Најдобар производител и добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење

Shenzhen DeepMaterial Technologies Co., Ltd е производител на превртувачки чип bga епоксиден материјал и епоксидна инкапсулант во Кина, производство на капсуланти со недоволно полнење, smt pcb епоксидна епоксидна супстанција, еднокомпонентни епоксидни соединенија за недоволно полнење, епоксидна епоксидна супстанција со прелистувачки чип и за csp и bga.

Под полнење е епоксиден материјал кој ги пополнува празнините помеѓу чипот и неговиот носач или готовиот пакет и подлогата од ПХБ. Недоволното полнење ги штити електронските производи од удари, падови и вибрации и го намалува оптоварувањето на кревките врски за лемење предизвикано од разликата во термичката експанзија помеѓу силиконскиот чип и носачот (два за разлика од материјалите).

Во апликациите за недоволно полнење на капиларите, прецизен волумен на материјал за недоволно полнење се распределува долж страната на чипот или пакувањето за да тече одоздола низ капиларното дејство, пополнувајќи ги воздушните празнини околу топчињата за лемење што ги поврзуваат пакетите со чипови со ПХБ или наредените чипови во пакувања со повеќе чипови. Материјалите за недоволно полнење, кои понекогаш се користат за недоволно полнење, се депонираат на подлогата пред да се закачи чип или пакување и повторно да се истече. Лененото недоволно полнење е уште еден пристап кој вклучува употреба на смола за пополнување на празнините помеѓу чипот и подлогата.

Без недоволно полнење, очекуваниот животен век на производот би бил значително намален поради пукање на меѓусебните врски. Под полнење се применува во следните фази од производниот процес за да се подобри доверливоста.

Најдобар добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење (1)

Целосен водич за недоволно полнење епоксидни:

Што е епоксидно недоволно полнење?

За што се користи епоксидот за недоволно полнење?

Што е недоволно полнење за Bga?

Што е епоксидна епоксидна подлога во IC?

Што е Underfill епоксид во Smt?

Кои се својствата на материјалот со недоволно полнење?

Што е обликуван материјал за недоволно полнење?

Како да го отстраните материјалот за недоволно полнење?

Како да се пополни епоксидот со недоволно полнење

Кога го пополнувате епоксидот со недоволно полнење

Епоксидно полнење е водоотпорно

Процес на чип со епоксиден превртување со недоволно полнење

Метод на епоксидно недоволно полнење Bga

Како да направите епоксидна смола за недоволно полнење

Дали има некакви ограничувања или предизвици поврзани со епоксидното недоволно полнење?

Кои се предностите на користењето на епоксидна подпополнување?

Како се применува епоксидното недоволно полнење во производството на електроника?

Кои се некои типични примени на епоксидно недоволно полнење?

Кои се процесите на стврднување за епоксидно недоволно полнење?

Кои се достапните различни видови на епоксидни материјали за недоволно полнење?

Што е епоксидно недоволно полнење?

Под полнење е вид на епоксиден материјал кој се користи за пополнување на празнините помеѓу полупроводничкиот чип и неговиот носач или помеѓу готовиот пакет и подлогата на плочата за печатено коло (PCB) во електронските уреди. Обично се користи во напредни технологии за пакување со полупроводници, како што се пакувања со преклопен чип и чип, за да се подобри механичката и топлинската доверливост на уредите.

Епоксидното недоволно полнење е типично направено од епоксидна смола, термореактивна полимер со одлични механички и хемиски својства, што го прави идеален за употреба во тешки електронски апликации. Епоксидната смола обично се комбинира со други адитиви, како што се зацврстувачи, полнила и модификатори, за да се подобрат нејзините перформанси и да се приспособат неговите својства за да се исполнат специфичните барања.

Епоксидното недоволно полнење е течен или полутечен материјал кој се дистрибуира на подлогата пред да се постави полупроводничката матрица на врвот. Потоа се стврднува или зацврстува, обично преку термички процес, за да се формира цврст, заштитен слој кој ја капсулира полупроводничката матрица и ја пополнува празнината помеѓу матрицата и подлогата.

Епоксидното недоволно полнење е специјализиран адхезивен материјал кој се користи во производството на електроника за да ги инкапсулира и заштити деликатните компоненти, како што се микрочиповите, со пополнување на јазот помеѓу елементот и подлогата, обично плоча со печатено коло (PCB). Најчесто се користи во технологијата со превртување, каде што чипот е монтиран со лицето надолу на подлогата за да се подобрат топлинските и електричните перформанси.

Примарната цел на епоксидните потполнувања е да обезбедат механичко засилување на пакувањето со преклопен чип, подобрувајќи ја неговата отпорност на механички стресови како што се термички циклус, механички удари и вибрации. Исто така, помага да се намали ризикот од дефекти на спојниците за лемење поради замор и несовпаѓање на термичката експанзија, што може да се појават за време на работата на електронскиот уред.

Материјалите за потполнување на епоксидот обично се формулираат со епоксидни смоли, средства за стврднување и полнила за да се постигнат саканите механички, термички и електрични својства. Тие се дизајнирани да имаат добра адхезија на полупроводничката матрица и подлогата, низок коефициент на термичка експанзија (CTE) за да се минимизира топлинскиот стрес и висока топлинска спроводливост за да се олесни дисипацијата на топлината од уредот.

Најдобар добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење (8)
За што се користи епоксидот за недоволно полнење?

Епоксидот за недоволно полнење е лепило од епоксидна смола што се користи во различни апликации за да обезбеди механичко засилување и заштита. Еве неколку вообичаени употреби на епоксидни со недоволно полнење:

Полупроводничка амбалажа: Епоксидот со недоволно полнење вообичаено се користи во полупроводничка амбалажа за да обезбеди механичка поддршка и заштита на деликатните електронски компоненти, како што се микрочиповите, монтирани на печатени плочки (PCB). Ја пополнува празнината помеѓу чипот и ПХБ, спречувајќи стрес и механички оштетувања предизвикани од термичка експанзија и контракција за време на работата.

Сврзување со преклопен чип: Епоксидот со недоволно полнење се користи за поврзување со преклопен чип, кој ги поврзува полупроводничките чипови директно со ПХБ без жичани врски. Епоксидот ја пополнува празнината помеѓу чипот и ПХБ, обезбедувајќи механичко засилување и електрична изолација додека ги подобрува топлинските перформанси.

Производство на дисплеј: Епоксидот со недоволно полнење се користи за производство на дисплеи, како што се дисплеи со течни кристали (LCD) и емисии со органски диоди што емитуваат светлина (OLED). Се користи за поврзување и зајакнување на деликатните компоненти, како што се двигателите на екранот и сензорите за допир, за да се обезбеди механичка стабилност и издржливост.

Оптоелектронски уреди: Епоксидот со недоволно полнење се користи во оптоелектронски уреди, како што се оптички примопредаватели, ласери и фотодиоди, за да се обезбеди механичка поддршка, да се подобрат топлинските перформанси и да се заштитат чувствителните компоненти од фактори на животната средина.

