Лепак за врзување на делови за структурата на објективот PUR

Висока јачина на врзување

Висока отпорност на лази

Потребно
Сврзувањето на структурните делови на леќите бара фин леплив слој, висока јачина на врзување, брзо позиционирање и висока влажност, висока температура и висок надворешен притисок за деловите за поврзување.

Решение
Лепилото за топло топење DeepMaterial PUR може да се користи во случаи кога е потребно брзо позиционирање, а деловите за лепило треба да бидат отпорни на висока влажност, висока температура и висок надворешен притисок.

1. 100% цврста содржина, еднокомпонентно, без растворувачи, без мирис, еколошки лепило.
2. Висока почетна адхезија, висока отпорност на лази, висока јачина на сврзување и добра флексибилност.
3. Влагата на собна температура брзо се лечи и не влијае на следниот процес.
4. Пониската температура на лепење нема да предизвика оштетување на компонентите.
5. По стврднувањето, има добра запечатувачка изолација, добра отпорност на топлина, отпорност на растворувачи, добра отпорност на високи и ниски температури, добра отпорност на вода итн.

Лепилото за топло топење DeepMaterial PUR, покрај тоа што се користи како лепило за леќи, има и широк спектар на примени. Типични апликации се тесните граници на мобилните телефони и границите на таблет компјутерите.

Deepmaterial е добавувачи на лепак за оптички лепило со висок индекс на прекршување и производител на лепак за епоксидни лепила од смола со низок индекс на рефракција, најдобро лепило за безбедносна камера, снабдување со двофункционален оптички епоксидно лепило за заптивање за модул за камера vcm и склопување на сензор за допир, активен модул за порамнување на камерата pc склопување на камера во процесот на производство на камери