Епоксидно стврднувачко лепило за ниска температура за чувствителни уреди и заштита на кола

Оваа серија е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина за стврднување на ниски температури со добра адхезија на широк опсег на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термочувствителни компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Модел на производ име на продукт Боја Типичен вискозитет (cps) Време на лекување Користете разлика
DM-6128 Епоксидно лепило за ниска температура Црна 7000-27000 @80℃ 20 мин

60℃ 60 мин

CCD/CMOS/Чувствителни електронски компоненти Лепило за стврднување на ниска температура, типичните апликации вклучуваат склоп на мемориска картичка, CCD или CMOS. Овој производ е погоден за стврднување на ниски температури и може да обезбеди добра адхезија на различни материјали за прилично краток временски период. Типични апликации вклучуваат мемориски картички, склопови CCD/CMOS. Особено погоден за термички компоненти кои бараат стврднување на ниски температури.
DM-6129 Епоксидно лепило за ниска температура Црна 12,000-46,000 @80℃ 5~10 мин CCD/CMOS/Чувствителни електронски компоненти Тоа е еднокомпонентна епоксидна смола која се стврднува со топлина. Погоден е за стврднување на ниски температури и има добра адхезија на широк спектар на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термички осетливи компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.
DM-6220 Епоксидно лепило за ниска температура Црна 2500 @80℃ 5~10 мин Поправање на модулот за позадинско осветлување Класично стврднувачко лепило за ниска температура за склопување на модул за позадинско осветлување на LCD екранот.
DM-6280 Епоксидно лепило за ниска температура Бела 8700 @80℃ 2 мин CCD или CMOS компоненти, фиксирање на VCM мотор Брзо стврднување на ниска температура за склопување на CCD или CMOS компоненти, VCM мотори. 3280 е дизајниран за термички апликации кои бараат стврднување на ниски температури. Може брзо да им обезбеди на клиентите апликации со висока пропусност, како што се ламинирање на леќи за дифузија на светлина на лед и склопување уреди за сензори за слика (вклучувајќи модули за камера). Овој материјал е бел за да обезбеди поголема рефлексивност.

 

Карактеристики на производот

Добра адхезија Висока производствена ефикасност (брзо стврднување)
Брза испорака на апликации со висока пропусност Погоден за апликации за стврднување на ниски температури

 

Предности на производот

Лепилото за лепило за ниска температура е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина. Брзо се стврднува на ниска температура и се користи за склопување на CCD или CMOS компоненти и VCM мотори. Овој производ е погоден за стврднување на ниски температури и има добра адхезија на широк спектар на материјали за многу краток временски период. Посебно е погоден за термички компоненти каде е потребно стврднување на ниски температури.