Автомобилска електроника: Епоксидот со недоволно полнење се користи во автомобилската електроника, како што се електронските контролни единици (ECU) и сензорите, за да се обезбеди механичко засилување и заштита од температурни екстреми, вибрации и сурови еколошки услови.

Воздухопловни и одбранбени апликации: Епоксидот со недоволно полнење се користи во воздушната и одбранбените апликации, како што се авиони, радарски системи и воена електроника, за да се обезбеди механичка стабилност, заштита од температурни флуктуации и отпорност на удари и вибрации.

Потрошувачка електроника: Епоксидот со недоволно полнење се користи во различни електроника за широка потрошувачка, вклучително и паметни телефони, таблети и конзоли за игри, за да обезбеди механичко засилување и да ги заштити електронските компоненти од оштетување поради термички циклус, удари и други стресови.

Медицински уреди: Епоксидот со недоволно полнење се користи во медицински уреди, како што се имплантирани уреди, дијагностичка опрема и уреди за следење, за да се обезбеди механичко засилување и да се заштитат деликатните електронски компоненти од суровите физиолошки средини.

LED пакување: Епоксидот со недоволно полнење се користи во пакувањето на диоди што емитуваат светлина (LED) за да се обезбеди механичка поддршка, термичко управување и заштита од влага и други фактори на животната средина.

Општа електроника: Епоксидот со недоволно полнење се користи во широк опсег на општа електроника каде што е потребно механичко засилување и заштита на електронските компоненти, како што се електрониката за напојување, индустриската автоматизација и телекомуникациската опрема.

Што е недоволно полнење за Bga?

Материјалот за недоволно полнење за BGA (Ball Grid Array) е материјал заснован на епоксид или полимер кој се користи за пополнување на празнината помеѓу пакетот BGA и PCB (печатено коло) по лемењето. BGA е тип на пакување за површинско монтирање што се користи во електронски уреди што обезбедува висока густина на врски помеѓу интегрираното коло (IC) и ПХБ. Материјалот со недоволно полнење ја подобрува доверливоста и механичката цврстина на спојките за лемење BGA, ублажувајќи го ризикот од дефекти поради механички напрегања, термички циклус и други фактори на животната средина.

Материјалот за недоволно полнење е типично течен и тече под пакетот BGA преку капиларно дејство. Потоа се подложува на процес на стврднување за да се зацврсти и да создаде цврста врска помеѓу BGA и PCB, обично преку изложеност на топлина или УВ. Материјалот за недоволно полнење помага да се распределат механичките напрегања што може да се појават за време на термички циклус, намалувајќи го ризикот од пукање на спојот за лемење и подобрувајќи ја севкупната сигурност на пакетот BGA.

Материјалот за недоволно полнење за BGA е внимателно избран врз основа на фактори како што се специфичниот дизајн на пакетот BGA, материјалите што се користат во PCB и BGA, работната средина и наменетата апликација. Некои вообичаени материјали за потполнување за BGA вклучуваат епоксидна основа, без проток и недоволно полнење со различни материјали за полнење како што се силика, алуминиум или проводни честички. Изборот на соодветен материјал за недоволно полнење е од клучно значење за да се обезбеди долгорочна доверливост и перформанси на BGA пакетите во електронските уреди.

Дополнително, материјалот со недоволно полнење за BGA може да обезбеди заштита од влага, прашина и други загадувачи кои инаку може да навлезат во јазот помеѓу BGA и PCB, потенцијално предизвикувајќи корозија или кратки споеви. Ова може да помогне да се зголеми издржливоста и доверливоста на BGA пакетите во сурови средини.

Што е епоксидна епоксидна подлога во IC?

Епоксидот со недоволно полнење во IC (Integrated Circuit) е леплив материјал кој ја пополнува празнината помеѓу полупроводничкиот чип и подлогата (како што е плочата за печатено коло) во електронските уреди. Најчесто се користи во процесот на производство на ИЦ за да се подобри нивната механичка сила и сигурност.

ИЦ-овите обично се состојат од полупроводнички чип кој содржи различни електронски компоненти, како што се транзистори, отпорници и кондензатори, кои се поврзани со надворешни електрични контакти. Овие чипови потоа се монтираат на подлога, која обезбедува поддршка и електрично поврзување со остатокот од електронскиот систем. Сепак, поради разликите во коефициентите на термичка експанзија (CTEs) помеѓу чипот и подлогата и напрегањата и напрегањата што се доживуваат за време на работата, може да се појават механички стрес и проблеми со сигурноста, како што се дефекти или механички пукнатини предизвикани од термички циклус.

Епоксидот со недоволно полнење ги решава овие проблеми со пополнување на јазот помеѓу чипот и подлогата, создавајќи механички цврста врска. Тоа е тип на епоксидна смола формулирана со специфични својства, како што се низок вискозитет, висока јачина на адхезија и добри термички и механички својства. За време на производниот процес, епоксидот со недоволно полнење се нанесува во течна форма, а потоа се стврднува за да се зацврсти и да создаде силна врска помеѓу чипот и подлогата. IC се чувствителни електронски уреди подложни на механички стрес, температурен циклус и други фактори на животната средина за време на работата, што може да предизвика дефект поради замор на спојниците за лемење или раслојување помеѓу чипот и подлогата.

Епоксидот со недоволно полнење помага во прераспределбата и минимизирањето на механичките напрегања и напрегања за време на работата и обезбедува заштита од влага, загадувачи и механички удари. Исто така, помага да се подобри сигурноста на термичкиот циклус на ИЦ со намалување на ризикот од пукање или раслојување помеѓу чипот и подлогата поради температурни промени.

Што е Underfill епоксид во Smt?

Епоксидот со недоволно полнење во технологијата за површинска монтажа (SMT) се однесува на тип на леплив материјал што се користи за пополнување на празнината помеѓу полупроводничкиот чип и подлогата во електронските уреди како што се печатените плочки (PCB). SMT е популарен метод за склопување електронски компоненти на ПХБ, а епоксидот со недоволно полнење најчесто се користи за да се подобри механичката цврстина и сигурноста на спојките за лемење помеѓу чипот и ПХБ.

Кога електронските уреди се подложени на термички циклус и механички стрес, како за време на работа или транспорт, разликите во коефициентот на термичка експанзија (CTE) помеѓу чипот и ПХБ може да предизвикаат оптоварување на спојниците за лемење, што доведува до потенцијални дефекти како што се пукнатини или раслојување. Епоксидот со недоволно полнење се користи за да се ублажат овие проблеми со пополнување на јазот помеѓу чипот и подлогата, обезбедување механичка поддршка и спречување на зглобовите за лемење да се доживеат прекумерен стрес.

