Пополнување на чипови / пакување

Процес на производство на чипови Примена на производи за лепило DeepMaterial

Полупроводничка амбалажа
Полупроводничката технологија, особено пакувањето на полупроводничките уреди, никогаш не допрела повеќе апликации отколку денес. Како што секој аспект од секојдневниот живот станува се повеќе дигитален - од автомобили до безбедност на домот до паметни телефони и 5G инфраструктура - иновациите за пакување со полупроводници се во срцето на одговорните, сигурни и моќни електронски способности.

Потенки наполитанки, помали димензии, пофини тонови, интеграција на пакети, 3D дизајн, технологии на ниво на обланда и економија на обем во масовното производство бараат материјали што можат да ги поддржат иновациските амбиции. Пристапот за вкупни решенија на Henkel користи широки глобални ресурси за да испорача врвна технологија на материјали за пакување со полупроводници и конкурентни перформанси. Од лепила со матрици за традиционално пакување со жичани врски до напредни недоволно полнење и инкапсуланти за напредни апликации за пакување, Henkel обезбедува врвна технологија за материјали и глобална поддршка што ја бараат водечките микроелектронички компании.

Превртете го чипот
Недоволното полнење се користи за механичка стабилност на преклопниот чип. Ова е особено важно при лемење на чипови со решетка со топчести (BGA). За да се намали коефициентот на термичка експанзија (CTE), лепилото делумно се полни со нанофилери.

Лепилата што се користат како потполнување на чипови имаат својства на капиларен проток за брза и лесна примена. Обично се користи лепило со двојно стврднување: областите на рабовите се држат на место со стврднување со УВ пред засенчените области да бидат термички стврднати.

Deepmaterial е ниска температура лек bga преклопен чип за недоволно полнење PCB епоксиден лепак материјал за лепило за процесирање и добавувачи на материјали за премачкување отпорни на температура, снабдување со еднокомпонентни епоксидни соединенија за недоволно полнење, епоксидна преполна капсулант, материјали за капсули за превртување за преклопување чип во PCB електронско коло, epoxy врз основа на чипови недоволно полнење и кочан инкапсулација материјали и така натаму.