најдобрите кинески производители на лепило за лепило за лепило

Се користат лепила за лепило за лекување со ултравиолетово зрачење во првите 8 области

Се користат лепила за лепило за лекување со ултравиолетово зрачење во првите 8 области 

УВ-лепила за лекување исто така најчесто се нарекуваат лепила за стврднување на светлина. Овие лепила користат УВ светлина и други извори на зрачење за да го започнат процесот на нивното стврднување. Елементите на слободните радикали го овозможуваат процесот без никаква потреба од загревање за да се постигне посакуваната трајна врска. Лепилата доаѓаат во различни вискозности и хемиски системи, главно полимерни, за да одговараат на различните барања за примена. Полимерите кои се користат најчесто се силикони, полиуретан, епоксиди и акрили.

Најдобрите производители на лепила чувствителни на притисок во Кина
Најдобрите производители на лепила чувствителни на притисок во Кина

Добрата работа Лепила за лекување со УВ е тоа што тие можат да се врзат за различни супстрати, вклучително и различни. Тие нудат цврсти и јасни врски, што ги прави уште попопуларни во различни области. Некои од главните области каде што најчесто се користат лепила го вклучуваат следново:

  1. Архитектонско поврзување– Во оваа област, УВ лепилата се покажаа како најкорисни за работи како скали и стаклени балкони. Тоа е затоа што тие се способни да се спротивстават на пожолтување, термички шок и вибрации. Лепилата може да се користат и за ефективно врзување на големи површини.
  2. Сврзување со стакло– Совршено ја опслужуваат оваа област бидејќи се високо транспарентни и имаат одлична стабилност. Тие работат добро под тешки еколошки услови како сончева светлина и влажност, што е добро за лепење на косите, како и за витражни прозорци.
  3. Пластично поврзување– Во пластичната лепење, супстанциите за стврднување UV овозможуваат јасно и целосно покривање на линиите за поврзување. Тие исто така даваат резултат без меурчиња што ги прави идеални за знаци и продажни прикази и знаци.
  4. Медицински уреди– Лепилата се погодни за медицински помагала за еднократна употреба благодарение на нивниот брз процес на стврднување. Тие ги поминуваат барањата за биокомпатибилност и стандардните тестови за медицински уреди за да се користат без никакви грижи.
  5. Автомобилско собрание– Ова е уште една област каде што најчесто се користат УВ лепила. Поради брзото стврднување, тие прават добри опции, особено за големи производствени волумени и процеси на склопување. Бидејќи лепилата нудат и висококвалитетни резултати, производството нема за што да се грижи, дури и кога се ракува со големи количини. Критичните безбедносни уреди како прекинувачите на безбедносните ремени и фаровите сега се третираат со помош на лепилата.
  6. Врати за туширање и кабинетиЛепила за лекување со УВ се погодни за лепење површини како акрил и стакло, како што е случајот со вратите и кабинетите за бањи, бидејќи тие нудат спојување со низок стрес што нема да пожолти со текот на времето под сонцето. Тие, исто така, работат добро за време на термички велосипедизам, што ги прави идеални дури и за рачки.
  7. Капсулирање на ПХБ– Во овој случај, најчесто се користат конформални облоги за да се заштитат електронските компоненти од штетни надворешни фактори. УВ конформалните премази се тенки за да ја обезбедат потребната заштита без да ја попречуваат функцијата на плочите.
  8. Екрани на панели и екрани на допир– Кога станува збор за ламиниране, екрани на допир и дисплеи со рамни панели, се користат оптички дигитални лепила за сврзување со УВ. Тие се специјално формулирани за да одговараат на потребната видливост и издржливост на обврзниците. Имајќи предвид дека тие обично не пожолтуваат, преносот на светлина и оптичката јасност се зголемени, особено за LCD и екрани на допир како таблети и телефони.
најдобар производител на електронски лепила
најдобар производител на електронски лепила

Останатите области каде Лепила за лекување со УВ може да се користат се фитинзи за продавници како полици и витрини и за производство на уреди за поддршка за дишење. DeepMaterial нуди висококвалитетни лепила за да одговараат на сите потреби за апликација. Тој е еден од најугледните производители со кои можете да изберете да работите што се однесува до лепилата.

За повеќе за првите 8 области УВ лепила за лекување се користи лепак, можете да ја посетите DeepMaterial на https://www.epoxyadhesiveglue.com/uv-curing-uv-adhesive/ за повеќе информации.

Поврзани производи

е додадена во вашата кошничка.
Плаќање
en English
X