Епоксидот со недоволно полнење е типично термореактивен материјал кој се дистрибуира во течна форма на ПХБ и се влева во јазот помеѓу чипот и подлогата преку капиларно дејство. Потоа се стврднува за да се формира цврст и издржлив материјал кој го врзува чипот со подлогата, подобрувајќи го целокупниот механички интегритет на спојниците за лемење.

Епоксидот со недоволно полнење служи неколку основни функции во склоповите на SMT. Тоа помага да се минимизира формирањето на пукнатини или фрактури на спојниците за лемење поради термички циклус и механички напрегања за време на работата на електронските уреди. Исто така, ја подобрува термичката дисипација од IC до подлогата, што помага да се подобри доверливоста и перформансите на електронскиот склоп.

Епоксидот со недоволно полнење во склоповите на SMT бара прецизни техники на издавање за да се обезбеди правилно покривање и рамномерна дистрибуција на епоксидот без да се предизвика никакво оштетување на IC или подлогата. Напредната опрема како што се роботите за издавање и печките за лекување најчесто се користи во процесот на недоволно полнење за да се постигнат конзистентни резултати и висококвалитетни врски.

Кои се својствата на материјалот со недоволно полнење?

Материјалите за недоволно полнење вообичаено се користат во процесите на производство на електроника, конкретно, пакувањето со полупроводници, за да се зголеми доверливоста и издржливоста на електронските уреди како што се интегрираните кола (ICs), топчестите решетки (BGAs) и пакувањата со флип-чип. Карактеристиките на материјалите за недоволно полнење може да варираат во зависност од специфичниот тип и формулација, но генерално го вклучуваат следново:

Топлинска спроводливост: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат добра топлинска спроводливост за да ја исфрлат топлината што ја создава електронскиот уред за време на работата. Ова помага да се спречи прегревање, што може да доведе до неуспех.

Компатибилност со CTE (коефициент на термичка експанзија): Материјалите за недоволно полнење треба да имаат CTE што е компатибилен со CTE на електронскиот уред и подлогата на која е врзан. Ова помага да се минимизира термичкиот стрес за време на температурниот циклус и спречува раслојување или пукање.

Низок вискозитет: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат мала густина за да им се овозможи лесно да течат за време на процесот на капсулирање и да ги пополнат празнините помеѓу електронскиот уред и подлогата, обезбедувајќи униформа покриеност и минимизирање на празнините.

Адхезија: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат добра адхезија на електронскиот уред и подлогата за да се обезбеди силна врска и да се спречи раслојување или одвојување под термички и механички напрегања.

Електрична изолација: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат високи својства на електрична изолација за да се спречат кратки споеви и други електрични дефекти на уредот.

Механичка сила: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат доволна механичка цврстина за да ги издржат напрегањата што се среќаваат за време на температурниот циклус, ударите, вибрациите и другите механички оптоварувања без пукање или деформирање.

Време на лекување: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат соодветно време на стврднување за да се обезбеди правилно лепење и стврднување без да предизвика одложувања во процесот на производство.

Издавање и повторна обработливост: Материјалите за недоволно полнење треба да бидат компатибилни со опремата за издавање што се користи во производството и да дозволуваат преработка или поправка доколку е потребно.

Отпорност на влага: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат добра отпорност на влага за да се спречи навлегување на влага, што може да предизвика дефект на уредот.

Рок на траење: Материјалите за недоволно полнење треба да имаат разумен рок на траење, што овозможува соодветно складирање и употребливост со текот на времето.

Најдобар епоксиден подфил BGA процесен материјал
Што е обликуван материјал за недоволно полнење?

Во електронско пакување се користи обликуван материјал за недоволно полнење за да се инкапсулираат и заштитат полупроводничките уреди, како што се интегрираните кола (ICs), од надворешни фактори на животната средина и механички напрегања. Обично се нанесува како течен или паста материјал, а потоа се стврднува за да се зацврсти и да создаде заштитен слој околу полупроводничкиот уред.

Формирани материјали за недоволно полнење најчесто се користат во пакување со преклопен чип, кој меѓусебно ги поврзува полупроводничките уреди со плочата за печатено коло (PCB) или подлогата. Пакувањето со преклопен чип овозможува шема за меѓусебно поврзување со висока густина и високи перформанси, каде што полупроводничкиот уред е монтиран со лицето надолу на подлогата или ПХБ, а електричните поврзувања се направени со помош на метални испакнатини или топчиња за лемење.

Формираниот материјал за недоволно полнење обично се издава во течна или паста форма и тече под полупроводничкиот уред со капиларно дејство, пополнувајќи ги празнините помеѓу уредот и подлогата или ПХБ. Материјалот потоа се стврднува со употреба на топлина или други методи на стврднување за да се зацврсти и да се создаде заштитен слој кој го опфаќа уредот, обезбедувајќи механичка поддршка, топлинска изолација и заштита од влага, прашина и други загадувачи.

Материјалите за калап што не се полни обично се формулирани да имаат својства како што се низок вискозитет за лесно издавање, висока термичка стабилност за сигурни перформанси при широк опсег на работни температури, добра адхезија на различни подлоги, низок коефициент на термичка експанзија (CTE) за минимизирање на стресот за време на температурата возење велосипед и високи својства на електрична изолација за да се спречат кратки кола.

Секако! Покрај карактеристиките споменати претходно, калапните материјали за недоволно полнење може да имаат и други карактеристики прилагодени на специфични апликации или барања. На пример, некои развиени материјали за недоволно полнење може да имаат зголемена топлинска спроводливост за да се подобри дисипацијата на топлина од полупроводничкиот уред, што е од суштинско значење во апликациите со висока моќност каде што термичкото управување е критично.

Како да го отстраните материјалот за недоволно полнење?

Отстранувањето на недоволно исполнетиот материјал може да биде предизвик, бидејќи е дизајниран да биде издржлив и отпорен на фактори на животната средина. Сепак, може да се користат неколку стандардни методи за отстранување на материјалот за недоволно полнење, во зависност од специфичниот тип на недоволно полнење и посакуваниот исход. Еве неколку опции:

Термички методи: Материјалите за недоволно полнење обично се дизајнирани да бидат термички стабилни, но понекогаш може да се омекнат или стопат со примена на топлина. Ова може да се направи со помош на специјализирана опрема како што е станица за преработка на топол воздух, рачка за лемење со загреан нож или инфрацрвен грејач. Омекнатото или стопеното недоволно полнење потоа може внимателно да се изгребе или подигне со помош на соодветна алатка, како што е пластична или метална стругалка.

Хемиски методи: Хемиските растворувачи можат да растворат или омекнат некои недоволно наполнети материјали. Видот на потребниот растворувач зависи од специфичниот тип на материјал за недоволно полнење. Типични растворувачи за отстранување на недоволното полнење вклучуваат изопропил алкохол (IPA), ацетон или специјализирани раствори за отстранување на недоволното полнење. Растворувачот обично се нанесува на материјалот за недоволно полнење и се остава да навлезе и да го омекне, по што материјалот може внимателно да се изгребе или избрише.

