнување на истегнување

(MPa)

Карактеристики на производот
DM-6542 Светло жолто Лекување на влага 5000 1500 ± 3 1 ± 31 5 ± ≥810 ≥5 1.Обезбедува одлична почетна сила

2.Одлично издолжување

3. Висока јачина на лекување

DM-6535 Порцеланско бело Лекување на влага 9000 2000 ± 1 0.5 ± 35 5 ± ≥800 ≥6 1.Обезбедува инстант висока почетна сила

2.Одлична сигурност

3.Умерена услужливост

DM-6530 Црна Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Обезбедува одлична почетна сила

2.Одлична сигурност

3.Умерена услужливост

DM-6536 Црна Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1. Брза брзина на стврднување силна почетна адхезија

2.Одлична сигурност

Умерена услужливост

DM-6525 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 3 1 ± 29 5 ± ≥800 ≥6 1.Одлична адхезија на пластика

2.Обезбедува одлична почетна сила

DM-6521 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 1.5 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Брза брзина на стврднување

2.Умерена услужливост

3.Одлична адхезија на пластика

DM-6524 Црна Лекување на влага 6000 1500 ± 1.5 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Брза брзина на стврднување

2.Умерена услужливост

3.Одлична адхезија на пластика

DM-6562 Светло жолто Лекување на влага 5500 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Висока сигурност

2.Одлична услужливост

DM-6575 Светло жолто Лекување на влага 6500 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥770 ≥10 1. Висока цврстина на врзување

2. Погоден за материјали базирани на метал

DM-6538 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Одлична отпорност на удар

2.Умерена услужливост

DM-6572 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥9 1. Висока цврстина на врзување

2.Погоден за материјали од стаклени влакна

DM-6570 Светло жолто Лекување на влага 4500 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Погоден за апликации за прскање со лепак

2. Висока цврстина на врзување

DM-6573 Светло жолто Лекување на влага 4000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1. Низок вискозитет

2. Висока цврстина на врзување

DM-6560 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Погоден за апликации за прскање со лепак

2.Сврзување на метали

DM-6561 Светло жолто Лекување на влага 6000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6 1.Кратко работно време

2.Нема цртеж

DM-6588 Светло жолто Лекување на влага 8500 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥6.5 1.Одлична влажност

2.Ултра-висока топлинска сила

3.Одлична reworkability

DM-6581 Светло жолто Лекување на влага 7500 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥7.6 1. Висока јачина на лекување

2. Погоден за сите видови на подлоги

DM-6583 Светло жолто Лекување на влага 8000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥9.5 1. Висок вискозитет

2. Висока цврстина на врзување

DM-6585 Светло жолто Лекување на влага 7000 1500 ± 4 1 ± 29 5 ± ≥700 ≥9 1. Висок вискозитет

2. Ниска цврстина

DM-6586 Светло жолто Лекување на влага 7500 1500 ± 5 1 ± 29 5 ± ≥800 ≥7.5 1. Висок вискозитет

2. Ниска цврстина

3.Отпорност на удар

 

Карактеристики на производот

Висока сигурност Одлична услуга Брза брзина на стврднување
Одлична отпорност на удар Висока јачина на врзување Погоден за материјал од фиберглас, материјал од метал, сите видови подлоги и

Апликации за прскање со лепак

 

Предности на производот

Топлотопените лепила се засноваат на полиуретански предполимер кој обезбедува висока почетна цврстина и брзи брзини веднаш на поставување. Има одлична повторна обработливост, добри сврзувачки својства и е погоден за автоматско или рачно производство на линија. Високата цврстина на стврднување го прави погоден за сите типови на подлоги.