Двокомпонентно епоксидно лепило

Производот се стврднува на собна температура до проѕирен леплив слој со ниско собирање со одлична отпорност на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола е отпорна на повеќето хемикалии и растворувачи и има добра димензионална стабилност во широк температурен опсег.

Опис

Параметри за спецификација на производот

Модел на производ Име на производот Боја Типичен вискозитет

(cps)

Време на лекување Користете
DM-630E AB епоксидно лепило Безбоен до

малку жолтеникава течност

9000-10,000 120min Погоден за апликации за кои е потребна оптичка проѕирност, одлична структурна, механичка и електрична изолација, за лепење, саксии за мали делови, занитување и ламинирање. Може да ги поврзе повеќето материјали, вклучувајќи стакло, оптички влакна, керамика, метали и многу тврда пластика.

 

Карактеристики на производот

Отпорност на топлина Отпорност на растворувач Отпорност на стареење
Пополнување празнини, запечатување Цврсто поврзување Сврзување со мала до средна површина

 

Предности на производот

Производот е индустриски производ со низок вискозитет, епоксидно лепило. Целосно стврднатиот епоксид е отпорен на широк опсег на хемикалии и растворувачи и има одлична димензионална стабилност во широк температурен опсег. Вообичаените апликации вклучуваат лепење, мали саксии, фрлање и ламинирање, кои бараат оптичка јасност и одлични структурни, механички и електрични изолациски својства.