Механички методи: Материјалот за недоволно полнење може да се отстрани механички користејќи абразивни или механички методи. Ова може да вклучува техники како што се мелење, брусење или мелење, со користење на специјализирани алатки или опрема. Автоматизираните процеси обично се поагресивни и може да бидат погодни за случаи кога другите начини не се ефикасни, но тие исто така може да претставуваат ризик од оштетување на основната подлога или компоненти и треба да се користат со претпазливост.

Комбинирани методи: Во некои случаи, комбинација на техники може да го отстрани недоволно исполнетиот материјал. На пример, може да се користат различни термички и хемиски процеси, каде што се применува топлина за омекнување на материјалот што не се полни, растворувачи за дополнително растворање или омекнување на материјалот и механички методи за отстранување на преостанатиот остаток.

Како да се пополни епоксидот со недоволно полнење

Еве чекор-по-чекор водич за тоа како да се дополни епоксидот:

Чекор 1: Соберете материјали и опрема

Епоксиден материјал со недоволно полнење: Изберете висококвалитетен епоксиден материјал кој е компатибилен со електронските компоненти со кои работите. Следете ги упатствата на производителот за времето на мешање и стврднување.

Опрема за дистрибуција: Ќе ви треба систем за дозирање, како што е шприц или диспензер, за прецизно и рамномерно нанесување на епоксидот.

Извор на топлина (опционално): Некои недоволно наполнети епоксидни материјали бараат стврднување со топлина, така што можеби ќе ви треба извор на топлина, како рерна или рингла.

Материјали за чистење: Имајте изопропил алкохол или слично средство за чистење, марамчиња без влакненца и ракавици за чистење и ракување со епоксидот.

Чекор 2: Подгответе ги компонентите

Исчистете ги компонентите: Уверете се дека компонентите што треба да се дополнат се чисти и без какви било загадувачи, како што се прашина, маснотии или влага. Исчистете ги темелно користејќи изопропил алкохол или слично средство за чистење.

Нанесете лепило или флукс (доколку е потребно): Во зависност од епоксидниот материјал што е недоволно полнење и компонентите што се користат, можеби ќе треба да нанесете лепило или флукс на компонентите пред да го нанесете епоксидот. Следете ги упатствата на производителот за конкретниот материјал што се користи.

Чекор 3: Измешајте го епоксидот

Следете ги упатствата на производителот за правилно мешање на епоксидниот материјал со недоволно полнење. Ова може да вклучува комбинирање на две или повеќе епоксидни компоненти во специфични соодноси и нивно темелно мешање за да се постигне хомогена смеса. Користете чист и сув сад за мешање.

Чекор 4: Нанесете го епоксидот

Ставете го епоксидот во системот за издавање: Наполнете го системот за дозирање, како што е шприц или диспензер, со измешаниот епоксиден материјал.

Нанесете го епоксидот: Распрснете го епоксидниот материјал на просторот што треба недоволно да се наполни. Погрижете се да го нанесете епоксидот на униформен и контролиран начин за да обезбедите целосна покриеност на компонентите.

Избегнувајте воздушни меури: Избегнувајте заробување воздушни меури во епоксидот, бидејќи тие можат да влијаат на перформансите и сигурноста на недоволно наполнетите компоненти. Користете соодветни техники за издавање, како што е бавен и постојан притисок, и нежно елиминирајте ги заробените воздушни меури со вакум или допрете го склопот.

Чекор 5: Излечете го епоксидот

Излечете го епоксидот: Следете ги упатствата на производителот за стврднување на епоксидот со недоволно полнење. Во зависност од употребениот епоксиден материјал, ова може да вклучува фиксирање на собна температура или користење на извор на топлина.

Оставете соодветно време на стврднување: Дајте му на епоксидот доволно време целосно да се стврдне пред да ракувате или понатамошната обработка на компонентите. Во зависност од епоксидниот материјал и условите за стврднување, ова може да потрае од неколку часа до неколку дена.

Чекор 6: Исчистете и проверете

Исчистете го вишокот епоксид: Откако епоксидот ќе се стврдне, отстранете го вишокот епоксид со соодветни методи за чистење, како што се стругање или сечење.

Проверете ги недоволно пополнетите компоненти: Проверете ги недоволно пополнетите компоненти за какви било дефекти, како што се празнини, раслојување или нецелосно покривање. Доколку се најдат некакви дефекти, преземете соодветни корективни мерки, како што е повторно полнење или повторно лекување, по потреба.

Најдобар добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење (10)
Кога го пополнувате епоксидот со недоволно полнење

Времето на неисполнување на епоксидот ќе зависи од специфичниот процес и примена. Епоксидот со недоволно полнење обично се нанесува откако микрочипот е монтиран на плочката и се формираат спојниците за лемење. Со помош на диспензер или шприц, епоксидот со недоволно полнење потоа се распределува во мала празнина помеѓу микрочипот и плочката. Епоксидот потоа се стврднува или стврднува, обично загревајќи го до одредена температура.

Точниот тајминг на нанесувањето на епоксидот со недоволно полнење може да зависи од фактори како што се типот на употребениот епоксид, големината и геометријата на празнината што треба да се пополни и специфичниот процес на стврднување. Неопходно е да се следат упатствата на производителот и препорачаниот метод за конкретната епоксидна боја што се користи.

Еве неколку секојдневни ситуации кога може да се примени епоксидна облога со недоволно полнење:

Сврзување со преклопен чип: Епоксидот со недоволно полнење најчесто се користи за поврзување со преклопен чип, метод за прицврстување на полупроводнички чип директно на ПХБ без поврзување со жица. Откако преклопниот чип е прикачен на ПХБ, вообичаено се нанесува епоксидна обвивка за да се пополни празнината помеѓу чипот и ПХБ, обезбедувајќи механичко засилување и заштитувајќи го чипот од фактори на животната средина како што се влагата и температурните промени.

Технологија за површинско монтирање (SMT): Епоксидот со дополнителен материјал може да се користи и во процесите на технологија за површинско монтирање (SMT), каде што електронските компоненти како што се интегрираните кола (ICs) и отпорниците се монтираат директно на површината на PCB. Епоксидот со недоволно полнење може да се нанесе за зајакнување и заштита на овие компоненти откако ќе се продаде на ПХБ.

Склоп на чип на плоча (COB): Во склопот на чип на плочата (COB), голите полупроводнички чипови се прикачуваат директно на ПХБ со помош на спроводливи лепила, а епоксидот со недоволно полнење може да се користи за капсулирање и зајакнување на чиповите, подобрувајќи ја нивната механичка стабилност и сигурност.

Поправка на ниво на компоненти: Епоксидот со недоволно полнење може да се користи и во процесите на поправка на ниво на компоненти, каде што оштетените или неисправните електронски компоненти на ПХБ се заменуваат со нови. Епоксидот со недоволно полнење може да се нанесе на компонентата за замена за да се обезбеди соодветна адхезија и механичка стабилност.

