Проводен сребрен лепак за пакување и лепење на чипови

Категорија на производ: Проводно сребрено лепило

Проводни сребрени лепак производи зацврстени со висока спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други перформанси со висока доверливост. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, за издавање добра усогласеност, точката на лепак не се деформира, не колабира, не се шири; излечен материјал отпорност на влага, топлина, високи и ниски температури. 80 ℃ ниска температура брзо стврднување, добра електрична спроводливост и топлинска спроводливост.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Серија производи име на продукт Карактеристики на апликацијата
Проводен сребрен лепак DM-7110 Времето на лепење е исклучително кратко и нема да има проблеми со опашот или влечењето на жиците. Работата на лепење може да се заврши со најмала доза на лепило, што во голема мера ги заштедува производствените трошоци и отпадот. Погоден е за автоматско издавање лепак, има добра излезна брзина на лепак и го подобрува производниот циклус.
DM-7130 Главно се користи за поврзување со LED чипови. Користењето на најмалата доза на лепило и најмалото време на престој за лепење кристали нема да предизвика опашка или жица. Погоден е за автоматско издавање лепак, со одлична брзина на излезот на лепак, а кога се користи во индустријата за пакување LED, стапката на мртва светлина е мала, стапката на принос е висока, распаѓањето на светлината е добро, а стапката на одмаглување е исклучително ниска. Кога се користи во индустријата за LED пакување, стапката на мртва светлина е ниска, стапката на принос е висока, распаѓањето на светлината е добро и стапката на одмаглување е исклучително мала.
DM-7180 Дизајниран за апликации чувствителни на топлина кои бараат стврднување на ниски температури. Времето на лепење е исклучително кратко и нема да има проблеми со опашот или влечењето на жица, Работата на лепење може да се заврши со најмала доза на лепило, што во голема мера го заштедува производството Погоден е за автоматско издавање лепак, има добра излезна брзина на лепак, и го подобрува производниот циклус.
Линија на производи Серија производи Име на производот Боја Типичен вискозитет

(cps)

Време на лекување Метод на лекување Обемна отпорност (Ω.cm) Складирање/°C/M
Епоксидна основа Проводен сребрен лепак DM-7110 Сребрена 10000 На 175 ° С

60min

Лекување со топлина 〈2.0×10 -4 *-40/6M
DM-7130 Сребрена 12000 На 175 ° С

60min

Лекување со топлина 〈5.0×10 -5 *-40/6M
DM-7180 Сребрена 8000 На 80 ° С

60min

Лекување со топлина 〈8.0×10 -5 *-40/6M

Карактеристики на производот

Високо спроводлив, термички спроводлив, отпорен на високи температури Добро издавање и задржување на обликот
Соединението за лекување е отпорно на влага, топлина, високи и ниски температури Без деформација, без колапс, без ширење на дамки од лепак

 

Предности на производот

Проводен сребрен лепак е еднокомпонентно модифицирано лепило со епоксидна/силиконска смола, развиено за пакување со интегрирано коло, LED нов извор на светлина, флексибилно коло (FPC) и други индустрии. Може да се користи за пакување со кристали, пакување со чипови, лепење на цврсти кристали со LED диоди, лемење со ниска температура, FPC оклоп и други цели.