Епоксидни лепила на ниво на чип со недоволно полнење

Овој производ е еднокомпонентна епоксидна обвивка за термичка обработка со добра адхезија на широк спектар на материјали. Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење. Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Модел на производ име на продукт Боја типични

Вискозитет (cps)

Време на лекување Користете разлика
DM-6513 Епоксидно лепило за поврзување со недоволно полнење Непроѕирно кремасто жолто 3000 6000 ~ @ 100℃

30min

120℃ 15 мин

150℃ 10 мин

CSP (FBGA) или BGA полнење за повеќекратна употреба Еднокомпонентното лепило за епоксидна смола е CSP (FBGA) или BGA за повеќекратна употреба. Брзо се лекува штом се загрее. Тој е дизајниран да обезбеди добра заштита за да спречи дефект поради механички стрес. Нискиот вискозитет овозможува пополнување на празнините под CSP или BGA.
DM-6517 Епоксидно полнење на дното Црна 2000 4500 ~ @ 120℃ 5мин 100℃ 10мин Пополнет CSP (FBGA) или BGA Едноделната, термореактивна епоксидна смола е CSP (FBGA) или BGA полнење за повеќекратна употреба што се користи за заштита на спојниците за лемење од механички напрегања во рачната електроника.
DM-6593 Епоксидно лепило за поврзување со недоволно полнење Црна 3500 7000 ~ @ 150℃ 5мин 165℃ 3мин Пакување со големина на чип исполнето со капиларен проток Брзо стврднување, брзо тече течна епоксидна смола, дизајнирана за пакување со големина на чип за полнење со капиларен проток. Тој е дизајниран за брзина на процесот како клучно прашање во производството. Неговиот реолошки дизајн му овозможува да навлезе во јазот од 25μm, да го минимизира предизвиканиот стрес, да ги подобри перформансите на температурниот циклус и да има одлична хемиска отпорност.
DM-6808 Епоксидно лепило за недоволно полнење Црна 360 @130℃ 8мин 150℃ 5мин CSP (FBGA) или BGA полнење на дното Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет за повеќето апликации за недоволно полнење.
DM-6810 Повторно обработливо епоксидно лепило за недоволно полнење Црна 394 @130℃ 8 мин CSP за повеќекратна употреба (FBGA) или BGA дното

Додатен

Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации. Брзо се лекува на умерени температури за да се намали стресот на другите компоненти. Откако ќе се стврдне, материјалот има одлични механички својства за заштита на споеви за лемење за време на термички циклус.
DM-6820 Повторно обработливо епоксидно лепило за недоволно полнење Црна 340 @130℃ 10мин 150℃ 5мин 160℃ 3мин CSP за повеќекратна употреба (FBGA) или BGA дното

Додатен

Повторното полнење е специјално дизајнирано за CSP, WLCSP и BGA апликации. Формулиран е за брзо лекување на умерени температури за да се намали стресот на другите компоненти. Материјалот има висока температура на транзиција на стакло и висока цврстина на фрактура за добра заштита на спојките за лемење при термички циклус.

 

Карактеристики на производот

Еднократно Брзо стврднување на умерени температури
Повисока температура на транзиција на стакло и поголема цврстина на фрактура Ултра низок вискозитет за повеќето апликации со недоволно полнење

 

Предности на производот

Тоа е CSP (FBGA) или BGA полнење за повеќекратна употреба што се користи за заштита на спојниците за лемење од механички стрес кај рачните електронски уреди. Брзо се лекува штом се загрее. Тој е дизајниран да обезбеди добра заштита од дефект поради механички стрес. Нискиот вискозитет овозможува пополнување на празнините под CSP или BGA.