Епоксидно полнење е водоотпорно

Да, епоксидниот филер е генерално водоотпорен откако ќе зарасне. Епоксидните полнила се познати по нивната одлична адхезија и отпорност на вода, што ги прави популарен избор за различни апликации кои бараат цврста и водоотпорна врска.

Кога се користи како полнење, епоксидот може ефикасно да ги пополни пукнатините и празнините во различни материјали, вклучувајќи дрво, метал и бетон. Откако ќе се стврдне, создава тврда, издржлива површина отпорна на вода и влага, што го прави идеален за употреба во области изложени на вода или висока влажност.

Сепак, важно е да се забележи дека не сите епоксидни полнила се создадени еднакви, а некои може да имаат различни нивоа на отпорност на вода. Секогаш е добра идеја да ја проверите етикетата на конкретниот производ или да се консултирате со производителот за да се уверите дека е погоден за вашиот проект и наменетата употреба.

За да се обезбедат најдобри резултати, неопходно е правилно да се подготви површината пред да се нанесе епоксидниот филер. Ова обично вклучува темелно чистење на областа и отстранување на кој било лабав или оштетен материјал. Откако површината е правилно подготвена, епоксидниот филер може да се измеша и да се нанесе според упатствата на производителот.

Исто така, важно е да се забележи дека не сите епоксидни полнила се создадени еднакви. Некои производи можеби се посоодветни за специфични апликации или површини од другите, па затоа е од суштинско значење да се избере вистинскиот производ за оваа работа. Дополнително, некои епоксидни полнила може да бараат дополнителни премази или заптивки за да обезбедат долготрајна хидроизолациона заштита.

Епоксидните полнила се познати по нивните водоотпорни својства и способноста да создадат цврста и издржлива врска. Сепак, следењето на правилните техники на примена и изборот на вистинскиот производ се од суштинско значење за да се обезбедат најдобри резултати.

Процес на чип со епоксиден превртување со недоволно полнење

Еве ги чекорите за да се изврши процес на превртување на епоксиден чип со недоволно полнење:

чистење: Подлогата и преклопниот чип се чистат за да се отстранат сите прашини, остатоци или загадувачи кои би можеле да пречат на недоволно исполнетата епоксидна врска.

Издавање: Ненаполнетиот епоксид се распределува на подлогата на контролиран начин, со помош на диспензер или игла. Процесот на издавање мора да биде прецизен за да се избегне прелевање или празнини.

Усогласување: Потоа, чипот за превртување се усогласува со подлогата со помош на микроскоп за да се обезбеди точно поставување.

Повторно проток: Превртувачкиот чип повторно се истура со помош на печка или печка за да се стопат испакнатините за лемење и да се залепи чипот со подлогата.

Лекување: Ненаполнетиот епоксид се стврднува со загревање во рерна на одредена температура и време. Процесот на стврднување овозможува епоксидот да тече и да ги пополни сите празнини помеѓу преклопниот чип и подлогата.

чистење: По процесот на стврднување, вишокот епоксид се отстранува од рабовите на чипот и подлогата.

инспекција: Последниот чекор е да го прегледате преклопниот чип под микроскоп за да се осигурате дека нема празнини или празнини во недоволно исполнетата епоксидна смола.

Пост-лекување: Во некои случаи, може да биде неопходен процес по стврднување за да се подобрат механичките и термичките својства на недоволно наполнетиот епоксид. Ова вклучува повторно загревање на чипот на повисока температура подолг период за да се постигне поцелосно вкрстено поврзување на епоксидот.

Електрично тестирање: По процесот на превртување на епоксидни чипови со недоволно полнење, уредот се тестира за да се осигура дека функционира правилно. Ова може да вклучува проверка на шорцеви или отвори во колото и тестирање на електричните карактеристики на уредот.

Пакување: Откако уредот ќе биде тестиран и потврден, може да се спакува и да се испрати до клиентот. Пакувањето може да вклучува дополнителна заштита, како што е заштитна обвивка или инкапсулација, за да се осигура дека уредот нема да се оштети за време на транспортот или ракувањето.

Најдобар добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење (9)
Метод на епоксидно недоволно полнење Bga

Процесот вклучува пополнување на просторот помеѓу BGA чипот и плочката со епоксид, што обезбедува дополнителна механичка поддршка и ги подобрува топлинските перформанси на врската. Еве ги чекорите вклучени во методот BGA со епоксидно недоволно полнење:

 • Подгответе го пакетот BGA и ПХБ така што ќе ги чистите со растворувач за да ги отстраните загадувачите кои можат да влијаат на врската.
 • Нанесете мала количина на флукс во центарот на пакетот BGA.
 • Ставете го пакетот BGA на ПХБ и употребете рерна за лемење на пакувањето на плочата.
 • Нанесете мала количина на епоксидна дополна на аголот на пакетот BGA. Недоволното полнење треба да се нанесе на аголот најблиску до центарот на пакувањето и не треба да покрива ниту едно од топчињата за лемење.
 • Користете капиларно дејство или правосмукалка за да го повлечете недоволното полнење под BGA пакетот. Недоволното полнење треба да тече околу топчињата за лемење, пополнувајќи ги празнините и создавајќи цврста врска помеѓу BGA и PCB.
 • Излечете го недоволното полнење според упатствата на производителот. Ова обично вклучува загревање на склопот до одредена температура за одредено време.
 • Исчистете го склопот со растворувач за да го отстраните вишокот флукс или недоволно полнење.
 • Проверете го недоволното полнење за празнини, меурчиња или други дефекти што може да ги загрозат перформансите на BGA чипот.
 • Исчистете го вишокот епоксид од BGA чипот и колото со помош на растворувач.
 • Тестирајте го BGA чипот за да се уверите дека функционира правилно.

Епоксидното недоволно полнење обезбедува голем број придобивки за пакетите BGA, вклучувајќи подобрена механичка сила, намален стрес на спојниците за лемење и зголемена отпорност на термички циклус. Сепак, внимателното следење на упатствата на производителот обезбедува цврста и сигурна врска помеѓу пакетот BGA и ПХБ.

Како да направите епоксидна смола за недоволно полнење

Епоксидната смола со недоволно полнење е вид на лепило што се користи за пополнување на празнините и зајакнување на електронските компоненти. Еве ги општите чекори за правење недоволно наполнета епоксидна смола:

 • Состојки:
 • Епоксидна смола
 • Држач
 • Материјали за полнење (како што се силика или стаклени монистра)
 • Растворувачи (како што се ацетон или изопропил алкохол)
 • Катализатори (опционално)

Чекори:

Изберете соодветна епоксидна смола: Изберете епоксидна смола што е погодна за вашата апликација. Епоксидните смоли доаѓаат во различни видови со различни својства. За апликации со недоволно полнење, изберете смола со висока јачина, мало собирање и добра адхезија.

