Магнетно поврзување со железо

Како да врзете магнети
Постојат различни типови на лепила што ги поврзуваат магнетите. Карактеристиките и придобивките од секој тип се наведени подолу. Постојаните магнети се направени од тврди феромагнетни материјали. Видовите на магнети се разликуваат по јачина, цена, температура и отпорност на корозија. Типични типови на магнети вклучуваат неодимиум, ретка земја, самариум кобалт, AINiCo и ферити. Сите овие типови магнети обично може да се врзат како што се примени, но за најголема јачина или ако површината е контаминирана, се препорачува чистење со изопропанол.

Епоксидни лепила – едно и двокомпонентните епоксидни лепила формираат силни отпорни врски со различни видови магнети. Прашајте го DeepMaterial за специјалните лепила за поврзување со магнети на мотори со висока температура за мотори од класа H.

Структурни акрилни лепила – акрилните лепила со површинско активирање често се претпочитаат за производство на мотори со голема брзина поради многу брзо поставени времиња. Алтернативно, системи за надворешни мешавини со две компоненти се достапни за процес во еден чекор.

Лепилото се нанесува на едната површина, а иницијаторот се четка или се прска на другата површина. По склопувањето, развој на силата
се јавува брзо.

Цијаноакрилатните лепила нудат високо цврсти врски кои се формираат многу брзо. Доколку ви треба висока јачина на удар или отпорност на поларни растворувачи, се претпочита епоксидно или структурно акрилно лепило.

Лепило DeepMaterial за поврзување со магнети
Во текот на изминатите неколку години, дизајниравме, изградивме и интегриравме напредни решенија за опрема за нашите клиенти. Од течности тенки со вода до пасти со висок вискозитет, опремата DeepMaterial е способна за издавање и лекување на широк спектар на лепила, заптивки и други индустриски течности како што се акрили, анаероби, цијаноакрилати и епоксиди.

Deepmaterial е индустриски добавувачи на лепак за лепило со епоксидна смола со микро електричен мотор, снабдување со лепило за поврзување со магнети за магнети во електрични мотори, најдобар водоотпорен епоксиден лепак за смола од пластика и метал и бетон, индустриски раствор за лепило за електричен мотор со гласовна намотка vcm, индустриски топло топи електронски електронски мотори компоненти епоксидни лепила и заптивки лепак производители

Со нашите висококвалитетни системски решенија за опрема, нудиме комплетна линија, сеопфатно тестирање и глобална инженерска поддршка на лице место за да помогнеме со консултации, поправки, заеднички развој на производи, прилагодени дизајни и повеќе за да одговараат на потребите за поврзување со магнети на нашите клиенти.

Лепило за поврзување DeepMaterial кое има температура на услуга до отпорност на 195-390 степени F (90-200C).

Ако вашето поврзување треба да има отпорност на повисока температура, ве молиме контактирајте со нас, експертот за DeepMaterial ќе ви даде соодветно решение.