Мини вибрационен мотор за поврзување

Механичка монтажа за вибрациони мотори на ПХБ
Мини вибрациони мотори / мотори за вибрации за монети, познати и како мотори со вибратори без вратило или палачинки. Тие се интегрираат во многу дизајни бидејќи немаат надворешни подвижни делови и можат да се прицврстат на место со силен постојан самолеплив систем за монтирање.

Постојат многу методи за монтирање на вибрационен мотор на плоча со печатено коло (PCB), секој со свои предности и недостатоци. Некои техники се специфични за различни типови на мотори, различните техники за монтирање се поделени во четири главни групи:
· Методи на лемење
· Прицврстувачи и штипки
· Монтажа за обликување со вбризгување
· Лепак и лепило методи
Лесниот начин за монтирање се методите на лепак и лепило.

Лепак и лепило методи
Многу од нашите вибрациони мотори се цилиндрични и немаат иглички со отвори или се монтираат SMT. За овие мотори, можно е да се користи лепило како што е лепак, епоксидна смола или сличен производ за монтирање на моторот на ПХБ или на друг дел од куќиштето.

Поради својата едноставност, ова е популарен метод за прототипови и експериментатори. Исто така, соодветните лепила се широко достапни и генерално евтини. Овој метод поддржува оловни мотори и мотори со терминали, што овозможуваат флексибилни опции за монтирање.

Мора да се обрне внимание за да се осигура дека лепилото е доволно цврсто за да го зацврсти моторот. Јачината на лепилото може лесно да се подобри со правилна примена на чисти површини. Ве молиме имајте предвид дека лепилото „ниско расцветано“ со висок вискозитет (т.е. не користете цијано-акрилат или „супер лепак“ - наместо епоксидна или топло-топлива) е строго препорачливо за да се осигури дека супстанцијата не влегува во моторот и не ја залепи внатрешната механизам.

За дополнителна заштита, можеби ќе сакате да ги земете предвид нашите мотори за вибрации со капсули, кои обично се полесни за лепење.

Како да го одредите вистинското лепило за вашиот DC Mini вибрационен мотор
Ако сакате да додадете дополнителна живост на вашиот мини вибрационен мотор со еднонасочна струја, ќе сакате да го користите вистинското лепило. Не се создаваат сите лепила еднакви и има неколку клучни фактори кои треба да се земат предвид при изборот на лепило. Еве ги клучните точки што треба да се земат предвид при одлучувањето кое лепило да се користи: влијанија, моторот е водоотпорен и не го оштетува моторот.

Кога купувате DC мини вибрационен мотор, важно е да го одредите типот на лепилото што најдобро ќе работи за моторот. Достапни се различни видови на лепило и важно е да го изберете оној кој ќе биде најефективен за вашиот мотор. Ако не знаете кое лепило ќе работи најдобро за вашиот мотор, можете да се обидете да користите неколку различни типови за да видите кој е најдобар за вас. Конечно, важно е да бидете сигурни дека лепилото нема да предизвика никаква штета на вашиот мотор. Ако е така, можеби ќе сакате да го замените моторот.

DeepMaterial Vibration Motoer Adhesive Series
DeepMaterial нуди најстабилно лепило за лепење на микро електронски мотори, лесно се ракува и се применува автоматизација.