Измешајте ја епоксидната смола и зацврстувачот: Повеќето епоксидни смоли со недоволно полнење доаѓаат во комплет од два дела, со смолата и зацврстувачот спакувани одделно. Измешајте ги двата дела заедно според упатствата на производителот.

Додадете материјали за полнење: Додадете материјали за полнење во смесата со епоксидна смола за да ја зголемите нејзината вискозност и да обезбедите дополнителна структурна поддршка. Како полнила најчесто се користат силика или стаклени мониста. Полека додавајте ги филерите и измешајте темелно додека не се постигне саканата конзистентност.

Додадете растворувачи: Растворувачите може да се додадат во смесата со епоксидна смола за да се подобри нејзината проточност и својствата на влажнење. Ацетон или изопропил алкохол се најчесто користени растворувачи. Растворувачите се додаваат полека и се меша темелно додека не се постигне саканата конзистентност.

Изборно: Додадете катализатори: катализаторите може да се додадат во смесата со епоксидна смола за да се забрза процесот на стврднување. Сепак, активирачите може да го намалат и векот на смесата во тенџере, затоа користете ги умерено. Следете ги упатствата на производителот за соодветната количина на катализатор што треба да се додаде.

Нанесете ја епоксидната смола со недоволно полнење за полнење смесата од епоксидна смола до јазот или зглобот. Користете шприц или диспензер за прецизно нанесете ја смесата и избегнувајте воздушни меури. Погрижете се смесата да биде рамномерно распоредена и да ги покрие сите површини.

Излечете ја епоксидната смола: Епоксидната смола може да се излечи според упатствата на производителот. Повеќето епоксидни смоли се лепат на собна температура, но некои може да бараат покачени температури за побрзо стврднување.

 Дали има некакви ограничувања или предизвици поврзани со епоксидното недоволно полнење?

Да, има ограничувања и предизвици поврзани со недоволното полнење со епоксидна боја. Некои од вообичаените ограничувања и предизвици се:

Несовпаѓање на термичка експанзија: Епоксидните потполнувања имаат коефициент на термичка експанзија (CTE) кој се разликува од CTE на компонентите што се користат за полнење. Ова може да предизвика термички напрегања и може да доведе до дефекти на компонентите, особено во средини со висока температура.

Предизвици за обработка: Епоксидот недоволно ја пополнува специјализираната опрема и техники за обработка, вклучително и опрема за издавање и стврднување. Ако не се направи правилно, недоволното полнење може да не ги пополни правилно празнините помеѓу компонентите или може да предизвика оштетување на компонентите.

Чувствителност на влага: Епоксидните потполнувања се чувствителни на влага и можат да ја апсорбираат влагата од околината. Ова може да предизвика проблеми со адхезијата и може да доведе до дефекти на компонентите.

Хемиска компатибилност: Епоксидните потполнувања можат да реагираат со некои материјали што се користат во електронските компоненти, како што се маски за лемење, лепила и флукс. Ова може да предизвика проблеми со адхезијата и може да доведе до дефекти на компонентите.

Цена: Епоксидните потполнувања може да бидат поскапи од другите материјали за недоволно полнење, како што се капиларните потполнувања. Ова може да ги направи помалку привлечни за употреба во средини за производство со голем обем.

Грижи за животната средина: Епоксидното недоволно полнење може да содржи опасни хемикалии и материјали, како што се бисфенол А (BPA) и фталати, кои можат да претставуваат ризик за здравјето на луѓето и животната средина. Производителите мора да преземат соодветни мерки на претпазливост за да обезбедат безбедно ракување и отстранување на овие материјали.

 Време на лекување: Недоволното полнење на епоксидот бара одредено време за да се излечи пред да може да се користи во апликацијата. Времето на стврднување може да варира во зависност од специфичната формулација на недоволното полнење, но обично се движи од неколку минути до неколку часа. Ова може да го забави процесот на производство и да го зголеми целокупното време на производство.

Додека епоксидните недоволно полнење нудат многу предности, вклучително и подобрена доверливост и издржливост на електронските компоненти, тие исто така претставуваат некои предизвици и ограничувања кои мора внимателно да се разгледаат пред употреба.

Кои се предностите на користењето на епоксидна подпополнување?

Еве некои од предностите на користењето на епоксидно недоволно полнење:

Чекор 1: Зголемена доверливост

Една од најзначајните предности на користењето на епоксидно недоволно полнење е зголемената доверливост. Електронските компоненти се ранливи на оштетување поради термички и механички стресови, како што се термички циклус, вибрации и шок. Епоксидното недоволно полнење помага да се заштитат спојките за лемење на електронските компоненти од оштетување поради овие напрегања, што може да ја зголеми доверливоста и животниот век на електронскиот уред.

Чекор 2: Подобрени перформанси

Со намалување на ризикот од оштетување на електронските компоненти, недоволното полнење на епоксидот може да помогне да се подобрат севкупните перформанси на уредот. Неправилно зајакнатите електронски компоненти може да страдаат од намалена функционалност или дури и целосен неуспех, а епоксидните недоволно полнење може да помогнат да се спречат овие проблеми, што доведува до посигурен уред и со високи перформанси.

Чекор 3: Подобро термичко управување

Епоксидното недоволно полнење има одлична топлинска спроводливост, што помага да се исфрли топлината од електронските компоненти. Ова може да го подобри термичкото управување на уредот и да спречи прегревање. Прегревањето може да предизвика оштетување на електронските компоненти и да доведе до проблеми со перформансите или дури и целосно откажување. Со обезбедување на ефективно термичко управување, недоволното полнење на епоксидот може да ги спречи овие проблеми и да ги подобри севкупните перформанси и животниот век на уредот.

Чекор 4: Зголемена механичка сила

Епоксидното недоволно полнење обезбедува дополнителна механичка поддршка на електронските компоненти, што може да помогне да се спречи оштетување поради вибрации или удари. Неадекватно засилените електронски компоненти може да страдаат од механички стрес, што ќе доведе до повреда или целосно откажување. Епоксидот може да помогне да се спречат овие проблеми со обезбедување дополнителна механичка сила, што доведува до посигурен и издржлив уред.

Чекор 5: Намалено искривување

Епоксидното недоволно полнење може да помогне да се намали искривувањето на ПХБ за време на процесот на лемење, што може да доведе до подобрена доверливост и подобар квалитет на спојките за лемење. Искривувањето на ПХБ може да предизвика проблеми со усогласувањето на електронските компоненти, што доведува до вообичаени дефекти на лемењето што може да предизвика проблеми со доверливоста или целосен дефект. Епоксидното недоволно полнење може да помогне да се спречат овие проблеми со намалување на искривувањето за време на производството.

Најдобар добавувач на епоксидно лепило за недоволно полнење (6)
Како се применува епоксидното недоволно полнење во производството на електроника?

