Епоксиден капсулант

Производот има одлична отпорност на временските услови и има добра приспособливост кон природната средина. Одлични перформанси на електрична изолација, може да ја избегне реакцијата помеѓу компонентите и линиите, специјален водоотпорен, може да спречи компонентите да бидат погодени од влага и влажност, добра способност за дисипација на топлина, може да ја намали температурата на електронските компоненти кои работат и да го продолжи работниот век.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Производ

модел

Производ

Име

Боја типични

Вискозитет (cps)

Време на лекување Користете разлика
DM-6016E Епоксидно лепило за саксии Црна 58000 62000 ~ @ 150℃ 20 мин Инсерти чувствителни на ПХБ плоча, транзистори, IC на паметна картичка

пакување со картички

За апликации каде што се потребни одлични својства за ракување. Стврднати материјали постојат за силен термички шок и обезбедуваат континуирана отпорност на топлина до 177°C. Особено погоден за пакување на транзистори и слични полупроводници, може да се користи за пакување на интегрирани кола за часовници, лепило за капсулирање на компоненти, за влошки чувствителни на ПХБ плочи, транзистори, пакување со IC картички со паметна картичка.
DM-6058E Епоксидно лепило за саксии Црна 50,000 @ 120℃ 12 мин Пакување на

сензори и

прецизност

компоненти

Овој производ обезбедува одлична еколошка и термичка заштита за компонентите на пакувањето, а особено е погоден за заштита на сензори и прецизни компоненти што се користат во сурови средини како што се автомобилите.
DM-6061E Епоксидно лепило за саксии Црна 32500 50000 ~ @ 140°C 3ч Инсерти чувствителни на ПХБ плоча, транзистори, IC на паметна картичка

пакување со картички

Лепак за инкапсулација на компоненти, што се користи за пакување чувствителни приклучни плочи за ПХБ, одлична стабилност на вискозноста, лесен за контрола на големината на лепилото. Откако ќе поминете тест за температура/влажност/отстапување од 1000H и термички циклус до 125℃. Специјалниот вискозитет стабилизиран на 25°C обезбедува полесно контролирана големина со користење на конвенционална опрема за издавање време/притисок.
DM-6086E Епоксидно лепило за саксии Црна 62500 @ 120℃ 30мин 150℃ 15мин IC и полупроводничка амбалажа Се користи во апликации кои бараат одлични својства за ракување. За IC и полупроводнички пакувања со добра способност за топлински циклус, материјалот може да издржи термички шок континуирано до 177°C

Карактеристики на производот
· Обезбедува супериорна еколошка и топлинска заштита
· Одлична стабилност на вискозноста, лесна за контрола на големината на издавање
· Добра способност за термички циклус, материјалот може постојано да издржи термички шок до 177°C
· За апликации кои бараат супериорни перформанси за обработка

Предности на производот
Производот е инкапсулант од епоксидна смола, погоден за апликации кои бараат одлични својства за ракување. Лепак за инкапсулација на компоненти, што се користи за пакување со приклучок чувствително на ПХБ плоча, одлична стабилност на вискозноста, лесно да се контролира големината на лепилото. Капсулантите со епоксидна смола се дизајнирани за апликации кои бараат одлични својства за ракување. Се користи за IC и полупроводничка амбалажа, има добра способност за топлински циклус, а материјалот може да издржи термички шок постојано до 177°C.