Еве ги чекорите вклучени во примената на епоксидно недоволно полнење во производството на електроника:

Подготовка на компонентите: Електронските компоненти мора да бидат дизајнирани пред да се нанесе епоксидна подполна. Компонентите се чистат за да се отстранат сите нечистотии, прашина или остатоци што може да го попречат адхезијата на епоксидот. Компонентите потоа се ставаат на ПХБ и се држат со помош на привремено лепило.

Дистрибуција на епоксид: Епоксидното недоволно полнење се дистрибуира на ПХБ со помош на машина за точење. Машината за точење е калибрирана за да го распределува епоксидот во прецизна количина и локација. Епоксидот се дистрибуира во континуиран тек по должината на работ на компонентата. Протокот на епоксидот треба да биде доволно долг за да го покрие целиот јаз помеѓу елементот и ПХБ.

Ширење на епоксидот: Откако ќе го доделите, мора да се рашири за да ја покрие празнината помеѓу компонентата и ПХБ. Ова може да се направи рачно со помош на мала четка или автоматизирана машина за ширење. Епоксидот треба да се шири рамномерно без да остави празнини или воздушни меури.

Лекување на епоксидот: Епоксидното потполнување потоа се фиксира за да се зацврсти и да формира цврста врска помеѓу компонентата и ПХБ. Процесот на стврднување може да се изврши на два начина: термички или УВ. При термичко стврднување, ПХБ се става во рерна и се загрева на одредена температура одредено време. При стврднување со УВ, епоксидот е изложен на ултравиолетова светлина за да започне процесот на стврднување.

Чистење: Откако ќе се стврднат долните епоксидни делови, вишокот епоксид може да се отстрани со помош на стругалка или растворувач. Неопходно е да се отстрани вишокот епоксид за да се спречи да се меша со работата на електронската компонента.

Кои се некои типични примени на епоксидно недоволно полнење?

Еве неколку типични примени на епоксидно недоволно полнење:

Полупроводничка амбалажа: Епоксидното недоволно полнење е широко употребувано во пакувањето на полупроводнички уреди, како што се микропроцесорите, интегрираните кола (ICs) и пакувањата со флип-чип. Во оваа апликација, епоксидното недоволно полнење ја пополнува празнината помеѓу полупроводничкиот чип и подлогата, обезбедувајќи механичко засилување и зголемувајќи ја топлинската спроводливост за да се исфрли топлината што се создава за време на работата.

Склопување на печатено коло (PCB): Епоксидното недоволно полнење се користи во телото на ПХБ за да се зголеми доверливоста на спојниците за лемење. Се нанесува на долната страна на компонентите како што се низата со топчести мрежи (BGA) и уреди за пакување со скала со чипови (CSP) пред повторното лемење. Епоксидните недоволно полнење се влеваат во празнините помеѓу компонентата и ПХБ, формирајќи силна врска што помага да се спречат дефекти на спојниците за лемење поради механички напрегања, како што се термички циклус и шок/вибрации.

Оптоелектроника: Епоксидното недоволно полнење исто така се користи за пакување на оптоелектронски уреди, како што се диоди што емитуваат светлина (LED) и ласерски диоди. Овие уреди генерираат топлина за време на работата, а епоксидните недоволно полнење помагаат да се исфрли оваа топлина и да се подобрат севкупните термички перформанси на уредот. Дополнително, недоволното полнење на епоксидот обезбедува механичко засилување за заштита на деликатните оптоелектронски компоненти од механички стресови и фактори на животната средина.

Автомобилска електроника: Епоксидното недоволно полнење се користи во автомобилската електроника за различни апликации, како што се контролните единици на моторот (ECU), контролните единици на менувачот (TCU) и сензорите. Овие електронски компоненти се подложени на сурови еколошки услови, вклучувајќи високи температури, влажност и вибрации. Епоксидното недоволно полнење штити од овие услови, обезбедувајќи сигурни перформанси и долготрајна издржливост.

Потрошувачка електроника: Епоксидното недоволно полнење се користи во различни електронски уреди за широка потрошувачка, вклучувајќи паметни телефони, таблети, конзоли за игри и уреди за носење. Тоа помага да се подобри механичкиот интегритет и топлинските перформанси на овие уреди, обезбедувајќи сигурна работа во различни услови на употреба.

Воздухопловна и одбрана: Епоксидното недоволно полнење се користи во воздушните и одбранбените апликации, каде што електронските компоненти мора да издржат екстремни средини, како што се високи температури, големи надморски височини и тешки вибрации. Епоксидното недоволно полнење обезбедува механичка стабилност и термичко управување, што го прави погоден за груби и тешки средини.

Кои се процесите на стврднување за епоксидно недоволно полнење?

Процесот на стврднување за недоволно полнење на епоксидот ги вклучува следните чекори:

Издавање: Епоксидното недоволно полнење обично се дистрибуира како течен материјал на подлогата или чипот со помош на диспензер или систем за млазница. Епоксидот се нанесува на прецизен начин за да се покрие целата површина што треба недоволно да се наполни.

Екапсулација: Штом епоксидот ќе се исфрли, чипот обично се поставува на врвот на подлогата, а епоксидниот недоволно полнење тече околу и под чипот, инкапсулирајќи го. Епоксидниот материјал е дизајниран да тече лесно и да ги пополнува празнините помеѓу чипот и подлогата за да формира униформа слој.

Пред-стврднување: Епоксидното недоволно полнење е типично претходно стврднето или делумно зацврстено до конзистентност слична на гел по инкапсулацијата. Ова се прави со подложување на склопот на процес на стврднување на ниски температури, како што е печење во рерна или инфрацрвена (IR). Чекорот за претходно стврднување помага да се намали вискозноста на епоксидот и го спречува неговото течење надвор од пределот за недоволно полнење во текот на следните чекори на стврднување.

По стврднување: Штом епоксидните дополнети се претходно стврднати, склопот е подложен на процес на стврднување на повисока температура, обично во конвекциона печка или комора за стврднување. Овој чекор е познат како пост-стврднување или финално стврднување и се прави за целосно стврднување на епоксидниот материјал и постигнување на неговите максимални механички и термички својства. Времето и температурата на процесот по стврднувањето се внимателно контролирани за да се обезбеди целосно стврднување на епоксидното недоволно полнење.

Ладење: По процесот на пост-стврднување, склопот обично се остава бавно да се олади до собна температура. Брзото ладење може да предизвика термички напрегања и да влијае на интегритетот на дополнетото полнење на епоксидот, така што контролираното ладење е од суштинско значење за да се избегнат какви било потенцијални проблеми.

инспекција: Штом епоксидните потполнувања се целосно стврднати и склопот ќе се олади, вообичаено се проверува дали има некакви дефекти или празнини во материјалот за недоволно полнење. Може да се користат рендгенски или други неуништувачки методи на тестирање за да се провери квалитетот на епоксидното дополнение и да се осигура дека соодветно ги врзал чипот и подлогата.

Кои се достапните различни видови на епоксидни материјали за недоволно полнење?

Достапни се неколку видови на епоксидни материјали за недоволно полнење, секој со свои својства и карактеристики. Некои од најчестите типови на епоксидни материјали за недоволно полнење се:

Капиларно потполнување: Капиларните материјали за недоволно полнење се епоксидни смоли со низок вискозитет кои се влеваат во тесните празнини помеѓу полупроводничкиот чип и неговата подлога за време на процесот на недоволно полнење. Дизајнирани се да имаат низок вискозитет, овозможувајќи им лесно да се влеваат во мали празнини преку капиларно дејство, а потоа да се стврднат за да формираат цврст, термореактивен материјал кој обезбедува механичко засилување на склопот на чип-подлогата.

Пополнување без проток: Како што сугерира името, материјалите за недоволно полнење не течат за време на процесот на недоволно полнење. Тие обично се формулирани со епоксидни смоли со висок вискозитет и се нанесуваат како претходно дистрибуирана епоксидна паста или филм на подлогата. За време на процесот на склопување, чипот се поставува на врвот на недоволното полнење, а склопот е подложен на топлина и притисок, што предизвикува епоксидот да се стврдне и да формира цврст материјал кој ги пополнува празнините помеѓу чипот и подлогата.

Лиено потполнување: Капените материјали за недоволно полнење се претходно обликувани епоксидни смоли поставени на подлогата и потоа се загреваат за да тече и да го инкапсулираат чипот за време на процесот на недоволно полнење. Тие обично се користат во апликации каде што е потребно производство со голем волумен и прецизна контрола на поставувањето на материјалот дополнителен.

Недополнето ниво на нафора: Материјалите за недоволно полнење на ниво на нафора се епоксидни смоли кои се нанесуваат на целата површина на обландата пред да се поединат поединечните чипови. Епоксидот потоа се стврднува, формирајќи цврст материјал кој обезбедува заштита од недоволно полнење на сите чипови на нафората. Недополнетото полнење на ниво на нафора обично се користи во процесите на пакување на ниво на обланда (WLP), каде што повеќе чипови се пакуваат заедно на една обланда пред да бидат одделени во поединечни пакувања.

Подполнување на капсулантот: Материјалите за недоволно полнење со капсулант се епоксидни смоли кои се користат за капсулирање на целиот склоп на чипот и подлогата, формирајќи заштитна бариера околу компонентите. Тие обично се користат во апликации кои бараат висока механичка сила, заштита на животната средина и зголемена доверливост.

За производителот на епоксидни лепила BGA Underfill

Deepmaterial е реактивен производител и добавувач на лепило чувствително на притисок на топло топење, произведува епоксидно епоксидно лепило, еднокомпонентно епоксидно лепило, двокомпонентно епоксидно лепило, лепило за топло топење, UV лепила за стврднување, оптички лепило со висок индекс на прекршување, лепило со магнет најдобро водоотпорно лепак за пластика за метал и стакло, електронски лепила лепак за електрични мотори и микромотори во домашни апарати.

ГАЗИРАЊЕ НА ВИСОК КВАЛИТЕТ
Deepmaterial е решена да стане лидер во електронската епоксидна индустрија за недоволно полнење, квалитетот е наша култура!

ФАБРИКСКА ЦЕНА НА ГОЛЕМО
Ветуваме дека ќе им дозволиме на клиентите да ги добијат најекономичните производи за епоксидни лепила

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Со електронско епоксидно лепило за недоволно полнење како јадро, кое ги интегрира каналите и технологиите

СИГУРНО ОСИГУРУВАЊЕ НА УСЛУГАТА
Обезбедете епоксидни лепила OEM, ODM, 1 MOQ. Целосен сет на сертификати

Епоксидни лепила на ниво на чип со недоволно полнење

Овој производ е еднокомпонентна епоксидна обвивка за термичка обработка со добра адхезија на широк спектар на материјали. Класично лепило за недоволно полнење со ултра низок вискозитет погоден за повеќето апликации за недоволно полнење. Епоксидниот прајмер за повеќекратна употреба е дизајниран за CSP и BGA апликации.

Проводен сребрен лепак за пакување и лепење на чипови

Категорија на производ: Проводно сребрено лепило

Проводни сребрени лепак производи зацврстени со висока спроводливост, топлинска спроводливост, отпорност на високи температури и други перформанси со висока доверливост. Производот е погоден за дистрибуција со голема брзина, за издавање добра усогласеност, точката на лепак не се деформира, не колабира, не се шири; излечен материјал отпорност на влага, топлина, високи и ниски температури. 80 ℃ ниска температура брзо стврднување, добра електрична спроводливост и топлинска спроводливост.

УВ влажност со двојно стврднување лепило

Акрилен лепак што не тече, УВ влажна инкапсулација со двојно стврднување, погодна за локална заштита на таблата со кола. Овој производ е флуоресцентен под УВ (Црно). Главно се користи за локална заштита на WLCSP и BGA на кола. Органскиот силикон се користи за заштита на печатените кола и другите чувствителни електронски компоненти. Тој е дизајниран да обезбеди заштита на животната средина. Производот обично се користи од -53°C до 204°C.

Епоксидно стврднувачко лепило за ниска температура за чувствителни уреди и заштита на кола

Оваа серија е еднокомпонентна епоксидна смола за стврднување на топлина за стврднување на ниски температури со добра адхезија на широк опсег на материјали за многу краток временски период. Вообичаените апликации вклучуваат мемориски картички, сетови на програми CCD/CMOS. Особено погоден за термочувствителни компоненти каде што се потребни ниски температури на стврднување.

Двокомпонентно епоксидно лепило

Производот се стврднува на собна температура до проѕирен леплив слој со ниско собирање со одлична отпорност на удар. Кога е целосно стврдната, епоксидната смола е отпорна на повеќето хемикалии и растворувачи и има добра димензионална стабилност во широк температурен опсег.

PUR структурно лепило

Производот е еднокомпонентно навлажнета реактивна полиуретанска топла топена лепило. Се користи по загревање неколку минути додека не се стопи, со добра почетна цврстина на врска по ладење неколку минути на собна температура. И умерено отворено време и одлично издолжување, брзо склопување и други предности. Стврднувањето на хемиската реакција на влага на производот по 24 часа е 100% цврста содржина и неповратно.

Епоксиден капсулант

Производот има одлична отпорност на временските услови и има добра приспособливост кон природната средина. Одлични перформанси на електрична изолација, може да ја избегне реакцијата помеѓу компонентите и линиите, специјален водоотпорен, може да спречи компонентите да бидат погодени од влага и влажност, добра способност за дисипација на топлина, може да ја намали температурата на електронските компоненти кои работат и да го продолжи работниот век.

Филм за намалување на адхезијата со оптичко стакло

Филмот за намалување на адхезијата со оптичко стакло DeepMaterial нуди ниско двојно кршење, висока јасност, многу добра отпорност на топлина и влажност и широк опсег на бои и дебелини. Нудиме и површини против отсјај и проводни премази за акрилни ламинирани филтри.

en English
X